Recept: äppelpaj


Finns det något godare än en äpplepaj med vaniljsås en söndagseftermiddag? Tveksamt faktiskt. Förra helgen bakade jag den här godingen och kan varmt rekommendera receptet här nedan.
Ingredienser
5-6 stora äpplen
1/2 strösocker
Kanel
2 msk potatismjöl
150 g smör
1/2 dl sirap
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala och dela äpplena och lägg i en ungsäker form
3. Blanda 1/2 dl strösocker och potatismjöl och häll över äpplena, Strö över kanel efter tycke och smak.
4. Smält smör och rör ner sirap
5. Häll i mjöl, havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker i smöret och sirapen
6. Fördela smeten jämt över äpplena
7. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter eller tills äpplena mjuknat och pajen fått färg.