Sommerens små gleder

«Gleder» i hermetegn da. I går kveld begynte jeg plutselig å klø og oppdaget 7 knottestikk på baksiden av låret. 7 små «jegholderpååklømegihjel»-stikk! I dag morges var det en flue som surret rundt i rommet der jeg lå og badet - i egen svette!! 🤪

Jaja, dette hører jo sommeren til. Både fluen og stikkene. Når jeg lukker øynene, er jeg tilbake på hytten. Jeg ligger i sengen på et altfor varmt rom, hører fluen som surrer og bare venter på at de skal klinge med bjellene for å si at frokosten er klar. Vi har nemlig to bjeller hengende i taket i stuen. Som barn elsket jeg lyden. Jeg minnes at jeg ble løftet opp slik at jeg kunne få æren av å vekke de andre. Som tenåring kunne jeg ikke fordra lyden - da ville jeg helst sove videre. I dag er det ett av flere kjære minner fra somrene på hytten.

Ett annet minne er dette at vi måtte ta båten når vi skulle til «handelsmannen». Dette var før vi hadde bil og handelsmannen var også eneste butikk i umiddelbar nærhet. Senteret kom flere år etter. Vi kunne gå til handelsmannen da, men det ble for langt når vi skulle handle mye. Ikke så kjekt å gå langs hovedveien heller. Så da ble det båt. Dagens store spørsmål var: ligger «Gjøken» ved kaien eller ikke? Gjøken var en båt og jeg minnes ennå hvordan den så ut.

Litt trist at de som kom etter ikke fikk oppleve denne tiden for mye forandret seg etter at senteret kom. Handelsmannen måtte tilslutt legge ned for konkurransen ble for stor.

Slik er det. Verden går fremover, eller? Kanskje er jeg veldig gammeldags, men synes litt av sjarmen er borte. Det blir ikke det samme å kjøre til et senter som det å ta båten til en liten handelsmann. Men for de som aldri fikk oppleve det, blir det vel heller aldri et savn.
  • Tanker
  • 164 visninger

Liker

Kommentarer

Atle
Atle,
Litt eddikk på en bomullspad så gir kløen seg, men helst før den sure svie du vet.atlelundhaug.no
VeraLynn
VeraLynn,
Hvis vi ser bort fra knotten, så hørtes dette helt perfekt ut 🥰 Er allergisk mot både knott og mygg, og blir veldig dårlig med feber og hovner veldig opp. Hyggelig med sånne barndomsminner 🥰nouw.com/veralynn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229