Malmö Pride Paraden - Manifestationen gjorde succé!!!

Pride paraden i Malmö 5/8 Manifestationen och hedersuppdraget blev en succé!!!

Att folk skulle lägga märke till denna kreationen det räknade vi med. Men inte anade vi att den skulle bli så uppmärksammad och bejublad.
Har du missat mitt inlägg om att jag fick detta fantastiska uppdraget så kan du läsa det här

http://nouw.com/veronicasartz/taltpinnar-och-spetstrosor-en-manifestat-26276952

Nu har paraden varit och det har delats en del bilder på social medier så nu är det officiellt att denna mannen är Lars Grönberg även kallad Fnasky.

Och i paraden var det då Fnasky som tågade fram med denna fantastiska kreationen. För att försöka beskriva den så är det en hellång svart spetsklänning, draperad halsringning, lätt utställd nertill och med långa ärmar som även täcker händerna. Till detta ett enormt släp, nästan 4 meter långt, i ett svart blankt tyg.

På paraddagen mötte jag upp Fnasky och hennes syster Rita Rush på Stortorget i Malmö. Även Rita Rush var klädd helt i svart för att förstärka intrycket. Dem bar även vars en skylt med text för att tydliggöra sitt budskap.

Stoppa HBTQ-våldet!  Vi sörjer de utsatta!

Här är vi på Stortorget i Malmö och väntar på att paraden ska börja.

Många var dem som ville ta bilder. En del försökte lite diskret ta bilder över axeln på en vän, en del gick rakt fram och tog bilder, andra kom fram och frågade om dem fick ta bilder. Och det fanns en hel del som ville vara med på bild tillsammans med Fnasky och Rita Rush.

Även Sydsvenskan, Skånska dagbladet, QX och Prides fotografer kom fram och pratade och tog bilder.

I detta blogginlägget är det enbart mina egna bilder som jag själv tog under paraden.

Släpet är verkligen något som sticker ut ur mängden.
Alla paraddeltagare var hänsynsfulla och aktade sig när det behövdes och rykte in och hjälpte till att hålla det på plats när vinden tog i och ville blåsa bort det.

Själv gick jag hela paraden precis bakom Fnasky för att hålla tag i släpet och styra det vartefter hon vände sig. Bortsett från när jag snabbt tog några bilder under paradens gång.

Även under paraden var det många som ville ta bilder, några stod vid sidan som åskådare och passade på att ta en bild, andra kom springande efter för att kunna ta fler bilder.

Och längs hela paraden passerade vi människor som applåderade och jublade när dem såg dessa två svartklädda personer och deras skyltar. Dem fick många fina kommentarer ropade efter sig och slängkyssar.

Eufori och en pirrande känsla av att ha lyckats att nå ut med budskapet och att det togs emot så varmt, helt fantastiskt!!

Att det skulle bli en sådan succé hade vi bara kunnat drömma om!

Efter 2 timmars parad var vi framme i Pride Park, Malmö Folkets Park

Fnasky och Rita Rush fick ställa upp sig för alla som ville ta bilder.

Några nyfikna Pride deltagare kom fram och ville prata lite.

Amor vincit omnia et nos cedamus amori

Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Gillar

Kommentarer