Prenumerera

Pengar har alltid givit mig ångest och ont i magen

Min kamp

Sedan jag var väldigt liten har jag fått ta mycket ansvar hemma. Jag har bott ensam med pappa sedan flera år tillbaka. Han har bara haft mig och ingen sambo eller så, därför har det alltid varit naturligt för honom att prata om allt med mig. Vi har pratat om allt mellan himmel och jord, jag har tyvärr fått höra saker som ett barn inte ska behöva höra. När jag var runt nio, tio år visste jag att vi hade snålt med pengar. Pappa har jobbat mycket för att få ihop det, farmor och farfar har fått ta mycket hand om mig. Ibland har vi haft så dåligt med pengar att farmor och farfar har fått handla åt oss eller fått ta med mat till oss. Jag har sedan barnsben sagt att jag skulle fått gå naken om inte farmor köpt kläder till mig. Jag är verkligen glad och tacksam för att jag har haft så bra kontakt med både farmor och farfar och att dom alltid har funnits där när det krisat.

Eftersom vi har haft det tufft med ekonomin har jag alltid hatat att be om pengar när jag har behövt. Jag har snålat och bävat inför att be om pengar. Varje gång jag hör ordet pengar får jag ångest, därför är jag så glad över att jag idag kan tjäna egna pengar och hjälpa till och betala mer för mig själv. Medan många klasskamrater och kompisar alltid haft nyaste mobilerna och trendigaste kläderna har jag stått där med old fashion. Jag vet att man inte alltid behöver ha det nyaste men den avundsjukan jag har haft mot mina vänner har inte varit rolig. Medan många andra fått nya mobiler och annat av sina föräldrar har jag fått spara ihop pengar själv till nya mobiler och kläder. Jag tycker verkligen att det är hemskt att det är en sådan hets över att man ska ha det nyaste och dyraste. Än idag är det likadant om inte ännu värre. Jag uppfattar fortfarande att många andra får nya saker hit och dit medan jag står kvar där. Jag står kvar med avundsjukan som bara river i magen. Allting verkar handla om att man ska ha märkeskläder, dyra väskor och mobiler. Ibland blir jag så irriterad att jag tyst för mig själv kallar folk med "det bästa" för märkesbögar. Det har verkligen ingenting att göra med att jag är homofob eller så, det är bara ett elakt ord som jag ofta säger tyst. Det är elakt det är jag mycket medveten om men så länge det bara stannar i mitt huvud får jag tänka ordet hur många gånger jag vill.

Idag får jag en del av mitt studiebidrag, det räcker inte långt alls, särskilt inte när jag bor som jag gör. Det är inte mitt ansvar att se till att jag har pengar till mat, det är faktiskt pappas ansvar i grund och botten. Sedan är jag snart vuxen och ska ta mer ansvar vilket jag redan gör. Jag menar inte att pappa ska ha stenkoll på min ekonomi, jag menar att han ska se till att jag alltid har fått pengar till mat och resor. Jag hatar när jag behöver be om mer pengar, då skäms jag faktiskt även om jag inte ska behöva göra det. Idag kan jag inte påstå att pappa har dåligt med pengar men det betyder inte att jag får allt jag pekar på. Jag får tillräckligt med pengar och ibland kan jag få något som jag vill ha men inte behöver. Bara för att man har pengar betyder det inte att man ska shoppa loss och kasta pengarna i sjön. En sak som är positiv med att jag har växt upp som jag gjort är att jag kan hålla i mina pengar till skillnad från många andra. Att pappa har bra med pengar idag är för att han sparar mycket pengar och att han jobbar väldigt mycket. Ibland jobbar han mycket mer än vad många andra gör.

Jag har aldrig direkt behövt låna pengar av andra men nu ber jag mänskligheten att hjälpa till. Anledningen till det är att jag vill hjälpa min supermamma. Hon blev inblandad i en vårdnadstvist som hon inte bett om. Nu har hon stora summor att betala för bland annat den hjälp hon fått av sin jurist. Mamma jobbar och sliter allt hon kan, just nu har hon precis så hon klarar sig vilket inte kommer gå ihop med den skuld hon nu har. En insamling har startats för att hjälpa henne betala den stora summa. Varje krona som kan komma in är guld värd! En krona är bättre än ingenting.

Även om vi inte har haft en bra relation och kontakt vet jag att hon finns där för mig oavsett vad. Idag har vi en bra kontakt och relation även om vi inte hinner ses så ofta. Att bo på en mindre gård med ett flertal djur och vara ensam med tre (två) barn är inte lätt. Tänk på att pappa knappt fick det att gå ihop för oss och mamma har det ännu svårare. Jag tänker göra allt i min makt för att hjälpa till och det är av fri vilja.

Kram N

  • Min kamp
  • 693 visningar

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Tungt att lösa, Kärlek till dig!❤️
nouw.com/artibus
VesterbergNatalie
VesterbergNatalie,
Tack fina du ❣❣
nouw.com/vesterbergnatalie

Instagram