PK-dagen idag

Otroligt nog har den politiska korrektheten (PK) en egen dag. Och den är idag, 11 maj.

Jag visste inte, förrän jag i morse såg det i lokaltidningen. Där beskrivs politisk korrekthet som att inte diskriminera andra, att lyssna på sina medmänniskor och att inte använda kränkande ord och uttryck.

Skämtar den som skrev det där? Eller är denne person så obegripligt korkad? Politisk korrekthet är ju raka motsatsen. PK innebär att diskriminera den som har "fel" åsikter, att inte lyssna på den som har "fel" åsikter och att använda kränkande ord och uttryck mot den som har "fel" åsikter. Med "fel" åsikter menas då åsikter som PK-eliten inte tycker om men inte ens försöker hitta några sakargument emot. Kanske för att det inte finns några?

Den som har "fel" åsikter kan till exempel kallas sådant som fascist, nazist, rasist, foliehatt, faktaresistent eller klimatförnekare, beroende på vilket ämne det handlar om. De förstnämnda används då om dem som påpekar att Sverige inte klarar av att ta emot hur många flyktingar som helst per år. De används väl mindre nu när de flesta riksdagspolitiker mer eller mindre entusiastiskt står bakom en politik som ska göra det svårare för människor att komma till Sverige och söka asyl eller uppehållstillstånd på grund av familjetillhörighet.

De sistnämnda används mot alla oss som påpekar att klimatvetenskapen inte alls har några bevis för att klimatkatastrofen står för dörren och att diverse vanliga påståenden är tveksamma eller rent av helt fel. Exempel på sådana påståenden är vädret skulle ha blivit mer extremt, att det är varmare än någonsin eller öknarna breder ut sig.

Politisk korrekthet behöver verkligen ingen egen dag. Vi behöver inte ens någon politisk korrekt. Låt oss i stället hålla debatterna sakliga och sluta slänga obefogade okvädingsord mot varandra. Ord och uttryck som nazist, fascist och alarmist ska bara användas mot dem som verkligen är det!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229