Min vei mot et lettere liv

30. mai 2020 startet jeg min vei mot et lettere liv. Det gikk forbausende greit og jeg gikk ned ca 11 kilo før det stoppet opp. Vekten sto stille ganske lenge, men så begynte den gradvis å gå videre ned.

I førjulstiden datt jeg litt utpå og klarte egentlig ikke ta meg skikkelig inn igjen før vi var kommet et lite stykke inn i nyåret. Vekten viste da opp - ikke mye da, men ca 2,5 kilo.

Jeg har ikke veid meg siden, men jeg fikk meg en vekker da; ikke tale om at jeg skulle ødelegge alt det arbeidet jeg tross alt hadde lagt ned. Likevel har jeg hatt problemer med å begrense meg når fredagen kommer.

Jeg har derfor tatt et grep nå. Det blir IKKE noe snop i helgene fremover. Jeg var flink forrige helg og slik skal det fortsette. I stedet skal jeg lage meg sunne alternativer og der har jeg fått noe tips. Jeg har også bestilt meg noe produkter fra Bodylab, bl.a noe pålegg og topping til grøt osv. Alt sukkerfritt naturligvis. I tillegg har jeg jo begynt å bake havrerundstykker. Det skal jeg fortsette meg for de er god å spise både til suppe, shake eller bare som et lite mellommåltid.

De gamle tankemønstrene er sannelig ikke lette å forandre. Men jeg er mer motivert enn noen gang og er stolt over at jeg nå har klart å snu en litt nedadgående trend.

Er det noen som har flere tips til sunne alternativer så send meg en melding. Det mottas med takk!

Be gentle with yourself, you’re doing the best you can.

Liker

Kommentarer

Jopphejjdihejjda
Jopphejjdihejjda,

Du har helt rätt tänk där - det jobb och slit som du har lagt ner ska du ikke låta bara försvinna. Fortsätt kämpa! Du kommer klara det 😊 Jag kämpar med stooor övervikt och det får ta tid. Det är bättre att det går sakta men säkert än att jag går fort ner i vikt och sen upp igen. Kram!

nouw.com/jopphejjdihejjda
vibeke
vibeke,

Takk for koselig tilbakemelding 🤗 lykke til du også! Vi får bruke tiden til hjelp - det er jo det mest fornuftige.

nouw.com/vibeke
Blackout
Blackout,

Jag vet inte riktigt några sunda sätt att gå ner i vikt på.

Men det jag tror nu är att håla glukosbalansen och mättnaden jämn över dygnet. Ät lite åt gången men ofta. Jag har haft svårt att äta men äter nu 5-6 ggr per dag. 🥰

nouw.com/blackout
vibeke
vibeke,

Spise ofte, men lite er fornuftig. Jeg spiser ca fire-fem måltider pr dag 🤗

nouw.com/vibeke
FruLea
FruLea,

Om du kan spise lett rømme, så kan du skrelle agurk, gulrot, epler og dippe i rømme som helgekos☺️ Jeg gjorde det for 3 år siden og gikk ned 15 kg med kostholdendringer😃 men skal innrømme jeg har gått opp 5 kg nå da hehe, så nå jobber jeg meg gradvis nedover igjen👍🏻

nouw.com/frulea
VeraLynn
VeraLynn,

Jeg syntes jo du har vært veldig flink, og ja litt utskeilser vil nok komme. Det virker som du har en god viljestyrke så jeg tenker nok at du klarer dette. Jeg syntes det er inspirerende å lese om vektnedgangen din, samtidig som jeg får litt dårlig samvittighet ovenfor meg selv. Var flink helt til lockdown jul i fjor, men så ble det mye stillesitting og spising. Godisene er lagt bort, men jeg har enda ikke våget meg opp på vekta. Tommelen opp for deg 😊

nouw.com/veralynn