Har haft en så bra dag!!😀 Känner mig lättare, gladare och pigg.

Började förmiddagen med att städa. Sen ville Michelle och Dahlin att vi skulle följa med till stranden så det gjorde vi. Packade med fika, gubben och Colin och åkte iväg. Badade lite, lekte och fikade i ett par timmar. Trevligt😊
Väl hemma drog gubben igång gräsklipparen och jag lagade mat. Sen tog vi en promenad.
Vi måste även slipa klart golvet, halva kvar nu sen kan vi ÄNTLIGEN börja måla.😀 Tog en promenad till Kristian och lånade en till handslip så att vi båda kan hjälpas åt. Colin somnade i vagnen påvägen till kristian så dags att lägga han i sängen sen får vi sätta igång med att slipa. Det har varit en lång men härlig dag.😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår blev vi färdiga med att dra upp alla spikar från golvet i vardagsrummet/matsalen. Så i eftermiddag ska Mattias och Jonas slipa det lite. Sen kan vi ÄNTLIGEN börja måla och betsa.. Snart är det klart. Snart.😛

Vi har inte gjort så mycket mer än att vara och handla idag och städat av inne där vi renoverar. lär få städa 10 gånger till, men så är det!

Colin fick även en ny vagn och en ny bilstol idag.😛😊

Likes

Comments

När vi flyttade in i huset.☝️
Nu, under renovering. 👇

Rivit en vägg, tagit fram muren, tagit fram alla träväggar och golvet.😍
Väggarna kommer bli vita och vi kommer betsa golvet mörkt. Muren ska lackas och sen ska vi sätta dit riktigt höga lister. Tror det kommer bli såå snyggt när det är klart.

Har öven hittat fåtöljer och en matgrupp som jag vill ha. Som vi ska ha!😛

Likes

Comments

vart börjar man ens?
är helt slut. sopkörd. sönderstressad.
Ryggen värker, huvudet dånar och jag är trött HELA tiden. Känner själv hur det går utför nu och räknar i princip dagarna tills jag får en panikångestattack.

Kände att jag måste distansera mig från Facebook och Instagram. Tror det ligger endel i min stress där. Att man ska vara uppkopplad och aktiv hela tiden. Nu hänger jag här, där jag kan få utlopp för mina känslor och skriva vad jag vill. De som klickar sig in här, vill förmodligen läsa om mitt jävla nederlag just nu. Och just det, jag  kollar Snapchat lite. Är inte så värst aktiv där men tycker det är kul att se vad andra lägger ut.

Jag tänker att, jag kommer inte visa nån fin jävla fasad längre. Det här - det är jag.

glad, positiv, ledsen, arg, överlycklig. Ibland en av dom, ibland alla på samma gång. Konstig, hjälpsam, omtänksam och jävligt känslosam.

Vi kan fokusera på det ett tag, att vara känslosam. Ha känslor. Det har vi alla. Jag tror att människor som inte känner mig på djupet har helt fel uppfattning om mig. Att jag skulle vara nån känslokall typ som inte bryr mig värst mycket, om nåt. Men! -Jag är en superkänslig människa. jag bryr mig om andra. Jag tänker och känner nästan allt lite för mycket. Om ni inte vet vad högkänslighet är, så googla det. Jag är 98% säker på att jag är högkänslig och det påverkar verkligen min vardag hela tiden..

Jag är i en jävla svacka just nu. Jag vantrivs med Mattias, letar lägenhet i Säffle varje dag och känner mig ensamstående med Colin. Jag känner mig ensam fast vi är en familj. Så ensam. Försöker göra allt jag kan för att förklara mina känslor men det verkar inte gå.  Känner mig kvävd. inte lyssnad på. inte behövd. inte sedd. så läser du det här så är det väl just de orden jag letat efter när jag inte kan prata för att jag är bara arg och tårarna sprutar ut.

Ja, det är också jag, just nu. Jag gråter, för allt. Men mest i hemlighet. Hela mitt liv känns det som att jag har kämpat. Man måste alltid vara stark. Inte visa sig svag. Men helt ärligt, varför ens bry sig? Från och med nu tänker jag gråta precis när fan jag vill. -För det är skönt att få gråta ut.

