Hästar

I måndag red jag första gången på året. Det var skötarridning vilket inebär att man ska rida sin sköt häst. Enligt mig en bra start på året. Vi red i ca. 40min , visa bara rider visa tränar och har lagt upp en plan på passet. I med v på skötarridningen rider utan ridlärare så får vi göra lite som vi vill. Jag försökte jobba flora i form. Hon har ganska svårt för formgivning. Det svåraste är att hon lätt sänker huvudet och läger sig på tyglen. Hästar som har enkelt att ge form och jobbas i fina former har oftast en lite högre form i vanliga fall. Men jag fick inte till det som jag vill men hon lyssnade iallafall lite på på mig.

Nu så skriver jag lite i förhand för att ni ska få veta mina förhoppningar på dagens pass och så ska ni få veta hur dagens pass gick. Jag vet inte riktigt vilken häst jag vill rida. Helst en häst jag inte ridit för så kanske Apache , Mackan eller Happy. Eller en häst jag inte ridit på länge som Swift, Poca eller (vilket jag troligen är för lång för) Mysan/Linus. Också vill jag ha ett ganska lyckat pass. att hästen ska lyssna på mig och helst gå i form. Min spontana gisning är att jag kommer få kanske flora eller solo. Men nu ska lägga detta inläget i utkast så ska ni typ nu för er men om 6h för mig läsa om hur det gick :)

Ja och hur gick årets första ridpass? Jo jag kom in i stallet och läste i pärmen där det stod Janne. Inte överlycklig men det fick gå. Jag tog några borstar och börja rykta Janne. Då kommer min ridlärare in och frågar om jag kan gå ut och gå med poca som har blivit sjuk. (hon kommer troligen bli frisk i veckan eller nästa vecka) Hon var väldigt pigg men frös ganska mycket. Hon skrittades för hand i ungefär 15min. Hon gick på och såg ganska fräsch ut, när vi gick ut hade hon dubbla täcken för att inte frysa så mycket. Vi kom in i stallet och hon var relativt varm. Jag fick fixa Janne och gå ut till lektionen.Jag släpade bokstavligen han till ridhuset. Och trodde därför att han skulle vara trög och jobbig. Tvärtom sprang han ganska mycket. Vi vara bara 5 personer idag så vi kunde rida alla på en volt. Janne gick i form och skötte sig utmärkt. När vi skrittade av frågade min ridlärae om jag kunde gå med poca i lilla. Det kunde jag och gick tillbaka med Janne till stallet. Jag fixade Janne och såg till så att han hade det bra. Sen gick jag till skåpen och hämtade min telefon. Sen hämtade jag poca och gick till lilla ridhuset. Vi gick fram och tillbaka stannade och gick på volter. Allt för att få de lite mer kul . Det är ju inte så kul att bara gå fram och tillbaka. Hon var varmare än innan och jag var nöjd med hennes prestation. (egentligen presterade någon av oss något men ni fattar vad jag menar) Jag gick ner med henne till stallet och fixade så hon skulle kunna få en bra natt. Sen lade av mig alla mina saker i skåpet. Och gick med min ridlärare.

tack och hej från mig.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästar

Nu har jag varit borta i en månad. Själv bryr jag mig inte och tror ingen bryr sig :) Jag fyllde år för typ tre veckor sen . Vi firade lite fick kläder, häst saker och pengar. Sen några dagar senare var det julafton. Jag firade i år hemma och vi kollade på kalle anka fikade lite , sen åt vi julbord. Efter det fick vi våran julklappar. Jag fick typ allt jag ville ha plus lite till. Jag fick kläder , smink och smink borstar. Jag fick en popcorn maskin (vrf vet jag inte ) och så fick jag en stor summa pengar som jag har köpt en ridhjälm, benlindor (till flora) , en dator och kommer faktiskt inte ihåg vad jag mer har köpt/ fått. Sen firade vi nyår hemma som vanligt kaos vi tolvslaget då vissa är skotträdda :(. Själv tycker jag raketer är fint men onödigt. Två hästar (som jag vet) dog pga. raketer. Och sen efter tolv gick jag in på facebook, 12 anonser om bortsprungna hundar runt 12 tiden... Är det då nödvändigt att skuta raketer ?! Hunden ska vara mäniskans bästa vän, men varför ska vi då en gång om året utsätta dom för en mardröm? Onödigt enligt mig.

hoppas ni haft ett bra 2017 nu ska vi göra 2018 till det bästa.

