Dags för ett inlägg där jag tar upp allt positivt jag upplevt med min gastric bypass. Allt har nackdelar men givetvis också fördelar. Vilket är därför vi gör den här operationen för alla fördelar.

Att kunna springa då min astma är borta, mina knän värker inte längre, inte heller mina fötter eller leder.

Jag önskar jag kunde förklara känslan för er när jag köpte byxor här om dagen. Jag brukade ha XXL och kunde nu köpa dem i S. SMALL!!! Aldrig att jag trodde det skulle hända. Jag fick till och med på mig XS men valde S då de var bekvämare, bara för man får på sig en storlek betyder det inte att de passar.

Jag har droppat 46kg på ringa halvåret, det är mer än halva mig i dagens läge. Sjukt.

Fördelarna kommer hela tiden, mer ork, bättre självförtroende, man slipper gå i sidled när det är trångt.

Ångesten I provrummen är som bortblåst. Sömnen är bättre då det är lättare att andas.

En annan rolig grej för mig är det faktum att jag alltid varit tyngst i mina förhållanden och på så vis aldrig kunnat låna min killes skjorta som mysskjorta, larvigt jag vet. Men nu kan jag göra det, jag är äntligen minst.

Att vakna utan att ryggen värker är så otroligt underbart, att kunna jobba en heldag i butik utan att komma hem och vara förlamad för att mina fötter gör ont är guld värt.

Detta är det bästa jag gjort för mig själv. Alla positiva aspekter av operationen väger upp de få negativa sakerna.

Även här vill jag dela andras åsikter om vad de upplevt positivt:


"Att jag orkar vara ute och leka med mina barn, åka på badhuset, sånt som jag knappt gjort innan.."


"Inte kommit så långt ännu, bara 9 v efter op - men än så länge har jag redan kunnat halvera min blodtrycksmedicin 😊"


"bättre självförtroende"


"jag kan gå upp för tappor utan att flåsa ihjäl mig, motionera LEVA"


"Få plats i flygplansstolen, kunna gå i jeans, bättre självförstoende. Ingen sömnapne, inga svullna fötter! Listan kan göras lång!😊"


"ingen värk och nästan inga svullna anklar efter mina nattpass på jobbet"


"Orkar att leka med mitt barnbarn på snart två år...orkar att dansa i ca 3-4 timmar en danskväll lätt. Har en helt annan livskvalitet än innan. Känner mig inte som 52, snarare 10 år yngre 😄😄"


"Mitt blodtryck är Återställt o jag har fått ett liv med rörelse o befrielse 😍😍😍"


"Mer ork, gladare, piggare, ej ont i fötterna längre, bättre självförtroende, orkar jogga!, bättre självkänsla."


"Att få känna att man duger och inte är fel när man är ute bland folk. Det är ingen som tittar snett på en längre. Snarare tvärtom.

Och att jag sprang ett lopp nu i oktober. 4,4 km med 25 olika hinder ute i "vildmarken" känslan av att komma i mål och känna att jag hade orkat mer - den slår allt!"


" Både psoriasis och migrän har blivit mkt bättre! Känner mig piggare skuttar uppför trappor. Kan rida flera olika hästar utan att vara rädd för att de får ont i ryggen. Kan köpa nästan vilka kläder jag vill!"


Som sagt en Gastric Bypass kan ge dig ditt liv tillbaka om du har tur!! 😊

/Victoria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt för ett försenat inlägg. Jag fick en komplikation efter min Gastric bypass igår nämligen en dumping, detta händer rätt ofta. En dumping är kroppens sätt att säga att du ätit något den inte ville ha, jag åt lite pasta och bolognese.

Ungefär en timme efter måltiden började jag må illa och kallsvettas, fick även ont i magen. Detta höll i sig 3 timmar och är otroligt obehagligt, därefter blir jag extremt trött och somnar.

Varje gång jag äter sötsaker, fet mat osv. Jag har även svårt för att äta blandad mat, det funkar bättre för mig om jag kan välja att äta riset, köttet sen grönsakerna. Detta är givetvis individuellt.

Kolsyra är även det något jag har svårt att dricka. Jag dumpar på läsk till exempel om det inte är zero. Kolsyrade drycker ger mig extrem hicka och min mage slutar inte bubbla.

Godis, chips och sådant är uteslutet då man mår väldigt dåligt efter att ha ätit det.

Pasta, potatis, mjukt bröd, rött kött, gravad lax, saker jag inte kan äta utan nackdelar. Däremot i väldigt liten mängd kan de gå bra. Man lär sig vad ens kropp gillar och inte gillar.

Som ni ser är allt inte frid och fröjd. Utan det finns saker man får offra.

Gastric bypass är inte en genväg det är ett verktyg som sagt, jobbet får man göra själv.

Andra nackdelar är när man går på en restaurang och beställer barnmeny, man får ofta snea blickar även fast jag ber om att få betala fullt pris, det är onödigt för dem att tillaga en stor portion då jag knappt får I mig ens en barnportion.

