Minnene strømmer på

Jeg har ikke fulgt så mye med «Sommerskuta», men fikk med meg at den var innom Stamsund. Jeg har ikke vært akkurat der, men i 2014 tilbrakte jeg én uke i Lofoten, nærmere bestemt Ballstad. Ballstad er et fiskevær i Vestvågøy kommune og ligger ikke så veldig langt unna Stamsund. Jeg bodde hos en venninne, som hadde invitert meg oppover. Hun visste at jeg ikke hadde det så bra på den tiden så etter litt tenking tok jeg i mot invitasjonen og dro. Det angrer jeg ikke på for den turen ble et ledd i min prosess på å bli selvstendig.

Jeg ankom den 16. mai så det ble 17.mai-feiring i regn, storm og en litt annen temperatur enn det jeg var vant til i mai måned. Men jeg koste meg skikkelig!

I løpet av den uken jeg var der opplevde jeg masse. Vi dro rundt slik at jeg fikk bli godt kjent med Lofoten. Naturen var eventyrlig!

Her var vi på Utakleiv, som ligger på nordøstsiden av Vestvågøy.

Unstad

Vi dro til Unstad for å se midnattssolen, men det var dessverre for overskyet. Men for et fantastisk sted! Her husker jeg at jeg ble stående med øynene lukket og bare lytte til bølgene som slo innover rullesteinstranden.

Vikten

På Vikten i Flakstad kommune holder sekten «Guds menighet» til. De har egen skole og lever helt isolert fra andre. Her var også Glasshytta, hvor det ble produsert glass av forskjellige typer.

Fuglefjellet i Nusfjord. Nusfjord er Norges best bevarte og eldste fiskevær.

Se denne fantastiske stranden! Lofoten har mange flotte strender å by på.

Sakrisøy

Reine

En dag dro vi også til Svolvær hvor vi besøkte en felles venninne fra tibbemiljøet.

Føler virkelig jeg fikk sett mye av det Nordland har å by på i løpet av den uken jeg var der. Skulle likevel hatt lyst til å ta turen igjen og sett enda mer av Lofoten.

Jeg har forresten vært der én gang siden. I 2015 dro jeg oppover - denne gangen for å levere en valp.

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Det er fantastisk flott i Lofoten, men jeg har aldri vært der. En av brødrene min og svigerinnen elsker stedet, og reiser tilbake dit hver sommer. Selv drømmer jeg meg bort i bildene 🥰

nouw.com/veralynn
Toril,

Kjempeflott og nydelige bilder du har tat, og jeg skjønner kjempegodt at du har gode minner derfra ja 😊

Etternavnet mitt er fra Lofoten ikke så langt unna Ballstad. Det er ei rorbu i Lofoten med samme etternavn, og det er slektningene mine som driver rorbua.

Drømmen min er å reise til Lofoten, og mannen min og jeg diskuterer om vi skal kjøre dit en tur når han begynner ferien i august.

Ønsker deg en kjempefin søndag <3 😊

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

dixierose.blogg.no