När vi plussade


Efter en sommar med otaliga graviditetstester och en enorm längtan stod jag, torsdagen den 13:e september, i handen med ett test med ett tydligt rosa sträck och ett väldigt svagt rosa sträck. Ett sträck betyder att testet fungerar och två sträck betyder att testet är positivt. Då det andra sträcken var så svagt att det endast gick att se direkt under lampan tog jag ett till några timmar senare med samma resultat. Jag fylldes av hopp och förväntan men försökte att hålla tillbaka litegrann. Jag höll nyheten för mig själv, glömde testen och gjorde ett till tidigt morgonen därpå. Jag hade läst att testen är mest trovärdiga på morgonen (jag vet fortfarande inte om det ligger någon sanning i det) men när jag jämförde resultatet med testen från dagen innan kunde jag se de två rosa sträcken ännu tydligare.
På fredagseftermiddagen kunde jag knappt låta bli att hålla nyheten för mig själv men jag hade bestämt mig att jag inte ville berätta något för Philip förrän jag var helt säker. Därför körde jag till apoteket och köpte ett digitalt test som istället för två stäck skulle visa i text om man var gravid/ej gravid och isåfall hur många veckor man varit gravid. På lördagsmorgonen, tidigt, tog jag testet som efter några minuter blinkade "Gravid" och därefter "3+ veckor" innan resultatet fastande på skärmen.


DE FÖRSTA GRAVIDITETSTESTERNA MED POSITIVT RESULTAT

Pigg och full av lycka, lördagen den 15 september, kröp jag ner i sängen igen bredvid Philip. Jag funderade på hur jag skulle berätta för honom och sökte på förslag på pinterest. Jag förberedde mig mentalt för att köra till Väla 10:00 när de öppnade för att köpa något litet klädesplagg och slå in i en fin present. Minuter har aldrig känts så långa som medan jag otåligt väntade på att tiden skulle passera. Jag blev allt mer otålig och kunde till slut (efter 2 timmar) inte hålla mig ifrån att väcka Philip och berätta för honom. Jag kysste honom på pannan och sa god morgon innan jag sa "jag har något att berätta". Philip svara yrvaket "vadå, vad har hänt?". "Jag är gravid" berättar jag då och ser hur ett leende träder fram på hans ansikte innan han säger "kan du säga det en gång till - jag vill vara säker på att jag är vaken och att jag hörde rätt". Den helgen hade jag ett leende på läpparna hela tiden och hade svårt att förstå vad som hänt, kvällens kräftskiva hos goda vänner kommer jag knappt ihåg eftersom tankarna var på helt annat håll.


När helgen var slut bokade jag en tid hos barnmorskan. Då jag har oregelbunden mens och bara haft mens en gång under året (juli) var det svårt att räkna ut hur långt gången jag var och därför bokades en datering, ultraljud in. Jag minns hur dagarna fram tills dess gick långsamt och hur jag knappt kunde sova kvällen innan ultraljudet. Tänk så är där inget barn där inne? Tänk så är där fler än en!!!
Ultraljudet gick smärtfritt och när det lilla, lilla hjärtat tickade på skärmen lugnade jag mig. Vi blev daterade att vara i vecka 7 och beräknad förlossningsdag blev den 27 maj.

Kärlek!

Gillar

Kommentarer

linneaengelman
linneaengelman,
Åh vilket härligt inlägg! Grattis till er! 😊nouw.com/linneaengelman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229