Everyday life

Hej allesammen! Må indrømme at jeg er ret så skuffet over den danske sommer i år, men når der så endelig er en dag eller to med godt vejr, så gør jeg også alt for at nyde det! Min absolutte yndlings aktivitet her om sommeren er paddlesurfing, som min kæreste præsenterede mig for sidste år. Synes simpelthen at det er så hyggeligt når man bare kan sidde midt ude på et hav eller en sø og nyde vejret i fred og ro, og det er endda også muligt at dyrke yoga ude på dem, hvilket også er lige mig <3 Mens vi var i Silkeborg sejlede vi rundt i Silkeborg søerne, alligevel en tur på omkring 8 km den ene gang, hvor vi skiftedes til at ligge og nyde turen og padle, mens vi den anden aften lå og så solnedgang midt ude på søen og badede. Kan helt bestemt anbefale jer at tage en tur ud og paddlesurfe her til sommer!

//

Hi everyone! I may admit I'm quite disappointed with the Danish summer this year, but when there's finally a day or two with good weather, I'll do everything to enjoy it! My absolute favorite activity during the summer is paddle surfing, which my boyfriend presented to me last year. I think it's so cozy when you can just sit in the middle of a sea or a lake and enjoy the weather in peace and quietness, and it's even possible to practice yoga on them, which is just me <3 While we were in Silkeborg we sailed around the Silkeborg lakes, about an 8 km trip, where we shifted to sit and enjoy the ride and paddle, while we another evening lay on the board and watched the sun in the middle of the lake and bathed. I can really recommend you to take a trip out and paddlesurf here this summer!

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Traveling

Kære blog.

Jeg havde det så underligt. Jeg var så skeptisk. At gå fra så fin en lejlighed, med så lækker mad, med så dejlig en seng, til så lugtende et sted, og så til alle de mennesker som glor. Jeg følte en blanding af forargelse og en meget slem ubehag. Hvorfor kigger de alle så meget? Hvorfor smiler de på sådan en måde? Jeg kunne slet ikke lade være med at gemme mig under mine solbriller og skjule hvor skeptisk og irriteret jeg var.

Jeg befandt mig nu for første gang i mit liv midt i verdens anden største slum.

Det var en meget varm dag. Meget varmere end alle de andre dage. Første stop på slumturen var gennem produktionsområdet, herunder deres behandling og genanvendelse af plastik. Hold nu op hvor det lugtede. Jeg følte ikke jeg kunne trække vejret for den meget tunge luft af brændt plastik jeg følte der hang i luften. Luften blev værre og værre, og tungere og tungere, og jeg fik det rigtig skidt. Og der sad han. En mand i midt trediverne, oven på en maskine som skar al plastikken i stykker. Der sad han og ventede. Midt i lugten. Det var hans arbejde. Han skulle sørge for at sende de små stykker plastik videre. Hen i mod afdelingen, tæt på hvor de brændte maling af brugte spande. Det var de højtlønnede der befandt sig her. Jo mere kvalificeret man var, desto højere løn, desto farligere arbejde.
Næste stop på turen var hen over åen, hen til den "private" del. Åen, som var resultatet af al det afføring som var tilgængeligt i området. .

Nu ville jeg hjem.

Jeg var i blandt 1 million mennesker. På et område på omkring 2 kvadratkilometer. "Hvorfor lugter her så meget?". Der er til hvert område omkring 10 toiletter. 5 til kvinderne, 5 til mændene. 5 områder i alt. 200.000 mennesker om 10 toilletter. "For nogen foretrækker toiletterne med aircondition", dvs. toiletterne under åben himmel. Mest af alt fordi, de ikke har noget valg. Et meget overvældende regnestykke at stå med i tankerne.
Pludselig forsvandt lugten. Jeg fjernede mine solbriller for første gang på turen, og fik pludselig rigtig ondt i maven.
Præcis hvornår det skete, ved jeg ikke. Jeg tror det var et sted mellem den mørke gyde af kvinder som stod og vaskede, og den lille skole med børn. Jeg var ved at kaste op. Ikke længere over lugten af brændt plastik, floden af afføring eller de svedige mennesker. Jeg var ved at kaste op, fordi jeg netop lige havde taget mig selv i at tænke på, hvor meget jeg ville ønske jeg sad ude i den låste bil med aircondition.

Hvad bildte jeg mig ind?

