Uppdateringarna är allt annat än regelbundna - fullt medveten om det - men allt sker lite i etapper så lättare att samla några fler på samma gång. Vad har hänt på senast? Grunden har fyllt med kablar, rör och stryox. Nu skall det kopplas, på med armeringsjärn och sedan gjuter vi fast plattan. SÅ KUL.

Men efter detta börjar ändå det roligaste hittills - elementen (väggarna) skall spikas ihop! JAAAA!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu siddu har det hänt grejer! Det har grävts i dagarna två, och när jag kom hem från jobbet idag höll jag på att ramla baklänges. Bygget i sig var väl inte så förvånande - jag visste ju vad som skulle ske. Men gården! Alltså gården. Vi HAR en gård nu! Den bortre delen har bara varit kaos - en pannkaka av lera och ogräs och kaos - och jag har inte riktigt sett någon början på arbetet. Men det är allt fixat nu. Ogräset är uppgrävt, ny mark är lagt och högarna av lera är nu två snygga vallar (istället för staket). Nu skall det bara sås gräs till! SÅ GLAD!

Så, bygget då? Marken runt utbyggnaderna har fyllts på så de högra kanterna är borta. Både nya delen och matsalen är även fyllda med grus. Nu skall gruset stampas till, och efter det skall det isoleras och läggas slingor (vatten, golvärme etc). Sedan gjuts det lock på! Tjoho!

Och bakgården? TAADDAAAAA! ÅHHH så fint det kommer bli när detta är gräsmatta. Detta kommer även betyda att min lilla oas kommer planeras om lite. Bron tillexempel kommer få gå över hit. Kommer bli så bra, så bra.

Likes

Comments

Nu har det igen gått ett tag utan uppdateringar. Men det har ju inte hänt så mycket, egentligen. Eller ja, det har det absolut. Rasmus har rappat och haft sig, dragit lite rör och isolerat med styrox. Imorgon dock - då jäklars skall hålet fyllas med grus! Spännande. Det har varit lite bökigt, speciellt med hundarna, att klättra över muren. Men det är det ju så värt.

Idag är Rasmus pappa här och hjälper till med att reda upp så grävaren kommer fram med gruset. Vi är nog så otroligt bortskämda med all hjälp!

Och jag då? Idag har jag klippt till alla buskar, rosor och klippt ner jordgubbslandet. Alltid lite vemod i det, att göra gården klar för höst och vinter. Men jag ser så mycket framemot denna höst och vinter ändå - så det gör inget. Vid årsskiftet bor vi ju i nya delen - TJOHO!

Nej, nu ut igen. Uppdaterar imorgon igen, då har det hänt något verkligt synbart.

Likes

Comments

Medan Rasmus rappar och har sig har jag tagit tag i gården. Vi bestämde att gräsmattan som går längs vägen får vara "bärstället". I och med garagebygget förra våren räddade vi undan en massa hallonbuskar som annars hade blivit mos - men planeringen var inte den bästa. Nu är de flyttade igen, så de får bo med resten av buskarna. Bra val!

En vinbärsbuske hade vissnat bort helt, så den revs upp och en krusbärsbuske fick ta plats istället. Det blir nog riktigt bra. Skall fota helheten lite senare - har några buskar kvar att rädda först!


Likes

Comments

Rappa ja. Och inte som i hiphop världen, utan såklart i byggvärlden. Murningen skall rappas in, och det görs med murbruk. Sedan slipas det jämt och fint. Matsalsdelen är klart rappad! I helgen kommer det grabbar över för att lägga in alla rör, nästa vecka fylls murningen med grus. Tjoho, det händer grejjer!

Denna steg-för-steg guide kommer ju snart kunna användas av er för att bygga ert eget hus, hehe!

