Smittehets

Erna Solberg går nå ut og advarer mot smittehets mot innvandrere. Det er bra synes jeg, for enkelte benytter enhver anledning til å komme med nedsettende kommentarer om andre etnisiteter. Det er et paradoks, men når noen av våre nye landsmenn snakker om hva de opplever som forskjellsbehandling pga hudfarge, så skrikes det om at de trekker rasismekortet. Men når etniske nordmenn gjør det samme er det plutselig helt ok. Hvor er logikken?

Det var i forbindelse med en minnestund etter en begravelse i Fredrikstad at 85 mennesker ble smittet. I kommentarfeltet haglet det med kritikk angående hvor mange som hadde vært til stede og at det var vel greit siden dette ikke gjaldt etniske nordmenn. Altså så trekker man det motsatte rasismekortet.

Bare for å presisere; jeg mener selvsagt at det skal være likhet for loven i alle sammenhenger. Det jeg derimot ikke forstår er hvorfor etnisitet alltid skal nevnes. Spiller det noen rolle om det er somaliere som i dette tilfellet, svensker eller nordmenn? Det er vel først og fremst mennesker det er snakk om?? Jeg aner ikke hvor mange de kan være i en minnestund, så har de brutt restriksjonene er det helt på sin plass med bøter. Men for meg er det ett fett hvilke etnisitet det gjelder - alle skal følge restriksjonene som er gitt av myndighetene uavhengig av hvordan vi ser ut. Og det må ikke bli til en diskusjon om hvordan innvandrerne oppfører seg nå i denne koronatiden - vi er alle ansvarlige for egen handling! Og det var vel ikke akkurat de som klaget som mest rundt påsketider da de ikke kunne dra på hytten...

Nå skal det ikke legges skjul på at det er mye smitte blant innvandrerne og grunnene til det kan være flere. Men her har jo myndighetene en jobb å gjøre med å nå ut med informasjon til disse gruppene. Når det gjelder somaliere så får de ros for hvordan de har håndtert pandemien. I starten var 8,4 % av de innlagte norsk-somaliere, mens i sommer var smitten nesten borte. Det norsk-somaliske miljøet tok selv kontakt med myndighetene fordi de var bekymret.

I have a dream...

Dette høres sikkert veldig naivt ut, men jeg skulle så gjerne ønsket at folk kunne vært snillere med hverandre og sett hverandre for det de er. Ikke dømme noen utifra rase, hudfarge og religion. Vi er alle sammen mennesker og det burde være nok.


Liker

Kommentarer

Marthegulsvik
Marthegulsvik,
Kan ha en forståelse for at man er skeptiske til enkelte kulturer, men som du sier man skal aldri dømme noen basert på hudfarge eller kultur. Er så enig med deg i dette innlegget her. Her handler det om hvordan hver enkelt menneske oppfører seg i forhold til Corona, her er det mennesket det er snakk om og uansett om man er norsk eller ikke skal man følge tiltakene og råde som er satt her i Norge.
nouw.com/marthegulsvik
vibeke
vibeke,

Ja, jeg tenker at det er ikke så viktig HVEM som bryter regler, men at det brytes. Og det må det slås ned på uansett hvem som har gjort det.

nouw.com/vibeke
VeraLynn
VeraLynn,

For meg er det totalt likegyldig hvilken hudfarge og religion man har... Jeg bryr meg bare om at man ikke samler seg i store grupper. Det eneste jeg forventet av mine medmennesker er at, de følger retningslinjene som de fleste av oss bestreber oss etter å følge.

nouw.com/veralynn
vibeke
vibeke,

Enig! 🤗

nouw.com/vibeke
Nadixie
Nadixie,

Kjempebra skrevet blogginnlegg, og jeg er helt enig! Hets er aldri greit! Ønsker deg en kjempefin søndagskveld <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene


nouw.com/nadixie