Jag har inte varit hos tandläkaren på pinsamt många år. Främst av ekonomiska anledningar då man med liten plånbok många gånger måste prioritera bort tandläkarbesök. Vilket är urdumt, jag vet, för till slut måste man gå och det blir då dyrare än det kanske skulle blivit från början eftersom man kanske måste gå akut istället. Jag ansökte därför som testpilot till en tandläkare här i stan vilket innebar att man fick undersökningen gratis och det var ju toppen tyckte jag. Det visade sig att jag hade två visdomständer som behövde dras och ett hål under en gammal lagning som behövde fixas. Jag fick ett kostnadsförslag att ta med mig hem för att se om jag kunde få låna ihop pengarna på nåt vis. Jag bestämde mig för att kolla på nätet vad andra tandläkare skulle ta för pris för dessa tre behandlingar.

Gissa om jag blev chockad när det skiljde 2100 kr beroende på vilken tandläkare man valde!!

Det finns nämligen nåt som heter referenspriser som staten har tagit fram och som är ett riktpris för vad en behandling bör kosta. Sedan får varje tandläkare ta mer eller mindre än detta. De måste alltid redovisa på ett lättillgängligt sätt vad de har för priser, dvs de flesta har det utskrivet på sin hemsida. På den första mottagningen fick jag ett pris på 5500 kr för alla behandlingar. Jag hittade sedan en annan mottagning som tog enl referenspriserna och eftersom de var ganska nystartade så erbjöd de mig en kupong på en gratis undersökning. Jag hade ju redan gjort en men de ville nog bilda sig en egen uppfattning och det kostade mig inget så.. Jag var på undersökningen idag och fick ett kostnadsförslag på 3400 kr för exakt samma behandlingar!

Så kolla upp priser och jämför för här finns pengar att spara!

Glöm inte heller att kolla så de är anslutna till högkostnadsskyddet för det finns ett speciellt sådant inom tandvården. Man betalar upp till 3000 per år själv, sedan betalar man 50 % av priset mellan 3000 och 15 000, sedan betalar man 15 % själv om du kommer över 15 000 på ett år.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har ni inte laddat ner appen Rabble till er mobil så tycker jag ni ska göra det. Den är full med rabattkoder till nya ställen hela tiden. Dessutom har de ofta tävlingar i appen. Just nu har du chansen att bli en av 10 som vinner Glossybox i tre månader. Gå in i appen så hittar du en klickbar ruta högst upp. Tipset hittade jag hos @barbamammagratis

Likes

Comments

Vad ska man göra med de där tråkjeansen som man växt ur, är fläckiga eller trasiga eller bara känns blä när man öppnar garderoben? Gör en väska av dem! Jag funderar på att göra en egen cool och personlig väska för jag hittar liksom ingen färdig som jag riktigt gillar. Jag har ganska höga krav på en väska och dess förvaringsmöjligheter och gör man den själv får man den precis som man vill ha den. Här får ni massor av inspiration att klura på., en del med tutorial, andra utan.

Alla bilder tillhör respektive blogg.

Likes

Comments

Nu kan du beställa:

2 nr av Illustrerad Vetenskap + HYBRID Dronecar för 69,50 kr + 39,50 kr i porto och exp.

6 nr av Illustrerad Vetenskap + HYBRID Dronecar för 169,50 kr + 39,50 kr i porto och exp.

HYBRID Dronecar

Den nya HYBRID Dronecar är en smått fantastisk liten pryl. Drönaren kombinerar flera coola funktioner med en ren och snygg design.

Den smarta dubbelfunktionen gör den lilla drönaren otroligt mångsidig. Den kan nämligen både köra på marken och flyga lätt och elegant genom luften.

Quadcopter-strukturen med de fyra propellrarna gör drönaren mer flexibel och smidig när den flyger, och de fyra hjulen gör den snabb och lättmanövrerad på marken.

Den är dessutom utrustad med en ljusstark lampa fram så att du även kan flyga och köra med den på kvällen eller i miljöer med svagt ljus. Så om du är ute efter en smart drönare som både är en fjärrstyrd bil och en flygande drönare är HYBRID Dronecar det perfekta valet.

Värde: 499:-

Beställ HÄR

Likes

Comments