Jeg skulle jo blogge litt om påsketuren vi var på, i påskeferien.

Vi leide oss en hytte på krøderen camping ( kan anbefales) som ligger 7 minutter unna Noresund. Så vi kjørte oppover dit på onsdags morgen, tror vi dro hjemmefra rundt 9-9.30 også var vi vel framme rundt halv 12 kanskje? Vi hadde 1 stopp på veien dit hvor vi gikk på do, lufta hunden og ga han litt vann som vi hadde tatt med til han. Det tar 2 timer og 30 min ca å kjøre dit så det er ikke lange turen.

Når vi kom dit så henta vi nøkkelen og kom oss inn i hytta, og den var ikke sånn super stor men den var veldig koselig.
Vi gikk masse turer med hunden, spilte brettspill og så på tv sammen, vi var også i Noresund og titta litt. Det var kjempe koselig selvom det bare var 2 netter. Ace slo seg til ro med engang og storkoste seg. Tror nok det blir flere hytteturer på oss ( jeg elsker det! det har jeg alltid gjort). Vi dro rundt halv 12 hjemover, måtte levere fra oss nøkler kl 12. Det var veldig deilig å komme hjem også men jeg savna det omtrent med engang jeg kom hjem igjen haha.

Legger ved et bildedryss under her :).
Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei ! Skal egentlig blogge til dere om påsketuren vi var på i ferien ( har masse bilder!) men NÅ skal jeg blogge om noe helt annet!

Dere husker kanskje at jeg var bekymra for matte heldags prøva mi siden jeg har strøki på alle prøver hittil? VEL jeg klarte det og oppå der fikk jeg faktisk 2+ !! Jeg ble helt i ekstase, jeg er så stolt av meg selv nå. Noen tenker kanskje at det er sykt dårlig men for meg som er tallblind og alltid har slitt er dette en seier, og navnet mitt betyr jo nettop det ; seier . Jeg har vist meg selv at hvis jeg virkelig vil og tror nok så klarer jeg alt, herlig mestringsfølelse :)

Jeg var sykt redd for å stryke i matte men nå gjør jeg ikke det! Nå må jeg bare krysse fingra for at jeg IKKE blir trekt opp i matte eksamen! Åh jeg er så glad!!!

Håper ferien deres var vellykket og at dere har en fin uke hittil!

Dette bilde er fra treninga her om dagen.

Likes

Comments

Hei på dere! I dag har jeg ikke gjort stort som er intressangt men har tatt noen bilder ute som jeg tenkte å legge ut her :) så får dere kose dere med disse bildene i dag.


​Alle bilder er copyright til meg :)

Likes

Comments

Lagde frokost idag ( ser på det som en frokost og ikke middag) og tenkte jeg skulle dele det med dere!

Ingredienser :
1 boks kikerter
1 boks hermetiske tomater
Halvt glass salsa
Tortilla lefser ( jeg brukte glutenfrie )
Rømme til å ha over før du spiser lefsa
4 egg
1 boks chilibønner
Litt salt
1 Ts pepper
1 Ts koriander
1 Ts basilikum
1 Ts paprikakrydder
1 Ts persille
1 Ts dill
Jeg brukte også liten dæsj av sriracha saus!
2 vårløk

Fremgangsmåte : hell kikerter ( skyll de i vann først) salsa, hakka tomater og chilibønner i en kjele og smak til . La det koke litt før du heller det i en ildfast form. Så klekker du egga oppi "hull" i blandingen og sett i ovnen på 200 grader i 10 minutter ( litt mer om du vil ha egga helt gjennomstekt) og strø snitta vårløk over tilslutt før du serverer.

Vi varma opp lefsene og hadde maten oppå den mens vi spiste lefsa og maten med kniv og gaffel :)

Værsegod ! :D

Likes

Comments

Heihei! Tenkte jeg skulle komme med en oppskrift igjen :) vi har nettop hatt bønnegryte med tomat som er enkelt og greit. Jeg har gjort min egen vri ;)

Du trenger :
250 g hvite bønner ( jeg brukte hermetiske)
2 rødløk i skiver
6 tomater i skiver
1 DL olivenolje
3 DL grønnsaksbuljong (utblanda)
1 DL eplejuice
3 hvitløks båter hakka
1 Ts basilikum
1 Ts pepper
1 Ts paprikakrydder
En klype salt
1 Ts persille
1 Ts dill

Fremgangsmåte :
Skylder bønnene ( bruker du tørre hvite bønner må de ligge over natten i vann) og legger de i en ildfast form. Over der legger du tomatene og rødløken og strør over hvitløken, så tar du kryddere før du heller over all væsken .

Sett dette i ovnen i 2,5 time på 200 grader med aleminiumsfolie over. De siste 20 minuttene tar du vekk folien. Jeg kokte glutenfri pasta og hadde det over. Suuuuuuper godt!!

Håper dere prøver dette :) ha en fin kveld videre!

Likes

Comments

Kan jeg få lov å få ut litt frustrasjon? I morgen er det heldagsprøve i mattematikk, hittil har jeg ikke stått på en eneste prøve og føler egentlig bare at slaget er tapt. Lærern min har ikke snakka med meg om siste prøva nå, og hun går bare igjennom ting på tavla som går aaaaltfor fort.
I tillegg har vi bytta ut historie timene med matte så det vil si at jeg har matte helt til 1445 og jeg begynner allerede nå å bli dritt lei. Jeg er så sykt forvirra, frustrert, lei meg, sint, ja you name it.