Likes

Comments

Hästar

De senaste veckorna har jag inte gjort så mycke så har inte mycket att skriva om.

Jag har ridit Janne igår och förra veckan och förra veckan igen. Han är en väldigt stor häst enligt mig som rider ponnys. Men jag kan likna han med en blandnig av flora och lance. Ganska stor och klumpig. Ingen känsla i benen men en riktigt bra dressyr häst. Vi hade mark arbete igår och ja det gick reltift bra. Han kllara hinderna bra men galopp bommarna var ett monster.... Han hade noll känsla var bommarna var och när mitten hindret kom var han helt borta och rev typ tre gånger. Annars var han duktigt. Över lag tycker jag om Janne. Han är en duktig häst och jag har tävlat han i dressyr en gång och kommer troligen göra det igen.

Skolan går bra och efter helgen är det foukos vecka. Jag valde filmhistoria med en ganska dålig lärare haha. Valde den läraren för jag troligen kommer slippa göra så mycke. Vi kommer ha idrott varje dag tillsamans med alla klasser...

Antar att det var de ända jag tänkte skriva men de blir väl bra .

Likes

Comments

Allmänt, Hästar

Nu har det varit höstlov ett tag och det är endast 3 dagar kvar... Men jag har hittat på många roliga och lite tråkiga saker.

Jag firade 2 år som skötare på Flora. Det har varit 2 väldigt snabba år då jag inte hunit med. Men jag är överlycklig att jag är skötare och troligtvis kommer vara lång tid fram över på Flora. Vi ”firade”vår 2års dag med att tävla en enkel cler round som tydligen inte var så enkel. Jag och en annan som även hon red en ganska seg och inte så hopp glad häst, trode inte på roset. Men det visade sig att både flora och den andra hästen kan lyfta föterna från jorden. Jag och två andra blev felfria! Många hästar vägrade och vissa blev avslängda!!!

Jag skulle även tävla en klass med kickan. Jag är van vid att hoppa kickan men då var hon lite extra pigg och jag var lite okonsentrerad. Vi skulle hoppa en ”mellan” bana inte för svår men ändå tillräckligt. Vi hoppade fram och hon var väldigt pigg. Jag startade sist och var väldigt lungn. Vi hoppade alla hinder fram till 4 bra. Nr 5 kom vi lite sent på men hon löste det. Vi hoppade nr 6 och jag halkade fram. När jag skulle räta upp mig bockade hon och jag ramlade av. Jag fick sen åka till akuten för jag mode illa, hade ont i huvudet och hade ont i rygen. Doktorn och praktikanten kollade på mig. De sa åt mig att säga ”aj” om det gjorde mer ont på ngt ställe. Tror de påriktigt att jag är en känslig fotbollspelare... Nej jag är en häst tjej.

Men resten av lovet var bra jag har köpt ny säng på Ikea men ja ja , imorgon ska jag träffa ngr kompisar .

Ses!

Likes

Comments

Allmänt

Hej?!

Jag har tänkt länge på att skafa en ny blogg och nu har jag gjort det. I sommras bloggade jag på blogg.se men nu tänker jag börja blogga här. Jag är en häst och mode intreserad tjej som går i 8:an.

Jag är sköttare på en ridskoleponny som kallas för flora. Hon är född 1997 och kommer från holland. Jag har snart varit skötare på henne i 2år. Jag har ridit sen jag var liten. När jag var ca. 8 år blev jag medryttare på en shettis som när jag var runt 10år såldes. Sen dess har jag ridit på ridskola och trivs där väldigt bra.

Jag älskar allt med mode smink & design att gör. För vissa ser det inte ut som om jag är en riktig mode tjej , men det är jag. Jag älskar att sminka mig. Det kan inte gå en dag utan att jag sminkar mig. Dock så har jag inte hittat de bästa produkterna än.

Jag älskar även att resa ovasett om det är till andra sidan jorden eller om det är en enkel resa till malmö älskar jag det! Senaste stora resan var för ca.1 år (lite mindre) då jag var i karibien.

Jag hoppas ni vill läsa min blogg här kommer jag skriva om allt och lite till!


Likes

Comments