Gjør dere plikten deres?

9. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg i Norge. Jeg er så heldig å ha muligheten til å forhåndsstemme på min egen arbeidsplass, og det valgte jeg å gjøre i går.

Ved valget i 2015 var det 62 % av kvinnene som stemte og 57 % blant mennene. Det vil jo si at det er en del hjemmesittere. Det å stemme er en rettighet man har, men det er også en plikt i mine øyne. Ved å avstå fra å bruke stemmeretten, mister man også retten til å klage etter mitt mening.

Jeg vil ikke påstå at jeg er så politisk engasjert, men litt følger jeg da med. Og det er gjerne noen saker som engasjerer meg mer enn andre. Det er jo mye snakk om bompenger, og jeg er glad for at det blir satt fokus på det, men tenker at det er andre saker som er viktigere tross alt. For å si det sånn; vi har det ganske godt i landet vårt når bompenger blir valgkampens sak nr 1.

For meg blir hvert valg et valg om verdier. Jeg går kanskje mer på enkeltsaker i kommunestyre- og fylkestingsvalgene, enn jeg gjør når det er Stortingsvalg. Men hovedsakelig er det et verdivalg. Man vil aldri være 100 % enig med ett parti, så her må man jo velge det partiet som ligger nærmest opp til det man mener.

Godt valg når den tid kommer!

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Kjempeviktig innlegg du har skrevet.

Alle bør bruke stemmerettighetene sine ved å stemme. De som ikke stemmer mener jeg ikke har rett til å klage i etterkant. Det blir som et årsmøte i et idrettslag. De som ikke stiller på årsmøte for å avgi sin stemme bør heller ikke sitte å klage over ting som blir besemt.

Jeg stemmer også verdier, noe som ligger mitt hjerte nærsmet.

Godt valg til deg også 😊

Ønsker deg en kjempefin torsdagskeld <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
vibeke
vibeke,
Helt enig med alt du sier! 🤗 klem fra meg
nouw.com/vibeke
tonevinningland
tonevinningland,
i have 😊 jeg har forhåndsstemt 😊
nouw.com/tonevinningland
vibeke
vibeke,
Veldig bra, Tone 🤗
nouw.com/vibeke
SiljeKjenslevar
SiljeKjenslevar,
Jeg har stemt, og håper alle som kan gjør det. 😊 Det er aldri noe parti som jeg er 100% enig med, men for meg er det også et verdivalg; hva slags samfunn vil jeg leve i, og hvilke politikere er mest troende til å skape forutsetningene for det. Enkeltsaker i media frem mot valget påvirker ikke min stemme, jeg tenker mer langsiktig og har fulgt med i politikken litt over tid, både lokalt og nasjonalt. Jeg har ikke alltid stemt på det samme partiet, for jeg er ikke lojal politisk bare for å være det, jeg setter handling foran ord, for å sitere Gabrielle 😉
nouw.com/siljekjenslevar
vibeke
vibeke,
Helt enig med alt det du skriver her. Jeg har heller ikke alltid stemt samme parti, men holder meg til én side da 🤗
nouw.com/vibeke
Lillian,
Skal man klage på hvordan samfunnet er så er først bud at man har benyttet seg av stemmerettighetene sine. Jeg har stemt ved alle valg siden jeg hadde lov til å ytre min mening.
www.sognafaret.no
vibeke
vibeke,
Så enig! 🤗🙌🏻
nouw.com/vibeke
hverdagenformeg
hverdagenformeg,
Jeg skal selvfølgelig stemme! Må jo det føler jeg. 🙂
nouw.com/hverdagenformeg