Jeg er tallblind, altså dyskalkuli. Jeg har aldri blitt fulgt opp 100% når det kommer til skolesystemet, men jeg fikk mer hjelp når jeg gikk på ungdomskolen der jeg fikk egen mattegruppe og oppfølging. Jeg har vært hos rådgiver her i år men det er ingenting annet enn ekstra tid på prøver de har å tilby. Hvorfor er skolesystemet så jævlig fucked? unnskyld ordbruken.

Nå kjenner jeg egentlig bare at jeg har fått nok, og pga matte er hele året mitt kasta bort og ikke verdt det fordi jeg ikke kommer til å få bestått vitnemål. Hvor stor er sjangsen for at jeg står imorra liksom? den er faen ikke stor. Jeg skal såklart gjøre mitt aller beste imorgen fordi det er min siste sjangse, men sånn jeg føler det nå så er jeg egentlig bare luta lei.

Jeg savner ordentlig oppfølging i skolesystemet.

Takk for at jeg fikk lufte litt frustrasjon, det er heller ikke meningen at dere skal synes synd på meg eller noe sånt på noen måte, jeg bare måtte få ut alt det jeg sitter inne med. Takk for meg.Likes

Comments

Heihei! Håper dere likte det siste innlegget mitt om mat. De siste dagene etter jeg blogga sist har det egentlig ikke skjedd allverden. Bare vært hjemme og slappet av med både ankel og håndledd . Jeg klarer å bevege meg helt okei på ankelen nå men kjenner at det gjør vondt å kjøre med den og at det er litt vanskligere enn det pleier å være når jeg kjører.

Jeg har printa ut masse nye sunne oppskrifter som jeg har prøvd en del av i helgen, som hittil har vært en stor slager.
Det har vært svinefilet i pho, pasta med kjøttsaus og i dag har det vært sopp lasagne. Nå sitter vi egentlig bare å slapper av foran tv'n, samboeren skal på jobb i kveld (nattjobbing) så jeg skal prøve å se hvordan det er å kjøre dit, det blir litt lenger enn jeg har prøvd meg på hittil. Vi har også vært to turer i hundeparken med lillemann, som er super flink når det kommer til triks og lydighet. Blir så stolt av min lille <3.

I morgen starter ny uke, og denne har jeg grua meg masse til. Tirsdag er det heldagsprøve i matte, onsdag er det CT scanning ( hadde uka vært uten den scanninga hadde jeg nok ikke grua meg like mye) og torsdag er det enda en legetime pluss dyrlege time for lillemann.. Blir fint når denne uka er over ja! velfortjent ferie .


Håper helgen deres har vært fin og at den nye uken blir super.

Alle rettene er glutenfrie og laktosefrie .

Likes

Comments

Ja da lå jeg her da i senga for kvelden med en forstua ankel. Var en tur i hundeparken idag med hunden hvor han fikk møte ei rottweiler/schæfer tispe på 7 mnd og de ble jo selvfølgelig super forelska med engang ( lille kjæresteparet <3) men de er også like voldsomme i leken sin, så før jeg egentlig oppfatta noenting hadde jeg vrikka ankelen så kraftig at jeg kjente at det knaka inni der. Selvfølgelig var jo dette den allerede ødelagte ankelen så jeg har slått opp skaden igjen.

Jeg skal ta røntgen imorgen for å sjekke for sikkerhetsskyld , jeg var på legevakta ista...

Så da har jeg forstua høyre håndledd og forstua venstre ankel :). Hva blir det neste? Haha... blir en morsom skoledag imorgen ;).

Håper alle har hatt en ellers fin dag! God natt.

Likes

Comments

Det har blitt spurt etter oppskrifter på bloggen min så jeg skal ta en jeg har skrevet ned i boka mi nå, som jeg personlig synes er super god og forloveden bare elsker den :).


Kylling Marinade ( passer til de fleste retter som feks pasta)

Rapsolje - 90 g
Flytende laktosefri margarin ( det går sikkert fint ann å bruke annen margarin også) - 26 g
Paprika krydder - 2 1/2 teskje
Dill - 1 teskje
pepper - 1 teskje
hvitløk og paprikakrydder ( i ett dette) - 1 teskje
oregano - 1 teskje
salt - 2 klyper
Walden farms honey BBQ saus ( kan også bruke vanlig, denne er kjøpt på bodypower) - 45 g
Kylling - 500 g

Fremgangsmåte :

Veier opp alt jeg bruker først. så starter jeg med rapsoljen , før jeg går videre og heller oppi alt i en rekkefølge etterpå i en bolle. Så rører jeg det sammen og legger oppi kyllingen (som jeg har kuttet i biter) og lar det stå i 30 minutter.

Når jeg da starter å steke så heller jeg alt som er i bollen i stekepanna og lar det putre til det er gjennomstekt.


Mitt endelige resultat ble dette :

Så da håper jeg at jeg fikk forklart det ganske bra. og at dere som prøver dette syns det er like godt som oss her hjemme :)

Bare å stille spørsmål om dere lurer på noe!

Likes

Comments

Blogger kanskje ikke hver dag men det kommer da noe oppgulp innimellom her.

I dag har egentlig bare gått med til skole, vaske og rydde litt her hjemme mens gubben har vært på jobb og trene. Jeg skal snart kjøre å hente han, så det gleder jeg meg til. Tenkte kanskje jeg skulle spørre dere om noen temaer jeg kunne blogge om? som dere kanskje har lyst til å høre litt om.

Sliter litt med fantasien til et innlegg eller fler så det hjelper veldig med ønsker fra leserne. Så sleng det inn i kommentarfeltet :)


Likes

Comments