Kunnskap om høysensitivitet gjør frisk

Bare dager etter at jeg skrev forrige innlegg om hvor viktig det er å bli møtt med forståelse, kom jeg over en artikkel med tittelen: "Kunnskap om høysensitivitet gjør frisk". Forfatteren av artikkelen hadde vært på et seminar om høysensitivitet og sykdom. Hun konkluderer egentlig med nøyaktig det samme som meg; med høyere forståelse av hva høysensitivitet er, bidrar det til et bedre liv for de med dette karaktertrekket. Det handler om å bli sett.

"Det dreier seg om å bli sett. Er du syk, blir det satt likhetstegn mellom deg og sykdommen din. Men det er det jo ikke. Du er ikke sykdommen din – sykdommen er jo det syke! Derimot er det likhetstegn mellom deg og sensitiviteten din. Du er sånn, kan ikke gjøre noe med det, og skal det heller ikke. Sensitivitet er ikke negativt. Man må lære å forstå det, og bruke det positivt."

Vi høysensitive ER annerledes enn andre - vi ER mer sensitive. Og når dette blir sett på som noe negativt og man får beskjed om å ta seg sammen, så tvinges vi inn i en form som ikke passer oss. Dermed blir mange usikre på seg selv. Mangel på forståelse av hva høysensitivitet er, fører da til utrygghet og sykdom.

"Ikke alle høysensitive har spiseforstyrrelser, men alle med spiseforstyrrelser er sensitive. Tenk på det. Hvorfor vil ikke psykiatrien lære om høysensitivitet da?"

Hele artikkelen kan leses her

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229