Sin omgivning och folk i ens närhet kan även det vara en nackdel. Vanligaste grejen jag får höra är "men en operation vad onödigt, det är bara att äta rätt och träna". Nej, så är det inte för alla. Jag har tänkt att tillägna ett helt inlägg åt denna tanke vid ett senare tillfälle.

Alkohol är en annan punkt. Man tål ingenting, jag kan bli full på ett shotglas vin. Jag är dock relativt nyopererad och har hört att det kan bli bättre med tiden.

Jag har bett folk som gjort operationen dela sina tankar kring vad de fått offra eller vilka nackdelar de set efter operationen, så här kommer den vanligaste nackdelen:


"Klunka i sig vatten en varm sommardag går bara inte. Det är nog det jag saknade mest under sommaren.

Nu kan det vara mer att man är sugen på en maträtt, men när man väl sätter sig för att äta, så smakar det inte lika gott längre. 😩 "

Ja, detta har även jag känt. Det är många gånger jag sätter mig ner och ska äta en otroligt god middag men smaklökarna har ändrats och det smakar inte gott. Jag tappar även aptiten väldigt lätt. Klunka vatten har jag inte kunnat göra alls sen innan operationen.

Löshud är även det många får tampas med, hängig byst, lår, rumpa på grund av den stora viktminskningen. Jag har haft en otrolig tur då allt har hängt med väldigt bra, jag har ingen löshud eller några andra besvär.


Alla dessa uppoffringar och besvär är bagateller jämfört med det positiva med operationen. Kommer ett positivitets inlägg senare under kvällen eller imorgon bitti!! 😊

Tack för att ni läser, glöm ej dela och följ 💕


/Victoria


Likes

Comments

Operationen som förändrade mitt liv.

2016.06 bestämde jag mig för att lämna in en egen remiss för en Gastric bypass. Jag har kämpat med övervikt i 8 år, jag har kunnat gå ner i vikt men lagt på mig allt och lite till direkt efter.

Vad jag behövde var en livsomställning, en ny livsstil. Jag läste om olika metoder och hittade information om Gastric bypass. Det jag först och främst vill säga är att det inte är en genväg.

En operation som denna är endast ett verktyg resten måste man göra själv. Jag velade fram och tillbaka under månaderna som gick innan jag fick göra den. Mitt operations datum blev 13 juni 2017. Ett år efter remissen.

Jag har velat fram och tillbaka som sagt, men tillslut kom dagen jag fick mitt datum. Jag är en person som gärna tar chanser och risker om det kan bringa mig lycka.

Så jag tänkte "Victoria, just go for it".
Jag blev ombedd att gå ner 10kg inför operationen, det gick bra då jag var mitt i flytt och fick en omställning.

Jag lades in kvällen innan på sjukhuset och gjordes i ordning för operation, jag mådde super bra direkt efter operationen och min bästa kompis Zanna var med mig hela tiden vilket uppskattades rejält (@ZannaThunell ).

Med bra stöd och bra folk runt omkring mig kände jag att jag klarar allt.

Första månaden stod min viktnedgång stilla, och jag började tänka att operationen var ett misstag. Jag hade konstant ont, kunde inte äta och mådde illa. Jag drabbas även av näringsbrist och var sjukskriven i två månader.

Jag ville inte göra operationen för att bli "smal & snygg" allt handlade om hälsa, mina knän och fötter värkte konstant, även rygg och nacke. Jag led även av astma. Allt detta har nu försvunnit.

Min vikt började gå nedåt i juli, jag tappade 12kg i juli månad och började genast sova bättre och må bättre.

Men ingenting går nånsin felfritt, jag mådde även väldigt dåligt emellanåt. Det har varit flertal sjukhus besök och illamåenden.

Det är en livsomställning utan dess like men jag ångrar det inte för en sekund.

Det gäller att lyssna på sin kropp och följa ordern den ger dig.

Det är många uppoffringar man får göra. Som sagt ingen genväg.

Jag har tappat 46kg på 6 månader. 36kg sedan juli månad. Jag kommer skriva ytterligare ett inlägg under kvällen där jag beskriver lite mer kring de uppoffringar detta inneburit, men även lite kring vad jag äter osv. 

Ställ gärna frågor om ni har några! 😊 svarar gärna.

/Victoria 💕

Likes

Comments

2016.10.10 ett datum som nu är bekant för er. Jag hade då en intervju för ett jobb på Sony, jag fick träffa en kille vid namn Emil, när jag kom till platsen så möttes jag av en väldigt stilig och social man.

Vi hade en väldigt bra intervju och kände direkt att vi kommer jobba bra ihop. Vår relation började som chef och anställd men redan några månader in i jobbet så blev vi väldigt bra vänner, jobbet slutade vara ett jobb utan blev istället ett sätt att umgås med min bästa vän och samtidigt göra honom stolt.

Jag följde honom som en svans då jag ville ta varje tillfälle att lära, vi jobbade massvis ihop men umgicks också som vänner. Jag kände direkt att här har jag en vän för livet.

En combo som alltid funkat:

Emil & Victoria

Ja, precis så är det. I jobbet gjorde vi succé och samtidigt hade vi kul privat, spenderade timmar i telefon, spelade ihop etc.. Känslor började således komma och jag blev kär.