Det var så forfærdeligt. Mine tanker var forfærdelige at høre på. Jeg var næsten højlydt ved at spørge mig selv: 'hvem tror du du er'. Jeg blev pludselig rigtig ked af det. Der var slet ingen grund til at JEG gik og var så skeptisk og ubehageligt tilpas, blot fordi her lugter og folk smiler. De her mennesker smiler fordi nogen af dem er glade. Fordi nogen af dem aldrig har set et skandinavisk ansigt. Og det er her de lever og er, hver evig eneste dag. Hvad bildte jeg mig ind at vende deres smil om til at være noget negativt? Hvad bildte jeg mig ind at klage over min tilstedeværelse de sidste 30 minutter, mens andre vælger at bo her bevidst. Jeg blev meget stille. Mere stille end før. Jeg kunne ikke sætte ord på hvad jeg følte, så jeg sagde intet. Turen fortsatte gennem slummen, og stilheden fortsatte indtil vi var tilbage i lejligheden. Uden at have snakket særlig meget om det, siger min mor, mens vi sidder i sofaen: “Jeg havde lyst til at sætte mig til at græde. Mange gange. Men jeg vil ikke kunne forklare, hvorfor jeg var ked af det. Men det var jeg bare.”, og det viste sig at vi alle havde det på den måde. Det var ikke kun mig.

Turen ud til slummen fik mig til at åbne øjnene.

Tanken om at jeg nu sad i en helt nedkølet lejlighed med frit valgt mellem 3 toiletter/badeværelser lavet af ren marmor, gjorde mig så ked af det. Jeg følte ikke jeg kunne være det bekendt. Jeg har aldrig følt mig så magtesløs. Tanken om hvor mange mennesker her i verden som ikke har et tag over hovedet. Tanken om at en stor del af dem som så endelig har et tag over hovedet, er lavet af en presenning. Tanken om at nogen deler toilet med minimum 200.000 andre mennesker. Tanken om at omkring 60 % af Mumbais befolkning lever sådan, og alligevel smiler mere end den gennemsnitlige dansker.
Og følelsen af, at jeg hverken kunne gøre til eller fra. Min definition af hvordan verden så ud, var nu meget anderledes.

Som vores lokale guide fortalte os, så vælger flere af dem som bor i en slum bevidst at blive boende der, selvom de har en lang uddannelse og hvad han definerede som et "white color job".. Også selvom at man typisk bor sammen med 8 andre mennesker på hvad der svarer til 10 kvm. Disse mennesker bliver boende blot fordi det er her de finder værdi. Det her er deres hjem. Det her er deres familie. For dem er en stor fed lejlighed i København K og en pels ikke svaret på en fed tilstedeværelse. For dem er det andre ting som betyder noget. Her er min søsters chauffør, Winky, også et glimrende eksempel: Hans kone og barn, som bor sammen med hele konens side af familien, bor 17 timer væk i bus. Og den tur tog Winky gerne. En bustur uden stop i 17 timer og uden aircondition. Hvis det var det der skulle til for at han kunne se sin familie, så var det det han gjorde. For det er nemlig det som betyder noget for ham, og hvorfor ikke kæmpe for sig selv og dem man elsker? Han glædede sig så meget til at se dem. Dette er virkelig noget vi alle kan lære af. Det har jeg i hvert fald ❤︎

På en måde var jeg rigtig vred. Vred fordi at jeg nu havde bekymringer, som før ikke var eksisterende i min verden. For hold nu op hvor havde jeg det bare godt i min lille bobbel af perfektion, som så mange af os lever i. Ikke andre bekymringer end hvorvidt man fik nok likes på sit nye profilbillede, hvorvidt man fik blomster af sin kæreste, hvorvidt ens veninder vil en det bedste, eller hvorvidt man havde råd til sushi for 3 gang i måneden. Undskyld alle de negative ord, men igen: forfærdeligt. Hvor er det forfærdeligt hvor subjektive og små vores problemer er. Livet er simpelthen for kort til ikke at nyde og værdsætte alt hvad man har, og på at bruge tid på mennesker, som ikke vil os det bedste, frem for at nyde vores tid med dem som bringer det bedste frem i os.

De efterfølgende dage i Indien har været hårde. Men det har været fantastisk. Jeg er så evigt taknemmelig for at jeg kan tage det her med mig videre. Der er så meget mere uden for vores lille bobbel, og det er bare med at vågne op. Verdenen er så fantastisk et sted, og jeg er simpelthen så inspireret af den. ❤︎ Tak for en fantastisk tur.


Her er der nogle billeder jeg selv har taget, og som jeg har glædet mig til at vise jer, for at vise hvilket kontrast der er i Indien, i forhold til mine tidligere indlæg.

