Idag när resten av eleverna på skolan är lediga ska vi i operaensemblen ha rep inför premiären på onsdag. Nu när man vetat om det ett tag så känns det inte lika jobbigt att åka in på en ledig dag men det tar ändå emot.

Jag tycker det är kul att vara med men jag hatar att jag har en solosång. Jag tycker att det låter hemskt när jag sjunger och det är inget jag säger bara för att andra ska säga att det låter bra, jag avskyr verkligen hur det låter och varje gång jag måste sjunga den lider jag. Det lät väldigt melodramatiskt men nu förstår ni att jag verkligen hatar det. Som tur är har jag stöd från mina fina "medarbetare".

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På senare tid då jag återupptagit mitt rökande har jag märkt att den ångest jag hade, för vad som känns som en evighet sedan, har smugit sig på dag för dag. Jag hade ingen som helst tanke om att sambandet kunde vara rökning - ångest. 

Tobak är ju ett ämne som stimulerar kroppens belöningssystem, precis som koffein. Hur skulle det då kunna ge ångest? För de som är beroende så är blir nog ångesten starkare när de inte får röka. Men jag började söka efter information på nätet och hittade en intressant artikel från Läkartidningen, visserligen från 2001. Rubriken löd Ger rökning oss ångest eller är det ångest som gör oss till rökare? I mitt fall känner jag av belöningskänslan medan jag röker, men när jag är klar så kommer ångesten. 

Om man söker ännu mer så finns det många som säger att tobak stimulerar hjärnan så pass mycket att det kan framkalla ångest hos de som tidigare haft problem med det. En sorts trigger. Man kanske ska lägga av med det ett tag och se om det blir bättre?

http://ww2.lakartidningen.se/ltarkiv/2001/temp/pda...

Likes

Comments

Nu är det snart dags för lov! Ett lov fullspäckat med aktiviteter av olika slag men förhoppningsvis även lite vila, det behöver jag. Längtar tills jag har gjort min uppkörning och fått körkortet så det momentet är avklarat. Stressen byggs på men allting ligger så långt fram i tiden så istället för att kunna göra något så går jag bara runt och är stressad i väntan. Imorgon blir det en heldag på jobb direkt efter skolan innan det är dags för alla hjärtans- dag firande med pojkvännen min. Längtar tills dess! Känns inte som att jag egentligen har något vettigt att säga, som vanligt, bara ordbajsar en massa!

Likes

Comments

Efter bara en och en halv vecka i skolan kan jag känna stressen och faktiskt ångesten byggas upp inom mig. Det är så mycket som händer och som man göra och hålla reda på. Jag önskar att jag kunde pausa tiden ett tag tills jag hunnit ikapp både psykiskt och fysiskt. De tre dagar som har gått av denna veckan har jag känt mig irriterad varenda dag, mestadels i skolan. Jag blir otroligt sur och vrång för minsta lilla sak eller om någon säger något med en speciell "ton". Ingenting verkar gå som det ska och allt bara byggs upp på en hög och det känns som att det tillslut kommer bli för mycket. Men jag kämpar på och har egentligen inga stora krav på mig själv förutom när det kommer till dansen. Men det är svårt att försöka koreografera och vara fantasifull när man känner sig både psykiskt och fysiskt utmattad. Den enda som kan få mig att känna mig lugn är min underbara pojkvän. Har jag gått hela dagen och varit sur och irriterad så ändras allt när jag får träffa honom och mitt humör blir tusen gånger bättre.

Som det ser ut så kommer jag antagligen inte kunna gå på mina vanliga danslektioner heller på onsdagar eftersom jag slutar så sent då. Efter onsdagarna så är jag helt slut. Idag kom jag hem lite efter klockan sex och orkade inte ens laga mat utan det var bara att lägga sig i sängen direkt. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och ta det lugnt. Duschen är mitt lilla "safeplace", det enda stället där jag kan vara helt ensam och slappna av fullständigt.

