Prenumerera

Göm dig inte

Min kamp, POWER!

Det börjar gå mot sommartider med strålande sol och värme. När det är sådär varmt och skönt ute vill man gå i shorts och linne med en glass i handen för sommaren är väll underbar? Eller? Jag kan tala om för er att sommaren inte alls behöver vara sådär skön och underbar. Det finns de som är rädda för sommaren eller som avskyr den. Jag har varit en av de som har avskytt sommaren då man behöver gå lättklädd utan något som kan dölja min kropp. Jag var livrädd för att gå i linne, tänk om någon skulle fråga vad jag hade gjort på mina armar eller om någon skulle titta snett eller bli rädd. Jag ville inte heller visa mig på grund av ätstörningen jag hade, jag var ju tjockast i världen. Jag trodde att det var så men fick sedan lära mig att jag hade fel.

Än idag känner jag en osäkerhet när sommaren kommer med sin ljuva värme. Då måste jag ta av mig min stora tröja som jag har gömt mig i hela vintern och hösten. Jag vill ju inte visa mina ärr eftersom jag då kan ses som uppmärksamhetskåt eller som ful och äcklig eller som ett psykfall. Hallå Sverige vi är inte kvar på 1800-talet där man inte visste vad självskadebeteende var. Idag är det inte lika tabubelagt som det har varit. Jag får exempelvis vara kär i vem jag vill och gifta mig med vem jag vill. Om det är så är det väll klart att jag kan gå i kjol och linne oavsett om jag har ärr på kroppen. Jag har exakt lika stor rätt till att ligga på stranden i bikini och sola som du har.

Min mening är inte att verka uppmärksamhetasökande, trigga någon eller skrämma någon, jag vill bara känna mig lika mycket värd som alla andra. Mina ärr kommer inte bitas eller smittas, jag lovar. Jag vill bara inte svettas ihjäl och dö av överhetta eller behöva sitta inne hela sommaren. Jag är lika mycket människa som du! Vi med självskadebeteende ska inte behöva ursäkta oss eller gömma oss. Det är inte ärr vi bär, det är vår överlevnad vi bär på hela kroppen. Utan våra ärr hade vi inte levt. Så snälla du som läser, titta inte snett på mig nästa gång jag går förbi i mitt linne. Jag både hör och ser dig, jag har redan genomgått ett helvete och faktiskt överlevt så låt mig inte behöva skämmas för den jag är.

#vågavaradu #självskadebeteende #tabu #strong #fighter
Puss och kram!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Instagram
@