Inte nog med världens svacka som bröt ut som en jävla pollenallergi.

Har haft sånt storbråk med familjen. Det finns inget värre än att inte kunna känna sig välkommen eller kunna få vara lycklig för det man har skapat för sig och sitt liv.
Jag har min fina son, min sambo, vårt hus. 2 underbara barn att vara extramamma åt.
Jag vill kunna vara genuint lycklig utan att behöva ha dåligt samvete för det.
Jag vet inte om någon förstod hur dålig jag var när jag blev inlagd på sjukhuset och jag var tvungen att föda min son för tidigt. Både jag och Colin hade kunnat dö om vi inte
hade kontroll hos BM den veckan. Jag låg på sjukhuset i 1 månad! Och jag fick besök EN natt. Och ändå klagade jag inte en sekund för det. Jag får åka till säffle och hälsa på, inte fan tar någon sig tid att åka hit. ibland så vill man bara bli SEDD. Jag finns också. vi finns. Är det okej att vi gör det eller är det för mycket begärt? Så. Nu fick jag ur mig lite skit samtidigt som jag storbölat.

ANDAS UT...

Jag behöver få koppla av. Stressen inombords gör mig lättirriterad. tycker synd om både min son och mattias. Nu inser jag att det är JAG som måste göra någonting åt det. Det har gått för långt nu, och jag känner själv att fortsätter det, så kommer jag nog att ligga på psyk innan detta året är slut. Imorgon ska jag be Mattias ta en långpromenad med Colin. Så ska jag meditera.

Det är så galet, att inte längre ta till alkohol som flyktväg. Jag måste för första gången hantera mina känslor. Ta tag i mitt liv. Det är så jävla läskigt. Men troligtvis så jävla värt det.

Tårarna bränner fortfarande bakom ögonen, men nu ska jag försöka sova. Godnatt. Vi får se när jag uppdaterar igen.

Likes

Comments

Har den senaste tiden mått fruktansvärt dåligt psykiskt. (Inget ovanligt då jag levt med depression och kraftig ångest sen jag var 13 år.) Men nu mår jag hemskt och känner mig som en hemsk människa eftersom jag ska ta hand om mitt barn på bästa, mest kärleksfulla sätt och vårda min relation till Mattias samtidigt. (Jag får utbrott för ingenting och säger dumma saker. Jag grinar flera gånger om dagen och jag känner mig allmänt matt.) Jag känner egentligen ingenting, men ändå allting på samma gång. Förut har jag druckit för att dämpa allt det här, även om det blir värre och värre i slutändan. Jag har flytt, med alkoholen i högsta hugg. Jag kan inte göra det längre och jag vill heller inte göra det.

Men jag måste hitta ett sätt att få må bra nu. Jag kan inte riktigt leva med det här längre och det kommer sluta i ett stort kaos om jag fortsätter att inte göra något åt det.

Jag vill INTE medicineras för det här. Jag må låta knäpp, men jag vägrar att gå upp i vikt av massa mediciner så att jag i slutändan behöver må dåligt över min kropp, mer än vad jag redan gör.

Idag testade jag att meditera/hitta mitt undermedvetna och det var så sjukt skönt och en så häftig upplevelse. Något jag absolut kommer att fortsätta med!
Jag har tänkt på att gå kurser hos en spiritualistisk förening här i dalarna. Just där att hitta mig själv och utveckla MIG, mitt jag. För när jag tittar mig i spegeln undrar jag alltid, vem är jag egentligen?
Jag vill kunna hantera alla mina känslor och vårda dom.
Problemet är just nu bara att det är dyrt och som mammaledig har man ingenting över. Så det får vänta ett tag. Men jag SKA göra det.

Igår började jag träna lite här hemma och har även tränat idag. Jag ska försöka mig på att börja gå till gymmet för det vet jag att jag mår bättre av. Jag ska bara ta mig till den punkten nu. Det är inte alltid så lätt när man lever med de här känslorna, tankarna, ja allt där emellan.
Ska köpa hem massa vitaminer och mineraler så att jag vet att jag får i mig allt jag behöver.