Hoppas allt lugnar ner sig snart.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått tillbaka och kom äntligen igång igår med mitt kulturhistoriearbete, fick deadlinen framflyttad eftersom jag inte haft någon dator..score! Idag ska jag till Ryan en stund och fira hans 18-årsdag och sen kommer min söte hit. ❤ 

Min jävla hosta har fortfarande inte försvunnit, är snart inne på min tredje vecka. Har fått hostmedicin men den hjälpte inte så mycket och nu har jag glömt den hos Danny också. Jag hatar att vara sjuk.

Bara tre skoldagar kvar och sen är det looooooov! Jag kan säga er att jag har längtat riktigt mycket för jag är väldigt skoltrött. Men ska försöka ta tag i alla de uppgifter som jag har kommit back med nu på lovet. Det känns ändå inte lika hemskt när jag sitter hemma och gör dem som att vara i skolan. Det enda bra med skolan är att jag får träffa mina kära kompisar, känns som det var längesen vi umgicks ordentligt eftersom jag varit hemma sjuk så ofta den senaste tiden. 

På lovet kommer jag förhoppningsvis få jobbtider också, har redan fått en tid på fredag, så att jag kan få in lite pengar! Förstår inte varför man ska vara så beroende av pengar.. pengar är en ganska dum idé egentligen. Men ja. Ingen skulle göra något gratis antar jag. Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev sist. Anledningen till det är väl mest för att jag haft så mycket att göra, både i skolan och på fritiden, delvis också för att min dators hårddisk har kraschat. Skriver just nu från min mobil, kände att jag behövde skriva av mig lite.

För ett tag sen så gick jag på mitt allra sista samtalsmöte på BuP och idag var jag på mitt sista läkarmöte. Vi kom fram till att jag äntligen ska sluta med min antidepressiva medicin! Det betyder att jag praktiskt taget är friskförklarad vilket känns helt underbart! Ångest har jag inte haft på jagvetinte hur länge och jag mår bättre än någonsin! Ja om man bortser från att jag just nu har en luftrörsinfektion.. kunde inte vara med på dansuppvisningen idag men hoppas att jag är frisk nog att kunna vara med på söndag!

För övrigt så längtar jag till jag kan flytta härifrån! Är trött på en viss person här i hushållet..

Händer mycket i skolan nu också och man kan väl säga att jag har halkat efter lite, finner inte riktigt någon motivation till att plugga. Försöker tänka på att det bara är två veckor kvar till jullov! Jag har även världens bästa pojkvän som håller humöret på topp.

Nu börjar jag dampa på mobilen som är seg när jag skriver så tänker faktiskt avsluta här. Kram på er så länge!

Likes

Comments

Sovit, ätit och dansat. Det är vad jag har gjort idag. Låter underbart eller hur? *no sarcasm*

För övrigt så känner jag mig sjukt lycklig. Har haft en bra men hektisk helg och känner mig inte riktigt redo för skolan, men det gör jag ändå aldrig! Bröllopet som vi dansade på i fredags var så himla fint. Mycket folk och riktigt skön stämning. Var dock lite roligt att vi åkte bil i sammanlagt ca 12 timmar för att dansa i mindre än en timme.. det blev inte mycket sömn för mig under bilturen hem på lördagsnatten utan vi kom hem vid åtta på morgonen och då var det bara för mig att hälla i mig mängder av kaffe för att klara av att gå till jobbet en stund senare. Men det gick bra och jag lyckades hålla mig vaken ända till fyra på natten då jag kom hem från Oxie. Var på musikfestival där några av mina duktiga vänner uppträdde och sen hade vi "tjejkväll" eller vad man nu ska kalla det.

Det var dock något som drog ner mig lite nu ikväll. Jag vill inte gå in i detaljer här vad som hänt men låt mig bara säga att jag inte har någon plats för falska människor i mitt liv.

