Glöm inte bort mitt samarbete med Elsa & Rose: rabattkod: gäller en vecka till. Ange vickyappelqvist26 vid kassan så dras 26% bort. Gäller alla bikinis som INTE är på rea. Missa inte chansen! Puss Länk hittar ni här!

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sorry för att jag inte bloggat sen förra Torsdagen men har inte kunnat komma åt min data så har inte kunnat blogga. Orkar inte blogga från mobilen så får bli ett inlägg nu.

På fredagen den 9:onde så jobbade jag, lördagen blev det en heldag i stallet. Klippte Minta och longerade henne. Pigg och glad tjej som äntligen får komma ut igen. Hon har ju vilat sen Dec så det va skoj att få komma ut och röra sig lite igen. Longerade henne ett lite lättare pass med selen, dels för det va halt så tog de lugnt samt att hon behöver tränas upp igen me både kondition och muskler. Söndagen blev de inhopp på jobb så orkade inte göra så mycket när jag kom hem där efter. Kallt, trött och allmänt seg.

Igår så blev de också en heldag i stallet, red Minta lilla rundan och det gick till en början väldigt bra men slutade med att vi nästan gick omkull.. Hon blev arg så stegrade sig, de va halt och jag va inte beredd för dem öre så min vikt och balans va ju inte den bästa.. Men men vi överlevde och kom hem levandes.

Efter lite till bråk och en blodig hov så stod Minta som ett ljus i stallgången, tur för henne haha Nej men hon gick fint i traven hem sen efter stegringen så hon får förbli häst lite till. Jobbade idag så hon fick vila, hade tänkt rida på ängen imorgon och försöka trimma igenom henne lite lätt. Utan högsta krav, orkar verkligen inte bråka med henne.. Så ska försöka hålla mig vän med henne och bara trimma igenom i alla gångarter. Vad mer som händer har jag ingen aning om, får väl se vad som händer. Ni kommer självklart bli uppdaterade. Puss och godnatt


- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

Jag är tillbaka, i alla fall en liten tid framåt. Mycket som kommer hända och har hänt så varför inte dra upp bloggen och återupprätta alla händelser så ni kan hänga med i svängarna.

För det första så kan jag börja med att säga att tyvärr så har jag fått ta de tråkiga beslutet att sälja Ginger.. Han åkte till sin nya ägare förra Söndagen, har alltså varit utan honom i 11 dagar och mitt hjärta brister lite fortfarande. Meeen jag är helt 100 på att Ginger har och kommer få det superbra och han kommer behandlas som den prins han är!

Minta ska jag sätta igång nu igen efter två månaders vintervila, skulle sätta igång henne för några dagar sen men såg då att hon tappat en sko så det får vänta tills den är påslagen igen... Funderar på att ta ut henne i snön och longera henne då det är mjukt där så tror inte tappskon kommer bli ett problem. Så vår igång sättning kommer ni få följa nu några veckor framöver.

Jag jobbar lite smått och det går bra. Jobbar med jättefina hästar och kollegor! Mycket jobb men vill man komma någon vart så är det inte att åka räkmacka utan man får jobba för sin framgång. Utvecklas var dag och så småningom är jag väl så pass bra att jag ska kunna rida lite grann. Har varit sjuk ett längre tag och börjar bli bättre så får hoppas att kroppen tillåter mig att börja rida igen.


Idag var jag uppe med tuppen, sov hos min extrafamilj akka Holmejahuset. Åkte dit igår kväll och hade en mysig kväll med Jojjo och Jennifer. Gick upp vid 8 och åkte med dem till skolan och sa hej till kompisar som går där och lärare. Åkte sen in till Lund och träffade Ellen en liten stund! Så kul att träffa dessa underbara människor.

Efter åkte jag hem och somnade på soffan, sov ca 2 timmar och sen gick jag in i duschen. Efter gick jag ut till stallet, gav dem vatten och mat.

Efter det har jag inte gjort så mycket, sitter just nu och lyssnar på musik. Kollade White Collar innan detta och blir väl att kolla klart avsnittet och sen sova. Jobb väntar på mig imorgon 07:30. Får se om jag tar ut Minta och longerar henne när jag kommer hem, om ljuset tillåter.