Utöver detta är man helt slut. Jag har inte varit så mycket för närhet innan jag fick barn. Alltså jag är inte så kramgo osv. Men ändå, tillräckligt kärleksfull på nåt sätt. Nu när man går runt och bär på ett barn hela dagen och har någons närhet vid sig jämt, (mycket mysigt) så finns det dock inte så mycket "närhet" över till Mattias. Jag vill inte kramas, jag vill inte vara nära. Jag vill egentligen ingenting. Men, när han kramar mig så kramar jag såklart tillbaka. Men det känns liksom helt dött. Samtidigt har jag panik inombords och tänker hela tiden "nu lämnar han mig, nu träffar han någon annan vid sidan av. Imorgon kommer han kanske inte hem till mig alls. Snart kommer han nog faktiskt inte krama på mig längre eller ens försöka ge mig en puss. Undra vem han kommer ge sin kärlek till istället.." Det är hemska tankar och jag mår fruktansvärt.

Jag vill INTE tro att det här är en förlossningsdepression, utan att det bara är jag som jag alltid varit men att det blivit såhär nu för att det är en sån stor omställning med barn. Men jag vet inte.

Sen pressen på en, man ska vara en supermamma och så jävla glad och lycklig hela tiden, vaken på nätterna, leka med barn på dagarna, helst träna lite, mat ska fixas, huset ska vara rent (JO, det måste det för annars blir det ett ännu värre kaos i mitt huvud.) Man ska komma ihåg att beställa mat till ungen i tid så man får hem det innan allt är slut, man ska helst knulla var och varannan dag (pst. inget sug what so fucking ever. Så var och varannan dag är way wrong i den här situationen.) samtidigt ska man börja jobba lite så för jag överlever inte på den fattiga mammapengen jag får.

Och det enda jag i princip orkar göra är att ladda kaffebryggaren. Leka med min son och se till att han är mätt, nöjd och glad. Vilket såklart är det viktigaste. Men man får inte tappa bort sig själv och gräva ner sig, för det blir bara värre i slutändan.
Jag har nästan aldrig mat klart till Mattias när han kommer hem, han som har slitit på jobbet hela dagen, jag har knappt orkat vara ute och gå så jag sitter och säger "stackars unge som inte får vara ute nåt. Dålig mamma. blablabla..." Det säger jag typ varje dag.

Jag är  HELT SLUT. Och ibland måste man våga be om hjälp.

Vad har ni för tips på att må bra? Bara rent allmänt sådär. Gör ni något extra? Brukar någon av er meditera, hjälper det?

Likes

Comments

Varför är jag så jävla dålig på att uppdatera min blogg?! Det är bara för att Instagram är så lättillgängligt på nå vis. Och även om man inte vill skriva långa inlägg där så gör man det ibland ändå.. Får nog sluta skriva något på Instagram om jag ska hålla den här uppdaterad, för någonstans måste men ju skriva av sig om vad som händer.😉

Helgen är iallafall helt oplanderad för oss så jag hoppas på fint väder så att vi kan gå på lite promenader!😊 Sen ska jag måla klart en hylla till Colins rum medan Mattias här hemma och kan se efter lillen.😊 Ska göra det i garaget och har ännu ingen babyvakt så jag har varit irriterad på det i några veckor. Kan såklart ta med Colin ut dit i vagnen men han blir oftast irriterad om jag inte skjuter på han hela tiden.

Jag har dessutom målat om skåpluckorna och kaklet i köket. Före och efterbilder får ni här nere.

Godaste frukosten!😍 Stekt ägg med lös gula. Äter i princip bara det här till frukost jämt.😅 Och massa kaffe såklart😉

Fixk hem en bikini igår! älskar den😍 Underdelen var dock lite stor så fick vika ner kanten en gång.. Får väl helt enkelt börja träna röv som fasen också så det fyller ut lite. Plattarslet som jag nu ligger inne med efter graviditeten...

Colin prövade puré för första gången höromdagen. Han verkade gilla det jättemycket!😊

Likes

Comments


Idag har jag varit pÄ mitt gamla jobb och fikat! SÄ trevligt att trÀffa alla igen. Fick en present av dom ocksÄ, ett presentkort pÄ IKEA! Precis vad vi behövde faktiskt. Behöver en fönsterlampa till Colins rum. Och en blomma.