Sov gott alla ni fina människor <3

Likes

Comments

Fick en iPhone av en av mina danskompisar häromdan och stack idag till Tele2 på Burlöv Center för att ändra mitt nuvarande sim-kort till ett micro-sim eftersom jag hade fått höra att man skulle ha det till iPhones. Jag kommer dit, den sura försäljaren klipper mitt sim-kort och ska hjälpa mig sätta i det när han inser att man inte alls skulle ha micro-sim till min iPhone. Så där stod jag med ett sönderklippt sim-kort som inte gick att använda. Så vi fick pilla ihop det igen, sätta in det i min Nokia igen och hem fick jag cykla för att beställa ett nytt sim-kort för 95:-... sen höll jag nästan på att cykla på en bebisigelkott på vägen hem! Vilken dag alltså..

Nu har jag precis haft körlektion, fick reda på att jag bara har fem lektioner kvar av mitt paket.. får se hur det blir med detta. Har inte råd med fler lektioner så, ja.

Imorgon blir det till att åka till Södertälje tillsammans med Hanan Oriental Dance Group! Vi ska uppträda på ett bröllop så det blir en liten roadtrip med minibuss upp! Så nu har jag packat min lilla resväska med alla danskläder som ska lastas in i bilen ikväll efter genrepet. Det känns som att det enda jag gör nuförtiden är att dansa.

För övrigt så är jag sur på mor igen. Fy vad jag längtar tills jag kommer härifrån!


Likes

Comments

Denna vecka lär det bli mycket dans då vi ska upp till Södertälje med Hanan Oriental Dance Group för att uppträda på ett bröllop. Så det blir extrarep plus att jag har dansen på Aktiv Ungdom på onsdag. På onsdag ska jag även uppträda på en sångkonsert på min skola och direkt efter ska jag till dansen, så det lär bli en hektisk dag.

För övrigt känns det som att livet flyter på. Jag känner mig glad och har energi och jag tror även att jag är lite kär.. vilket jag faktiskt är smått rädd för. Mitt förra förhållande gick ju åt skogen och ända sedan dess har jag varit rädd för att "binda mig" eller vad man ska säga. Har varit väldigt anti-förhållanden. Men nu har den här personen kommit in i mitt liv och det gör mig både glad och rädd, fast mest glad i för sig. Man får väl ta chanser och hoppas på det bästa? Upp- och nedgångar är ju faktiskt en del av livet.

Nu ska jag öva italienska glosor och sen ska jag ta det lugnt för det är jag värd. Har städat mitt rum och rensat ur bland mina toalettgrejer såsom smink etc.

Puss på er!

Likes

Comments

Då är man tillbaka i skolan.. har i alla fall fått ändrat mitt projektarbete till något som har att göra med dansen. Sången har jag dock börjat se fram emot riktigt mycket, ska vara med på en sångkonsert nästa vecka i skolan då jag ska sjunga Can't take my eyes off of you av Frankie Valli har jag för mig att han hette, men den är mest känd med Frank Sinatra.

Man hade ju ett x antal läxor som man har glömt bort nu under lovet.. imorgon har jag en skrivuppgift som ska vara inlämnad till det kreativa skrivandet men det tänker jag nog skita i att göra för jag har absolut ingen inspiration överhuvudtaget. Börjar märka att skoltröttheten börjar komma tillbaka..

Idag blir det Habbe efter skolan men kommer nog inte att stanna speciellt länge, har glömt jojo-kortet hemma så måste i alla fall åka hem innan klockan åtta då skolkortet slutar gälla. Känns som att jag inte har så mycket spännande att skriva om idag, men var tvungen att skriva av mig lite om skolan. Känner sån sjuk prestationsångest men jag har ingen ork till att faktiskt ta tag i allt... det enda jag har energi till just nu är musiken och dansen och alla fina människor runt omkring mig. <3

Likes

Comments