Likes

Comments

Även fast bygget bara är i uppstartfas än, så kan jag inte låta bli att drömma mig bort tills det är dags att inreda. Och för mig är köket det allra viktigaste. Köket är mitt rum i huset, där jag gärna spenderar mycket tid. Och efter att ha jobbat på många olika restauranger och cafeér har jag en bra bild av vad som är praktiskt - och vad som fungerar för mig. Så den biten kommer nog bli roligast.

Och i all denna planering har jag helt och totalt snöat in mig på marmor. Jag ä-l-s-k-a-r marmor, det är så vackert med sitt vilda, osymetriska, levande mönster. Jag blir lugn av marmor. Frågan är nu den - hur vi skall få i det i köket. Det lutar åt en marmor tapet istället för kakel, med plexiglas för. Eller som skiva på köksön? Eller något helt annat..? Golvet kanske?


Denna bild (ovan)är en av mina favoriter! Hur vackert är inte detta? Den gyllene kranen och knopparna till gör mig nästan lite tårögd, hehe.


Denna är också fin. Den mörka marmorn är också vacker, och vi gillar båda den lite mer "rough" stilen som stenväggen ger. Och igen, en gyllene kran. En sådan kommer det nog absolut att bli!


Såhär är en av idéerna. Väggen med marmor alltså, ingenting annat.


Här igen en lite mörkare. Men svart passar inte mig, inte i köket. Det skall vara ljust och levande och inbjudande. Men svart marmor är vacker den också. Kanske i badrummet som en detalj?


Ah, alla dessa val. Men SÅ roligt det är. //Fia

Likes

Comments

Hejpåer! Nu blev det några dagar igen utan uppdatering, men bygget står stilla för tillfället. Livet kommer emellan. Jag har i alla fall börjat dela upp detta projekt i milstolpar - och ännu en är nu uppnådd: Murningen är klar! Jag var inte så delaktig i just det momentet (mer än att bära stenar), så jag längtar lite efter ett moment där jag kan (klarar av) mer!

Nästa vecka är vi på G igen - då skall murningen börja fyllas. Grus, el, rör, isolering och sedan "locket på". Spännande!

//Fia

Likes

Comments

Kreativiteten flödar på Vestberga. När bygget får en liten semesterpaus är det annat som skapas. Här har Rasmus svetsat fram en flaskställning till en 50 års present. Helt utan varken ritning eller skiss, "freestylade i huvudet", som han sa. Och jag blir alltid lika imponerad.

Behövs inte sägas att presenten blev mycket uppskattad va..?

Likes

Comments

Först ut med att börja lägga lite tanke bakom är grovköket. Eftersom vi kommer bo i utbyggnaden ett tag får detta även fungera som vanligt kök ett tag. Kylskåpet lär få bli kvar efteråt (det pratas om ölkylsbehov) men spis och diskmaskin skall ut när vi flyttar in i själva huset. Så - planeringen skall vara för ett fungerande grovkök, där Rasmus kan slakta det han jagat och hundar får bli och torka.

Vi är båda inne på rostfri stål look, lite storkökskänsla. Praktiskt och enkelt att bara spola av. Detta rum kommer ju senare bestå av smutsiga hundar, stövlar, jaktkläder och liknande. Just nu är det leta inspiration som gäller, himla skoj. Det finns ju så mycket att välja på, och tänka på, att man blir knäpp!

Här kommer i alla fall ett litet smakprov, mot vart det lutar! Som alltid: Tips och idéer uppskattas enormt! :)


Likes

Comments

Denna vecka har vi verkligen haft semester. Bygget har inte rört på sig ens en centimeter. Vi har sovit länge, ätit gott, fått i oss lite drinkar och vin, umgåtts med nära och kära - och varandra. Helt fantastiskt! Däremot har vi ju såklart hunnit med lite sidoprojekt, och här har ni ett av de bästa: Utesängen. Rasmus snickrade ihop den till min födelsedag, men nu i veckan fick vi den flyttad och inredd. SÅ mysig. Idag tog vi en liten siesta i den och sov en timme mitt på dagen - semester!


Likes

Comments