Nu ligger alla barn och sover, Mattias spelar lite med Jonas och jag sitter med en stor skĂ„l popcorn i soffan och skriver hĂ€r. Har precis kollat fĂ€rdigt pĂ„ serien SKAM. Tog ett par avsnitt innan jag var "fast" men sen sĂ„ kunde jag ju verkligen inte sluta kolla! Nu vill jag bara ha mer.. Vad ska jag nu se pĂ„ nĂ€r Mattias Ă€r pĂ„ jobbet varje dag?!😉

IgĂ„r var vi bjudna pĂ„ middag hos Mattias pappa, vi tog med oss alla barnen och gick dit. Sen blev Linnea hĂ€mtad av Mattias mamma sĂ„ kvar blev Elias och Colin. DĂ€r var Ă€ven Mattias bröder och halvsyster med respektive, sĂ„ vi var en hel del! Vi Ă„t och drack gott! Hans pappa och fru Ă€r riktigt duktiga pĂ„ att laga mat sĂ„ man Ă€ter nĂ€stan ihjĂ€l sig nĂ€r man kommer dit.😍 Det var en mcket trevlig kvĂ€ll och vi var inte hemma förrĂ€n runt 23. Tror ni Elias var nöjd nĂ€r han fĂ„tt vara vaken sĂ„Ă„ lĂ€nge och varit pĂ„ sin första "fest". För han med god mat, lek, massa saft, popcorn, ostbĂ„dar och choklad och sedan lite filmkvĂ€ll medan de vuxna satt bredvid vid bordet och tölade gamla minnen. Vi drog dom i pulkan dit och pĂ„ hemvĂ€gen var det nĂ€stan bara nedförsbacke, dubbelpulka sĂ„ jag och Elias tog den och Ă„kte fort som tusan hela vĂ€gen hem.😄 Det var sĂ„ kul sĂ„ imorgon ska vi ut och Ă„ka igen!

Nej, nu ska jag slita mig hÀr ifrÄn och vila ögonen lite innan Colin bestÀmmer sig för att vakna och kÀka lite igen!

Likes

Comments

Helgen har varit riktigt lugn och det har varit skönt. I fredags var Mattias ledig och jag skulle endast till vårdcentralen för att kolla mitt blodtryck. Det var helt perfekt igen så jag behöver inga mediciner längre. Den stora frågan är nu vart min dagliga huvudvärk kommer ifrån. På morgonen brukar det vara bra men framåt 13-14 börjar den komma och håller i sig tills jag lägger mig. Hjälper inte med huvudvärkstabletter heller.. Fortsätter det måste jag kolla upp vad det är.

Hur som helst, efter vårdcentralen åkte vi in till Ludvika och köpte lite goda öl och en vinflaska. Tänkte vi skulle äta god mat och ta en öl. Vi tog en varsin öl och jag drack inte ens halva min sen somnade vi i soffan. Man är så brutalt pigga som småbarnsföräldrar.😂

Igår var vi riktiga soffpotatisar fram till eftermiddagen. Då målade jag klart "bastuklubben" (vår hall på övervåningen som haft träpanel överallt). Sen drog jag bort plastmattan så började vi riva fram det fina gamla trägolvet. Jag vill nog gärna betsa det lite mörkare men jag får se vad Mattias vill. Ibland måste man lyssna på andras viljor också..😉
När detta var klart kom Mattias bror och hans tjej hit, vi spelade kort hela kvällen. Så kul!😊 Jag orkade få i mig en öl och ett glas vin sen kan jag säga att det var nog för mig. Man är ju helt slut och blir supertrött av alkoholen. Jag är inte riktigt van vid det här.😅

Och så vart det söndag! Mattias har åkt och jobbat (bra att få in lite extra klirr i kassan nu när jag är ledig.) Och jag o Colin ligger i soffan och myser.😊 Jag ska hoppa in i duschen sedan fixa lite matlådor så gubben har i veckan.

Dagens frukost och en liten Colin som ligger och flinar.😍

En planka var såklart lackad och i en annan färg. Men, det ska slipas ändå så det gör inget! Jisses så mycket bättre det ser ut nu än innan!