I april månad blev jag som bekant erbjuden en butik i Stockholm, jag blev delad i mina tankar.

Detta skulle då innebära att jag inte längre har Emil som min chef och vi skulle då inte umgås lika mycket tänkte jag, mina chanser att få honom skulle bli noll. Men en nära vän till mig sa då "det är ju lättare att vinna hans hjärta om du bor i samma stad".. Hmm 💭, sant. Jag får ett bättre jobb och kommer nära Emil.

Då var det bestämt, Stockholm it is.

Vi började dejta ordentligt och blev ett par. All tid vi spenderat under årets gång är extremt, alla timmar i bil, utbildningar, privat etc.

Jag är så glad att jag fick äran att träffa honom. Ingen människa har lärt mig så mycket som denna man har.

Jag startade som ett blankt papper och kan nu lika mycket som han, han har fått mig att inse min fulla potential både privat och i yrket.

Det bästa av allt är att han funnits vid min sida när jag gjorde min operation, utan hans stöd hade det nog inte gått så bra som det gjort.

Emil, min chef, min bästa vän och nu min pojkvän. Jag älskar dig mer än ord kan förklara och tack för allt du lärt mig och allt du lär mig.


Är ni kära så tveka inte. Man vet aldrig vad livet har att erbjuda, att denna man skulle bli min trodde jag ej.


Tack för att ni läser och vill vara en del av mitt liv 💕 nästa inlägg blir lite mer om min operation och vad den inneburit för livet. Glöm inte att följa och dela bloggen 😘♥️


/Victoria

Likes

Comments

2016.10.10 en dag att förevigt minnas.

Denna dag var jag på arbetsintervju för ett jobb hos Retail United där jag skulle få sälja för Sony Electronics. Jag fick träffa en man vid namn Emil, väldigt trevlig och stilig.

Denna dag var starten på mitt nya liv, jag fick jobbet och började således jobba som säljare på Sony. Otroligt lärorikt, jag hade tur som fick fortsätta att lära under Emil, och denna man fick mig att utvecklas i både mitt yrke och privat.

Tidigare har jag arbetat med allt mellan himmel och jord men aldrig känt mig hemma, Sony fick mig att känna mig hemma. Underbar coachning från Retail United och Sony men mest från min närmsta chef Emil.

Månaderna gick och jag hade ett underbart resultat och blev således erbjuden en tjänst på Heron City i Stockholm, då cheferna ville ha mig i en större butik än lilla Örebro. Jag tackade ja och flyttade inom två veckor från Örebro till Stockholm.

Ett av de bästa besluten jag nånsin gjort.

Stockholm är hemma, den stad jag älskar mest. Jag älskade att jobba i Stockholm och där fick jag även chansen att lära känna killen jag då var kär i. Jag blev nämligen väldigt kär i en kille under våren, mer om det kommer I ett framtida inlägg.

Jag bytte däremot tillbaka till butiken I Örebro då jag saknade mina kära kollegor för mycket men även ville vara nära familjen, så tillbaka I Örebro en liten stund.

Närmare bestämt till 1 september då jag officiellt blev en Gävlebo. En stad som jag börjar tycka väldigt mycket om.

Jag jobbar fortfarande på Sony, men har sagt upp mig och kör mitt sista pass den 31 oktober, det är alldeles för långt för att pendla. Jag har även fått bra jobberbjudanden här i Gävle, vad det är kommer även det avslöjas I en snar framtid.

Lite kort och gott om mitt jobbliv.

Tack för att ni tar er tiden att läsa och lära känna mig! 💕

/Victoria

Likes

Comments

Även jag fastnade till slut på blogg kroken. Jag vill mestadels ha en plattform där jag kan skriva av mig men också dela inspiration och tankar. I denna blogg kommer ni få följa mitt liv, min familj och även finna inspiration, förhoppningsvis!

Just nu går jag igenom den mest spännande tiden i mitt liv. Detta år har jag redan hunnit flytta två gånger. Från Örebro där jag är uppväxt till vår vackra huvudstad, Stockholm för att sedan flytta till Gävle. Jag har hunnit göra en livsomvälvande operation, träffat kärleken och börjat mitt nya liv.

Man kan då ställa frågan varför?

Jag började för nästan exakt 1 år sedan jobba med Sony, som säljare. Detta var i Örebro, I april blev jag erbjuden att byta till en större butik, Heron City i Stockholm. Jag är en väldigt spontan människa som gör det jag känner för, jag tackade ja och två veckor sedan gick flyttlasset till Stockholm.

Via jobbet träffade jag en kille som sedan kom att bli min. Denna kille är även han orsaken till ytterligare en flytt, Gävle. Värt varenda sekund. Ni kommer förmodligen få höra en hel del om honom och vår kärlek.

Mitt liv har precis börjat ordentligt och jag hoppas ni vill vara med på min resa.

Bloggen kommer handla om min operation, inredning, kärlek, familj och även jobb.

/Victoria

Likes

Comments