Bevermåne

Vi skriver mandag 11. november og det er nøyaktig 50 dager igjen av året. Denne datoen er litt spesiell for på denne dagen i 2003 fikk vi et kull på 6. Det var vår Ronjas første og eneste kull. 5 tisper og én hanne kom til verden, og den ene tispen var vi så heldig å få følge tett. Hun het Nikita.

Hun var en av de første fra vårt oppdrett som gjorde stor suksess i utstillingsringen. Hun ble det vi kaller en stjerne og ble kåret til mestvinnende tispe to år på rad. Fra Nikitas eneste kull kom Iben og Tira. De to søstrene overtok stafettpinnen etter sin mor og gjorde selv stor lykke i ringen. Tira døde dessverre for noen år siden - hun var nyresyk - men Iben lever i beste velgående. Hun har gitt oss Maia, så arven etter Nikita (og Ronja) lever videre.

Nikita døde dessverre plutselig etter en operasjon i 2013, nær 10 år gammel.

I morgen er det forresten fullmåne. I følge folkelig tradisjon har hver fullmåne sitt eget navn. Denne fullmånen er kjent som bevermånen eller frostmånen. Det siste passer godt i disse dager for her er det skikkelig kaldt for tiden! Men som jeg har sagt før; alt er bedre enn regn.

  • Tanker
  • 126 visninger

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,
Skjønner godt at denne datoen er spesiell for deg 🥰 Huff er det bare 50 dager igjen til jul, og alt som skal gjøres..... Bevermåne har jeg faktisk ikke hørt om, og tror jammen jeg må Google litt jeg også 😊nouw.com/veralynn
Annette82
Annette82,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229