Tältpinnar och spetstrosor!!! En manifestation och ett stort hedersuppdrag

En helt vanlig dag hos mig i Ateljén innebär att det alltid händer något nytt, det finns ingen dag som är den andra lik. Många galna upptåg och märkliga kreationer avlöser varandra i tät följd. Det är ofta mycket skratt, glädje och passion.
Ibland händer det ju ändå att jag får uppdrag som sticker ut lite extra ifrån mängden och om ett sådant uppdrag vill jag berätta för er nu.

I Juni strax efter det fruktansvärda dådet i Orlando fick jag ett samtal från en man som inte är helt okänd i gay Malmö. Han berättade för mig om hur djupt han hade berörts av all terror som riktas mot HBTQ, han känner sorg, förtvivlan och frustration, han beskrev det som att känslorna äter upp honom och att han vill göra något för att hedra alla offer från HBTQ terrorn. Han har själv blivit misshandlad enbart för att han är gay.

Han hade en storslagen idé för Pride paraden i Malmö, en manifestation för att hedra och han vill att budskapet ska synas. Jag fick i uppdrag att skapa denna kreationen och vi har träffats för att mäta och planera hur det ska genomföras. Det är inget vanligt klänning jag ska svänga ihop utan det krävs lite mer kreativa lösningar för att få till form och utförande, vi fick klura lite på det. Även alla detaljer ska till för att helheten ska bli rätt. När han sen skulle gå så säger jag till honom att han ska fixa tältpinnar och spetstrosor tills nästa gång.

Mycket skratt blev det när vi insåg hur kul det lät och vilken märklig kombination det var. Men i detta fallet är det en självklar kombo för att få till helheten.
Vi har även varit och köpt tyger, ett val som pendlat från vitt till svart. Det har varit ett fantastiskt projekt och vi har skrattat nästan så tårarna har runnit, glädjen har varit enorm över hur bra det har blivit, över hur väl budskapet kommer att komma fram. Men bakom denna glädjen finns det djupaste allvaret som ger mig gåshud bara av att tänka på det.
Mannen ifråga har skrivit några rader om sina tankar som jag ska dela mer er här nu.


"Vi har blivit misshandlade, skrattade åt, blivit kallad namn, inte vågat gå ut eller älska öppet. Detta pågår just nu, idag, i Sverige och i världen. Vi ser och hör idag i tidningar och på nyheterna att bögar, flator, transpersoner och queerpersoner blir trakasserade och mördade för att vi älskar samma kön eller lever utanför heteronormen. Vi får höra att vi har det så bra idag jämfört med förr. Men hur kan vi ha det så bra när vi blir trakasserade och mördade?!! Det är dags för ännu en revolution! Det är dags att stoppa hbtq-våldet!"


Jag hoppas att hans ord inte lämnar någon oberörd!!

Inte många dagar kvar nu till paraden. På lördag den 6 Augusti kl 15:00 på Stortorget i Malmö kommer jag att vara där tillsammans med mannen i form av hans alter ego som dragqueen och denna kreationen, vi hoppas att så många som möjligt av våra vänner och bekanta kommer och sluter upp och följer oss i paraden eller bara kommer och hejar på.
Ta gärna en bild och sprid budskapet

Det är dags att stoppa hbtq-våldet!

Amor vincit omnia et nos cedamus amori

Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Gillar

Kommentarer