LYXIG GRANOLA

Här kommer ett recept på en ljuvligt god granola! Visste ni att jag under mitt sista år på gymnasiet drev ett UF-företag tillsammans med två klasskompisar som hette "Frötöserna"? Vi sålde hemmagjord granola och fröknäcke och det gick faktiskt riktigt bra för oss, samtidigt som det var så kul! I och med att vi gjorde våra produkter helt från grunden, alldeles själva, så spenderades en hel del timmar hemma i köket med att göra just granola. Därför vet jag precis hur jag vill ha min. Den ska få en härlig, fin och rostig yta. Jag kräver också att min granola ska innehålla nötter, och helst har jag också i kanel. I den här granolan valde jag även att tillsätta mandelsmör vilket gör att nötsmaken tydligt kommer fram.

Den här granolan är superlätt att slänga ihop och mycket godare än den du köper i butik. Gör den!

RECEPT
3 dl havregryn
½ dl chiafrön
2 dl nötter (mandlar, hasselnötter, pekannötter, cashewnötter t.ex.)
1 dl kokosflingor
1 ½ tsk kanel
1 nypa flingsalt (för den som gillar salt, ta lite mer!)
1 ½ msk mandelsmör (eller annat nötsmör)
1 ½ msk kokosolja
1 ½ msk honung


1. Sätt ugnen på 150°
2. Blanda ihop havregryn, chiafrön, nötter, kokosflingor, kanel och flingsalt
3. Smält långsamt ihop mandelsmör, kokosolja och honung i en kastrull, låg värme!
4. Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda om
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll över granolan på plåten
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min (blanda om var tionde minut). Håll koll på granolan så att den inte bränns!
7. Ta ut plåten och låt svalna
8. Förvara i lufttät burk

TIPS! Tillsätt lite extra kokosflingor när granolan har svalnat

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Aliciasmood
Aliciasmood,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229