Tips til dere som vil kjøpe hund

Tenkte jeg ville komme med noen råd og tips til de av dere som har tenkt på å kjøpe hund. Det er mange aktører i markedet, og det kan være vanskelig å skille de useriøse fra de seriøse. Det er en del feller som det er lett å gå i.

Jeg skal ikke si at dere ikke bør gå på finn.no, for det er mange seriøse som averterer der, men det er dessverre også mange useriøse...

Mine råd er er:

1. Styr unna de som bevisst avler på blandingsvalper og som tar nesten like mye for en slik valp som de som avler på renrasede. En blandingsvalp kan være like frisk som en rasehund og har selvsagt livets rett når den først er kommet til verden, men ved å kjøpe valp fra slike, støtter man useriøs avl. Eller man vil kjøpe en valp for å "redde" den fra forferdelige forhold - dessverre støtter man også da de folkene som driver den type avl. De vil bare fortsette å avle når de ser at de får salg. Forsikre deg derfor om at valpen får stamtavle, dvs at den skal være registrert i Norsk Kennel klub.

2. Er du usikker - ta kontakt med raseklubben. De fleste klubber har en valpeformidler som kan guide deg gjennom jungelen av oppdrettere.

3. Når du har valgt deg en oppdretter, be om å få komme på besøk slik at du får se tispen, evt. hannhunden om den bor der, og valpene. Det er også betryggende for oppdretter å få god kontakt med de som evt. skal kjøpe valp.

4. Du bør få se kopi av helseattester (til foreldrene) som er påkrevd for den rasen du velger.

Hvis man synes det er for dyrt med rasehund, så er det jo alltid noen som selger valper til rimeligere pris f.eks pga en utstillingsfeil.

Men; vær selektiv! Det kan fort bli dyrt om man velger å kjøpe valp fra noen som ikke helsetester eller registrerer hundene sine. Ting kan skje. En hund er et levende vesen, så man har ingen garantier for at den ikke kan bli syk. Med en seriøs oppdretter i ryggen, stiller man litt sterkere.

Håper noen synes dette var ok råd 😄

  • Diverse
  • 25 visninger

Liker

Kommentarer

Sarahbrobakke
Sarahbrobakke,
Fine tips! Og for en nydelig liten vovv 😊nouw.com/sarahbrobakke
vibeke
vibeke,
Kristin
Kristin,
Kjempe flotte tips Vibeke! Det er nok mange som ikke tenker seg om før de kjøper hund!www.dyreplassen.no
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229