2. 18 mål för 2018


Detta är en del av min och @moafidelie januariutmaning.
Klicka här
för att läsa mer eller delta!


Nytt år och nya möjligheter brukar man väl säga? Jag personligen brukar iallafall få en nytändning när vi går in i ett nytt kalenderår. 365 orörda dagar att planera och göra vad vi vill med - massor av tid att ta oss an nya utmaningar och lyckas! I år har jag bestämt mig för att stapla ner 18 stycken mål - stora som små - att sträva efter och förhoppningsvis lyckas med under årets gång. I slutet av december, 12 månader fram, utvärderar vi och ser hur det har gått? Är ni sugna på att hänga på?


18 mål för 2018

1. Ett glutenfritt år, eller ett halvår till att börja med iallafall. I slutet av 2017 fick jag beskedet "kanske, möjligtvis kan vara glutenallergiker" och enligt läkarens ordination är det ett glutenfritt halvår framför mig nu som gäller.

2. Läsa 10 böcker. Jag tänkte först skriva ner "Läsa 18 böcker" för att året är 2018 och det ser finare ut i siffrorna. Men nu skall jag vara realistisk och säga att det finns inte en chans att jag kommer läsa 18 böcker under ett år. Förra året läste jag 2 böcker, dessa under två veckor semester, så tio böcker känns ändå rimligt. Jag vill så gärna välja en bok på kvällen istället för att ligga med telefonen i handen och läsa twitterflödet. "Omgiven av idioter" och "Jag är inte perfekt, tyvärr" är först på tur och ligger redan redo på sängbordet som en påminnelse om målet för året: läsa 10 böcker.

3. Springa. Jag vill vara en sådan där tjej som snörar på mig löparskorna och tar en runda i spåret!

4. Jag vill blogga mer. Jag älskar att fota och skriva och jag vill verkligen ta mig mer tid till detta. Jag vill även försöka skriva mer från hjärtat.... öppet och ärligt. Det här är ju min blogg och innehållet är upp till mig att skapa.Minst 4 inlägg i veckan känns rimligt att hinna med!

5. Spa-weekend. Jag har alltid drömt om att åka iväg en helg på spa med en tjejkompis eller min sambo. Det hoppas jag verkligen ta mig tid till under årets gång.

6. Yoga... jag är en periodare när det gäller yoga. Jag yoga aktivt någon vecka och sen rinner det ut i sanden. Men i år ger jag det ett försök, igen. Jag har till och med köpt en ny, ljusrosa, yogamatta som står bredvid sängen som påminnelse.

7. Fota och "instagram:a" mer. Förra året lade jag ut 14 inlägg och jag saknar verkligen att skrolla genom mitt flöde och se minnen under årets gång. Detta året skall jag bli bättre på det - fota och dokumentera.

8. Sluta använda nässpray dagligen. Detta måste verkligen få ett stopp!

9. Resa till en ny stad där jag inte varit tidigare.

10. Gå på minst en konsert - Queens of pop är redan inbokad till sommaren!!!
Jag ser otroligt mycket framemot den kvällen med Zara Larsson, Molly Sandén och Icona Pop.

11. Dejta mer. Bara för att man är i en relation så kan det ju inte betyda att dejterna försvinner? Jag och sambon har bestämt att en gång i månaden gå på dejt med varandra. Middag, bio eller någon annan rolig aktivitet!

12. Välja glädje. Vara snäll mot mig själv och inte ta livet på allt för stor allvar.

13. Sambon föreslog att han skall laga mat minst en gång i månaden, så nyårslöftet för min del blir att se till att det genomförs.

14. Gällande middagar skulle jag vilja prova lite nya recept. @moafidelie skrev att hon skall prova två nya recept i månaden - det hakar jag på!

15. Prova "Natural Cycles". Detta nyårslöftet har jag tjuvstartat med och än så länge mår jag bra!
Jag vill inte stoppa i mig massa hormoner om jag inte behöver/måste.

16. Mindre tid med telefonen.

17. Bli spådd av en spådam.

18. Lägga mer tid på vänner och familj!







Gillar

Kommentarer

ellinorwd
ellinorwd,
Ser ut som en väldigt bra lista!! 😊 nouw.com/ellinorwd
poppy
poppy,
Åh kan du inte uppdatera lite då och då om hur det går med natural cycles? Jag är väldigt sugen på att testa för jag vill slippa alla jäkla hormoner man tryckt i sig i alltför många år. Dock får jag samma reaktion från alla jag pratar om det med - "Det är inte alls säkert det kan du inte ha!!" Men jag tror starkt på att om man är försiktig första halvåret och verkligen är noga med att mäta korrekt varje dag borde det vara safe? Kram på dig och lycka till!! nouw.com/poppy
VictoriaJongard
VictoriaJongard,
absolut! Jag har provat i smart tvp månader ochåe väldigt bra. Svårt i början innan det blir en vana att mäta sin temperatur varje morgon men man vänjer sig. Vill man undvika graviditet så finns det ju andra sätt att skydda sig på 🙈🙈 i början tar det ju tid för kroppen att göra sig av med de tillsatta hormoner med p-piller och det tar tid för ”appen” att räkna ut ens cykel. Men - so far so good. Kan uppdaterar länge fram också. Påminn mig om jag glömmer ❤️ nouw.com/victoriajongard
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229