Likes

Comments

Idag vaknade vi med en snöstorm utanför fönstret! Puh, tur att vi inte har nÄgra mÄsten som vi ska ut pÄ.
Mattias var sÄ snÀll och tog Colins matningar inatt. Han jobbar eftermiddag sÄ han kommer hem vid 23 pÄ kvÀllen, dÄ stannar han uppe och tar matningen som brukar vara nÀr han kommer hem och sedan ungefÀr vid 03 igen. DÄ fÄr jag sova frÄn ca 00 till 06. DÄ gÄr jag upp och tar Colin sÄ lÄter jag mattias sova till 12.00. Sen Äker han till jobbet vid 13 ungefÀr. Det innebÀr att vi bÄda fÄr sova ut för att orka med dagarna. Perfekt nÀr han har den hÀr eftermiddags-veckan pÄ jobbet.

Jag drog mig Ă€ndĂ„ ut i snöstormen förut, Ă„kte ner till affĂ€ren för att hĂ€mta ut ett paket. Har fĂ„tt ersĂ€ttningen till Colin som paket att hĂ€mta ut. FörstĂ„r inte riktigt hur det funkar bara? Jag betalade ingenting för det heller. Kanske funkar sĂ„ i landstinget hĂ€r i Dalarna. I sĂ€ffle fĂ„r iallafall min lillasyster det pĂ„ recept att hĂ€mta ut pĂ„ apoteket och fĂ„t betala för det. Hm.. Ja jag klagar iallafall inte. Undrar bara hur det blir nĂ€sta gĂ„ng, om jag fĂ„r ett sms dĂ€r det stĂ„r att jag har ett paket att hĂ€mta ut eller om jag mĂ„ste ringa BVC och be om mer, eller om det ligger som recep pĂ„ apoteket. Jaja, det mĂ€rks! Mat fĂ„r han ju iallafall.😊

TÀnkte lÀgga in lite bilder pÄ resten av huset Àven om det inte Àr klart och ser förjÀvligt ut i vissa rum.


HĂ€r Ă€r barnens rum. Det var helt svart frĂ„n början sĂ„ det Ă€r bild innan, under och efter. HĂ€r Ă€r vi inte klara. ska sĂ€tta panel pĂ„ sĂ€ngen som Ă€r inbyggd dĂ€r. PĂ„ andra sidan av rummet Ă€r en till inbyggd sĂ€ng. Snedtak pĂ„ bĂ€gge sidor sĂ„ för att fĂ„ ut det mesta av ytan sĂ„ bestĂ€mde vi oss för att göra sĂ„. Vi ska ha upp sĂ€nglampor och mer pĂ„ vĂ€ggarna. UrsĂ€kta den fula blomman, den ingick i husköpet😝 HĂ€r inne ser det ut.. FĂ€rg över bordet, pĂ„ mattan, ja överallt. Men lekas ska det ju!😄

Köket som vi vill flytta pÄ. AlltsÄ spisen, diskbÀnken och allt det ska till andra sidan som ni ser pÄ nÀsta bild. SÄ att det kommer under fönstret dÀr. Sen kommer vi att byta golv och tapetsera om.

Och hÀr har vi matsalen och Colins rum. Matsalen som troligtvis kommer bli vÄrt sovrum. Colins rum Àr heller inte klart men det orkar vi inte riktigt bry oss om eftersom att han fortfarande Àr sÄ liten och har sin sÀng ute hos oss. SÄ dÀr Àr jag mest inne och hÀmtar klÀder och blöjor. MÄste fÄ tar i en fin bokhylla eller hyllor sÄ att jag slipper ha massa saker i fönstret..
Har ingen bild pÄ hallen nu men dÀr Àr det i princip klart och det Àr vÀl typ det enda som faktiskt Àr det.
Det kommer ta tid innan vi blir klara med allt men jag ser verkligen fram emot att greja och speciellt nÀr vÄren kommer sÄ att man kan öppna upp dörrar och fönster och bara njuta av fÄgelkvitter och solsken som strömmar in!

Nu vill min lilla grabb ha kÀk igen sÄ vi hörs!

Likes

Comments

Hej igen!

