Omplassering av dyr

Det kan jo være mange årsaker til at noen velger å omplassere et dyr. Jeg har jo selv vært i den situasjonen - opp til flere ganger. Det er ofte siste utvei når man velger å finne et nytt hjem, for man vil jo helst slippe. Jeg husker fortsatt den første gangen jeg måtte omplassere en hund. Grunnen var at han ble tatt av en annen hannhund i flokken. Hadde jeg visst det jeg vet idag hadde jeg selvsagt valgt å omplassere den andre hannhunden, men hannhund nr 2 var vår avlshund. Så derfor ble det han som var kastrert og som vi ikke kunne bruke.

Det tok meg år å komme over "tapet" av Solan, som han het. Jeg var så glad i han, men orket ikke se at han hadde det vondt. Senere ble det jo flere hunder som vi omplasserte, og det føltes som en del av hjertet forsvant med hver hund. Da siste hunden flyttet hadde jeg bestemt meg - jeg skulle ALDRI omplassere et dyr til! Det er også en grunn til at vi sluttet med oppdrett. Den hunden jeg kjøper den dagen jeg ikke har jentene mine, kommer jeg aldri omplassere. Uansett om den ikke skulle vise seg å være en utstillingshund, det bryr jeg mer ikke om.

Som sagt; det kan være ulike årsaker som gjør at noen velger å omplassere. Men enkelte grunner finner jeg for lette. Som at "vi ønsker å reise mer" eller "hunden er umulig". Ser så mange annonser på finn.no der hunder rundt året søker nye hjem. Alle som har hatt hund vet at hannhunder spesielt kan være litt vanskelige i en spesiell alder pga kjønnsmodning osv. Den søte lite valpen er plutselig forvandlet til et uoppdragent beist. I slike tilfeller tenker jeg at kjøpet har vært for hastig og lite gjennomtenkt. Noen har også fått barn. Men - de visste jo at en hund kan leve i noen år! Kjenner at slike grunner gjør meg irritert. Men kanskje er det like greit at hunden da får seg en ny familie, en familie som kan gi hunden akkurat det den trenger.

Jeg må si jeg blir like sjokkert hver gang jeg ser på nettet dyr som blir forlatt. Det er jo spesielt katter og det er høysesong for det nå. Tragisk. Jeg fatter ikke at det er mulig! De kan jo ikke ha særlig følelser for dyret da tenker jeg.

Thea og Lotte blir iallefall hos meg til "the bitter end". Forhåpentligvis lenge, lenge.

  • Tanker
  • 100 visninger

Liker

Kommentarer

Helene
Helene ,
Er nok en del som ikke helt har tenkt over at å ha dyr krever tid og at de kan leve lenge! Skjønner meg ikke på folk som bare forlater dyrene sine når de går lei og det helt uten skrupler og tanke på hva som skjer med dyret! Hun som solgte oss hund skrev på denne måten : " er du klar for å ha en ny kompis som KAN bli opp til 17 år? " Kan ikke sies bedre enn det og burde få folk til å tenke! Tror(og håper)at de fleste gir dyret det livet de fortjener!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229