För mycket snö!

​Jag skriver sällan här nu. Har jag tid över för klimatdebatt, använder jag den ofta till att debattera på Facebook, till exempel när det gäller Expressens senaste desinformationskampanj, Expressen Klimat. Jag försöker ibland med att skicka insändare till tidningar och jag skriver någorlunda regelbundet inlägg på Klimatupplysningen.

Klimataktivister tycker att det är dåligt att världen blir varmare och att det kanske blir kortare vintrar med mindre snö. Eftersom klimatet aldrig är stabilt, utom under väldigt kort tid, vill de då i stället att det ska bli kallare, eventuellt med längre vintrar och mer snö.

Varför? Vad är det för bra med kyla och snö? Just nu har vi en köldknäpp över stora delar av Europa, och folk dör faktiskt av det.

Personligen tycker jag att det har kommit för mycket snö. Tomten är täckt med ett tjockt snötäcke och infarten är smalare än på länge, med höga snövallar på bägge sidor.

Till råga på allt krånglade snöslungan när det blev snöstorm. Förra vintern kom så lite snö, att jag skottade bort det lilla för hand. Denna vinter behövdes plötsligt snöslungan, och då startade den inte! Jag fick röja lite för hand i alla fall, och det var jobbigt med de stora mängder som kom.

Jag chansade på att tändstiftet hade blivit dåligt, köpte ett nytt, bytte och testade. Det fungerade! Den startade! Jag var redo för nästa snöfall.

Två snöfall senare, upptäckte jag plötsligt att det var punktering på ena hjulet. Hur gick det till? Det var bara att köpa ett nytt, byta och vänta på nästa snöfall. Som säkert kommer snart, trots att vi nu är inne i vad som brukar kallas första vårmånaden, mars.

Nej, tacka vet jag snöfattiga och milda vintrar!

  • 1 673 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229