Kommer update imorgon, puss

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

Klockan är nu halv 4 när jag skriver detta inlägg, har precis fixat stallet och skulle longera båda mina två - Zamba och Minta men mår så otroligt dåligt så valde att gå in istället. Har konstant illamående och är så sjukt trött. Hoppas detta snart går över så jag slipper må dåligt över att jag inte gör något vettigt om dagarna. Ska försöka ta ut och longera dem senare ikväll då jag tävlar på Lördag och måste träna Minta, Zamba har vilat två dagar så måste verkligen sätta igång henne om jag ska få sålt henne. Ska banta henne och rida igenom henne lite till, sen kan jag lägga ut henne då hon är snäll men behöver bara lite mer rutin i sin ridning.


​Saknar denna lilla ponnybusen.. Lilla lilleman 

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

​Kanske dags att skriva ut den lilla hemlisen? Eller ska jag vänta lite till tycker ni ;) Nej men det är inte mer än att jag va på en ''jobbintervju'' eller ja vi pratade och gick igenom allt. Nästa vecka troligen ska jag till jobbet och skriva på papper. Ska alltså bli timanställd på LCR- Lunds Civila Ryttarförening-  kommer jobba helger och vissa veckodagar när dem behöver hjälp. Jag är inte den enda men kommer hoppa in när jag kan och lite så. Så nu kommer mina dagar att bestå av lite mer än att bara kolla serie och rida tre hästar ;) 

- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments

Tänkte skriva lite mer om mina tränings och tävlingsplaner inför 2018. Jag kommer då ''förhoppningsvis'' fått sålt Minta och Zamba. Kvar ska va Mercedes och Ginger. Ginger kommer då tillbaka till oss nu i December som jag tror jag har berättat. Tror jag har sagt lite om planerna för nu det sista som är kvar av 2017 men vad skadar det av att skriva det en gång till ;)

Börjar med Gingi: Han ska då komma hem nu i December och ska tävla hans sista start för iår den 10 i Torn/Lund. Efter det åker han till mamma där han ska ha vila tills typ mitten av Januari, vid detta tillfälle hade jag tänkt passa på att vaccinera honom då han ska vaccineras början av Feb men kan lika bra göra det mitten av Januari då han redan har vila. Sätter igång han några veckor sen blir det första start den 3/2 i Flyinge. Mjukar upp året med en liten hoppning.

Efter det blir det Perstorp den 3/3 så nästan en månads vila och igångsättning. Efter det blir det vila i 3 veckor för att sen gå på lite större och mer intensiv tävlingsveckor. V 12 börjar fälttävlingarna och Gingi ska ut på Flyinges Stil-terräng den 25/3 sen blir det V 13 i Tågarp P90 V14 Vinslöv P90. Här efter får han vila tills V 21. Så 7 veckors vila som jag hade tänkt att han ska få någon veckas vila. 2 veckor efter Vinslöv är det SM uppe i strömsholm som ''vi'' förhoppningsvis är kvalade till. Han behöver en P90 med basresultat 0 för att bli kvalad till SM. Han har då tre försök på sig att skärpa till sig. Efter SM blir det Ponnyderbyt för vår del i hoppning. Nu är vi då i Juni och efter detta vet jag inte.

Vill också poängtera ut att JAG VET ATT HAN ÄR GAMMAL, det är mycket snack som går runt att vi pushar honom och bla bla bla men hade inte den hästen hoppat av ren glädje eller vilja hade jag självklart inte tagit ut honom på varken terräng eller hopp. Jag har haft denna ponny i fem år och jag vet vad han vill, klarar av att göra så trust me!

Men i alla fall, dessa planer är också naturligtvis inte satta i sten, vad som kan hända så detta är lite vad vi har planerat in. Sätter han kvalet på första försök så kanske inte alla P90 starter är nödvändiga mm.


Mercedes är planerna med att få ut på någon pay and jump för att sen ta ut henne på en riktig start. Målet med henne är Ungponny SM. För att kvala dit behöver man 2 nollrundor i 90 och med den kapacitet den ponnyn sitter inne med ska det inte vara några problem. Man kan kvara fram till 1 Juli ( tror jag ) så det är långt dit så behöver inte stressa upp henne, det är skönt då hon bara är 4 år 5 nästa år.

Det är väl planerna med henne.


- Vicky Appelqvist

- Follow me on Instagram / and Nouw -

Likes

Comments