Det er ikke alle som gleder seg til jul

Førjulstiden er en tid fylt med spenning og forventning mot det som skal komme. Det bakes og pyntes, og vi tenner lys - for lengsel, glede, håp og fred. Det synges og vi kjøper gaver - det er også en hemmelighetens tid.

Julen er for de fleste høytiden for glede og samhold. Men slettes ikke for alle.

I dag lyste det en overskrift mot meg - baby død og to omsorgspersoner siktet for å ha forvoldt babyen de dødelige skadene.

Hvordan kan noen klare å være voldelige mot et uskyldig lite barn?

Jeg forstår det ikke. At man kan bli sliten og utålmodig, ja, men å slå? Det er dessverre ikke første gangen dette skjer, og heller ikke den siste. Det er mange barn som lever i utrygge omgivelser. Det som skulle vært den tryggeste havnen, er i stedet en uforutsigbar og utrygg plass å være.

Det er dessverre altfor mange barn som opplever omsorgssvikt, enten det er på grunn av rusmisbruk eller andre årsaker. For disse blir julen en ekstra påkjenning. Mange har nok med sitt og man ser kanskje ikke hvor det er behov for hjelp eller man vil ikke blande seg. Man tør kanskje ikke blande seg heller i frykt for at man har tatt feil. Men det er som oftest bedre å handle enn å la det være.

Jeg får helt vondt inni meg med tanke på hvor mange barn som til daglig opplever bråk og vold. Vold mot barn er grusomt uansett, men at noen kan kan få seg til å mishandle en baby, er rett og slett helt hinsides. Jeg finner ikke ord...

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Har vondt av de som ikke gleder seg. Dessverre er det nok en del som har fått julen ødelagt av forskjellige årsaker. Det er jo et forventningspress, og jeg tror ikke sosiale medier gjør saken bedre. Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg <3 😊 Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Marthegulsvik
Marthegulsvik,

Utrolig leit at man lever i et samfunn der ikke alle kan glede seg til julen. Skjønner ikke hvordan noe kan være voldelig mot barn eller bruke vold generelt enten om du er et barn eller om du er litt eldre. Å oppleve vold er aldri greit og jeg for så vondt av de som opplever vold, rus og alkoholproblemer i familien.

nouw.com/marthegulsvik