Nedräkningen till att jag byter ut denna udde mot den pulserande huvudstaden Bangkok har börjat. Jag kan ju bara konstatera att kontrasterna kommer vara enorma. Fiskmåsarna, de svala vindarna och lugnet ute i sommarstugan kommer snart att ersättas mot skyskrapor, galen trafik och het värme. Vad har jag gett mig in på?

Om bara 11 dagar sitter jag på planet som ska ta mig till min nya hemstad. Under fem månader ska jag byta ut mitt cyklande i Uppsala mot tucktuck i Bangkok. Jag kommer studera ekonomi i vanlig ordning och bo tillsammans med femtio andra utbytesstudenter världen över. Än så länge har resefebern inte hunnit anlända men frågan är om jag kommer bli så himla nervös? Jag har rest så pass mycket samt bott utomlands förut och är det något som jag har lärt mig längs med vägen så är det att allt löser sig till slut.

Men innan jag säger hejdå till lilla Övik så ska jag passa på att njuta av mammas musli, de kyliga kvällarna, att kunna gå på en gata utan att stöta på en människa samt den svenska maten.


Likes

Comments