Likes

Comments

Traveling
Kerala, India
Kære blog! Som en del af vores tur til Indien, havde min søster arrangeret at vi skulle på en lille getaway tur til Kerala i den sydlige del af Indien, væk fra al larmen og menneskerne, og i stedet bare nyde hinanden og slappe af. Havde virkelig set frem til denne tur, for synes simpelthen at det så så lækkert ud at skulle sejle rundt på de her både, og havde KUN hørt virkelig godt om det! Er dog altid rimelig skeptisk i forhold til hvad billeder fortæller mig, men må indrømme at jeg blev positivt overrasket over hvor "ikke"-redigeret de billeder jeg havde set, var. Det viste sig nemlig at selve båden, udsigten og bare hele oplevelsen var så anderledes og urealistisk på en måde, så billederne jeg havde set på forhånd passede bare helt perfekt. Ombord på båden havde vi 3 ansatte med os, som stod for at sejle båden og lave mad til os. Det var super lækker og lokal mad vi fik os, samtidig med at vi endda også lavede et pitstop på et tidspunkt for at købe helt friskfanget tun og rejer til maden, til absolut ingen penge. Udover at sejle, var det også en hel udflugt i sig selv at komme hen til de her både. Vi overnattede to forskellige steder undervejs, blandt andet på det her fantastiske hotel med udsigt ud over bjergene. Det var en hel fantastisk tur og kan helt klart anbefale jer som en dag rejser til Indien, at gøre det samme! I forhold til Mumbai var der meget stille og fuld af natur og de flotteste rismarker. Min søster havde været i kontakt med flere forskellige rejseselskaber for at komme frem til den bedste løsning, og jeg tror det hedder India Holiday som vi endte med at arrangere turen med. Rigtig god dag til jer alle❤︎

//

Dear blog! As a part of our trip to India, my sister had arranged that we were going on a getaway trip to Kerala in southern India, away from all the noise and the people in Mumbai, and instead just enjoy each other and relax. I have really been looking forward to this trip, simply because it looked and seemed so nice to sail around in a boat and I had ONLY heard really good about it! However, I'm always skeptical about what pictures tell and show me, but I must admit that I was very surprised at how the pictures I has seen, really was not photoshoped. It turned out that the boat itself, the view and the whole experience were so different and unrealistic in a way that the photos I had seen before, fit just perfectly. On board of the boat we had 3 employees with us, who stood to sail the boat and cook for us. It was super delicious and local food we got, and we even made a pit stop at a time to buy completely freshly caught tuna and prawns for dinner, for absolutely no money. Beside being on the boat, it was a trip itself to just get to the boat. We stayed two different places along the way, including this amazing hotel with this beautiful panorama view over the mountains. It was a great trip and can definitely recommend you guys who one day are traveling to India, to do the same! Compared to Mumbai, it was very quiet and full of nature and the finest rice fields. My sister had been in touch with several travel companies to come up with the best solution, and I think it's called India Holiday as we ended up arranging the trip with. Very good day to you all ❤︎

Likes

Comments

Traveling
India

Hello sweeties ❤︎ Så har jeg haft en "søvning søndag" som min søster ville kalde det, her i Indien, og tilbragt tiden på bedste vis, og som mange indere ville betegne som en "typisk søndag". For den rige del af Indien, vel og mærke. Har aldrig oplevet så vild en brunch, og er da slet ikke i tvivl om at denne brunch buffet på JW Marriot Hotel her i Mumbai må være betegnelsen på brunch heaven, hold da helt op. Første gang jeg har fået både donuts, sushi og bland-selv-slik til morgenmad på samme tid, haha, men er vild med det! Denne form for meget fine champagne brunch er meget typisk for den rigere del af Indien, hvor der simpelthen er fri adgang til så meget mad du kan spise, samt al den champagne du kan drikke. Igen var det vildt at mærke kontrasten på rig og fattig, når betegnelsen for morgenmad for gadesælgeren er lig med 0, mens betegnelsen for morgenmad for en med penge er lig med frisk fisk fra alle verdens hjørner og al den kage du kan spise. Samtidig kan ens fordele som "hvid" også mærkes når personalet pludselig kommer ned med en "good afternoon" tallerken med vafler og kager, bare for at vise en form for gestus overfor os. Vild oplevelse, helt bestemt, og kan helt sikkert anbefale jer som skal rejse til Indien at prøve det, for at få prøvet lidt af hvert! Knus ❤︎

///

Hello Sweeties ❤︎ So now I've had a "Sleepy Sunday" as my sister would call it, here in India, and as many Indians would describe as a "typical sunday". Only for the rich part of India, of course. I have never experienced such a brunch, and have no doubt that this brunch buffet at the JW Marriot Hotel here in Mumbai has to be the definition of brunch heaven, wow. This is the first time I've got donuts, sushi and mix-self-candy for breakfast at the same time, haha, but I love it! This kind of very nice champagne brunch is very typical of the richer part of India, where there is simply free access to all the food you can eat, as well as all the champagne you can drink. Again, it was overwelming to feel the contrast of rich and poor when the definition of breakfast for the street seller is equal to 0, while the definition for breakfast for a person with money is equal to fresh fish from all corners of the world and all the cake you can eat. At the same time, we could here once again feel the benefits as being "white", when the staff suddenly came over with a "good afternoon" plate of waffles and cakes, just to show a kind of gesture towards us. Wild experience, definitely, and can definitely recommend you who travel to India to try it out to try a piece of both worlds.

Likes

Comments