IgÄr kom jag hem till gubben och barnen i Dalarna efter ett par dagar i vÀrmland. Jag och Colin Äkte ner i onsdags för att Àntligen fÄ trÀffa alla frÄn min familj och slÀkt.
Nu sitter vi hÀr hemma och vÀntar pÄ att Äka till BVC, idag ska vi inte bara kolla vikt och lÀngd utan Àven ha en lÀkarundersökning. FÄr se vad de sÀger dÄ jag Àndrat ersÀttning för honom igen. Stackare. Men nÀr jag Äkte hem sÄ förklarade jag för min lillasyster hur han var i magen, hur bajset ser ut osv. Dessutom har han i princip fÄtt kolik, sÄ hemskt. Haar hÄllt pÄ flera tillar flera kvÀllar/nÀtter nÀr vi var i SÀffle och hÀlsade pÄ. Hon föklarade iallafall dÄ att ennes som Memphis var lika nÀr han föddes och inget förutom ersÀttningen Althera frÄn apoteket hjölpte. En bruk kostar dock 250spÀnn.. NÀr man ligger inne med jÀkligt lÄg mammapeng sÄ ska jag idag försöka fÄ den pÄ recept istÀllet. Colin blev iallafall helt annorlunda i magen och han verkar inte riktigt lika missnöjd och ha lika ont som han hade innan. SÄ skönt.

Efter vi varit pĂ„ BVC sĂ„ hoppas jag att Colin kĂ€kar lite sen försöker sova, nu pĂ„ morgonen/förmiddagen har han hĂ„llt igĂ„ng i flera timmar. Inte nĂ„got skrik sĂ„ sett utan magen som kört lite pĂ„ han sĂ„ han har försökt bajsa. FortsĂ€tter med laktulosen som han fĂ„tt ett tag nu nĂ€r vi bytt ersĂ€ttning ocksĂ„, sĂ„ att det inte blir helt stopp för honom. Hur som, Ă€r min prins nöjd nĂ€r vi kommer hem sĂ„ ska jag börja greja lite pĂ„ hans rum. Han fick sĂ„ mycket julklappar nĂ€r vi var i sĂ€ffle sĂ„ ska fixa iordning dĂ€r inne lite. Ska möbleras lite och sĂ„nt ocksĂ„. Hans kusin Memphis Ă€r nu 4 mĂ„nader sĂ„ ni kan ju tĂ€nka er hur mycketmin lillaystser skickar med mig urvĂ€xta klĂ€der, blöjor osv. NĂ€stan allt som Colin Ă€ger kommer frĂ„n dom. haha! Vi Ă€r verkligen sĂ„ tacksamma.😊 Kan ju inte pĂ„stĂ„ att man har sĂ„ mycket över nĂ€r man nyss köpt ett hus, börjat renovera lite, legat pĂ„ sjukhuset osv.

PÄ tal om renovering sÄ lÀr jag lÀgga upp lite före och efter bilder hÀr ocksÄ. Vi har sÄ mycket planer för hur vi vill ha det hÀr. Och mattias kÀnner ju lite folk sÄ förhoppningsvis blir det inte allt för dyrt. NÀsta vecka kommer nog en snubbe han kÀnner och ska kolla pÄ köket lite. Vi har tÀnkt flytta det och sedan riva en vÀgg sÄ att köket och vardagsrummet blir ett stort rum. Sedan tar vi bort matsalen hÀr nere och gör om det till vÄrt sovrum sÄ att vi fÄr ett stort rum. Sen ska vi ju renovera badrummet helt och hÄllet. Just nu fick jag slÀnga pÄ lite fÀrg dÀr inne bara för att ens orka gÄ in dÀr utan att spy lite i munnen.

VĂ€ggen ni ser bakom soffan i vardagrummet Ă€r den som kommer bli borta isĂ„fall. Sen kommer vi att möblera om sĂ„klart.😉 Första bilden Ă€r "hallen" pĂ„ övervĂ„ningen. DĂ€r ska jag under veckan dra bort den fula mattan och förhoppningsvis fĂ„ fram ett fint trĂ€golv. 😊 Sen ska en ny lampa osv upp.

Dags för mig att sĂ€tta pĂ„ mig jeans. (Jag sitter fortfarande i pyjamasbyxorna)😍
Sen ska jag börja packa in oss i bilen och Äka in till Ludvika.

Likes

Comments