Nostalgia

På NRKs nett-TV finnes det et utrolig rikholdig arkiv. Det er program fra før min tid og program jeg husker fra min barne- og ungdomstid. Gamle filmer, fjernsynsteater og musikkprogram. Noe for enhver smak vil jeg tro - rene skattekisten.

I kveld kom jeg over et musikkprogram som het «Lollipop». Det startet i 1989 og programlederne var Tor Endresen og Rune Larsen. Mine foreldre var gjester i et av programmene og det var bare så utrolig rart å se de. Det er 30 år siden opptaket ble gjort og de var begge yngre enn det jeg er i dag!

Herregud! Hvor ble tiden av? For de yngre kan nok 30 år virke som en evighet, men for meg er det ikke det. Jeg var 21 år på den tiden og om det ikke akkurat føles som det var i går, så føles det i hvert fall ikke som det er så lenge som 30 år siden!

For å sette det litt i perspektiv; min farfar fortalte meg mange historier fra krigen. For meg den gangen var «krigen» noe som hadde skjedd i gamle dager. Men i realiteten var det bare å gå 30-35 år tilbake, så var vi der. For de som opplevde krigen føltes det nok som nær fortid, akkurat slik 80-tallet føles for meg.

Jeg ble tankefull i kveld, og litt vemodig. Tiden går så fort og vi kan ingenting gjøre med det. Annet enn å leve her og nå. Så lite jeg visste den gangen. Jeg hadde opplevd en kjærlighetssorg og det å miste min farfar - ellers var livet mye fest og moro på den tiden. Men jeg var like misfornøyd med kroppen min som det jeg er i dag og det gjør meg litt trist. Så mange år som har gått med til å være misfornøyd og når jeg i dag ser bilder av meg selv, ser jeg jo at jeg hadde all grunn til å være fornøyd...

  • Tanker
  • 150 visninger

Liker

Kommentarer

mammatetheo
mammatetheo,
Hørest veldig spenende ut alså 😊 Ønsker deg en god helg 😊nouw.com/mammatetheo
Annette82
Annette82,
❤️ Liker deg akkurat for den du er jeg☺️❣️nouw.com/annette82
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229