What to do når man ikke orker gjøre stort?

Jo, lytte til lydbøker! De siste månedene har jeg lest - eller lyttet til - flere bøker enn jeg leste i hele fjor. Det tror jeg at jeg trygt kan hevde. Jeg har pløyd meg gjennom alle de fire bindene av Hellemyrsfolket. Så tok jeg for meg de 11 bøkene av Joy Fielding som ligger på Storytel. Deretter fulgte «Stormfulle høyder», Vigdis Hjorts «Arv og Miljø», Nexøs «Ditte Menneskebarn» og nå til sist Erik Fosnes Hansens «Salme ved reisens slutt». Den siste husker jeg når den kom - det var stor rift om den på biblioteket med lange ventelister, minnes jeg. En skikkelig god bok som kan anbefales. Den skildrer livene til syv musikere som spiller sammen på Titanic. Karakterene er fiktive, mens selve hendelsesforløpet er slik som det var i virkeligheten og man kan ikke bli annet enn grepet. Jeg ble i hvert fall det, men jeg har alltid vært fascinert av Titanic og dens skjebne.

Jeg tror jeg må ha vært omkring 7 eller 8 da jeg hørte om Titanic første gangen. Det var en litt eldre lærer som fortalte oss om «skipet som ikke kunne synke» og historien gikk dypt innpå meg. Han fortalte at musikerne hadde spilt salmen «Nærmere deg, min Gud» mens de gikk ned, men akkurat det er visstnok en myte.

Jeg har lyttet mer til bøker enn jeg har sett på TV i det siste. Det er så avslappende og herlig, og det er uendelig deilig å komme seg bort litt. Om ikke fysisk så i hvert fall i tankene.

I dag er det grått og vått ute. Jeg har vært på jobb. Synes det er en del studenter inne i biblioteket nå - vi telte ca 80, og jeg måtte snakke til noen som satt litt vel tett. På et par bord satt det tre stykker - egentlig er det kun lov til to. Bordene er merket, men de lemper jo tøy og annet oppå så skiltet forsvinner.

De er flinke til å bruke antibac da - det skal de ha.

Blir spennende å høre i morgen hvordan arbeidsdagen blir videre. At det blir forlenging av hjemmekontor er jeg ganske så sikker på.

Liker

Kommentarer

cesiliegm
cesiliegm,

Lydbok og podcast er å foretrekke foran å lese i hvert fall 😍

nouw.com/cesiliegm
vibeke
vibeke,

Jeg liker begge deler, men med lydbok kan man også gjøre andre ting samtidig 🤗

nouw.com/vibeke
Nadixie
Nadixie,

Lydbok og podcast er jeg avhening av. Når jeg går turer ute har jeg alltid på lydbok eller musikk på ørene. Liker også å lese selv, for det å dykke ned i en bok full av ord er magisk 😊 Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

nouw.com/nadixie
vibeke
vibeke,

Enig! 🤗 jeg forsvinner helt inn i bokens verden, om boken fenger da.

nouw.com/vibeke
VeraLynn
VeraLynn,

Det var litt av en samling du har kommet deg igjennom 😊 Jeg har ikke lest papirbok eller hørt så mye lydbok den siste tiden, men derimot har jeg hørt mye på podcast. Oppdaget den morsomme pod'n Malin+Mari som er å anbefale 😉

nouw.com/veralynn
vibeke
vibeke,

Det kan plutselig gå lengre perioder hvor jeg ikke leser, men det er helst i dårlige perioder. Da klarer jeg ikke konsentrere meg. Hører ikke så mye på podcast - sikkert mye interessant der også 🤗

nouw.com/vibeke