Pride paraden i Malmö 5/8 Manifestationen och hedersuppdraget blev en succé!!!

Att folk skulle lägga märke till denna kreationen det räknade vi med. Men inte anade vi att den skulle bli så uppmärksammad och bejublad.
Har du missat mitt inlägg om att jag fick detta fantastiska uppdraget så kan du läsa det här

http://nouw.com/veronicasartz/taltpinnar-och-spetstrosor-en-manifestat-26276952

Nu har paraden varit och det har delats en del bilder på social medier så nu är det officiellt att denna mannen är Lars Grönberg även kallad Fnasky.

Och i paraden var det då Fnasky som tågade fram med denna fantastiska kreationen. För att försöka beskriva den så är det en hellång svart spetsklänning, draperad halsringning, lätt utställd nertill och med långa ärmar som även täcker händerna. Till detta ett enormt släp, nästan 4 meter långt, i ett svart blankt tyg.

På paraddagen mötte jag upp Fnasky och hennes syster Rita Rush på Stortorget i Malmö. Även Rita Rush var klädd helt i svart för att förstärka intrycket. Dem bar även vars en skylt med text för att tydliggöra sitt budskap.

Stoppa HBTQ-våldet!  Vi sörjer de utsatta!

Här är vi på Stortorget i Malmö och väntar på att paraden ska börja.

Många var dem som ville ta bilder. En del försökte lite diskret ta bilder över axeln på en vän, en del gick rakt fram och tog bilder, andra kom fram och frågade om dem fick ta bilder. Och det fanns en hel del som ville vara med på bild tillsammans med Fnasky och Rita Rush.

Även Sydsvenskan, Skånska dagbladet, QX och Prides fotografer kom fram och pratade och tog bilder.

I detta blogginlägget är det enbart mina egna bilder som jag själv tog under paraden.

Släpet är verkligen något som sticker ut ur mängden.
Alla paraddeltagare var hänsynsfulla och aktade sig när det behövdes och rykte in och hjälpte till att hålla det på plats när vinden tog i och ville blåsa bort det.

Själv gick jag hela paraden precis bakom Fnasky för att hålla tag i släpet och styra det vartefter hon vände sig. Bortsett från när jag snabbt tog några bilder under paradens gång.

Även under paraden var det många som ville ta bilder, några stod vid sidan som åskådare och passade på att ta en bild, andra kom springande efter för att kunna ta fler bilder.

Och längs hela paraden passerade vi människor som applåderade och jublade när dem såg dessa två svartklädda personer och deras skyltar. Dem fick många fina kommentarer ropade efter sig och slängkyssar.

Eufori och en pirrande känsla av att ha lyckats att nå ut med budskapet och att det togs emot så varmt, helt fantastiskt!!

Att det skulle bli en sådan succé hade vi bara kunnat drömma om!

Efter 2 timmars parad var vi framme i Pride Park, Malmö Folkets Park

Fnasky och Rita Rush fick ställa upp sig för alla som ville ta bilder.

Några nyfikna Pride deltagare kom fram och ville prata lite.

Amor vincit omnia et nos cedamus amori

Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

48 timmar kvar tills ridån går upp på Tangopalatset i Malmö och årets Dragshowgala drar igång!!

Nu räknar vi timmarna tills årets stora gala börjar och jag känner hur adrenalinet ökar!

Sedan Februari har jag jobbat med flera av artisterna som kommer uppträda på galan. Det är kort, kortare och kortast, det är paljetter och glitter, det är färg och det är alldeles underbart.

För vad är väl en kväll på Dragshowgalan förutom alldeles, alldeles MAGISK!!!

Jag har träffat så många underbara artister, några av dansarna, tagit mått, ritat mönster, stått i den glittrigaste butiken och valt tyger medan ögonen tindrat på artisterna likt ett barn på julafton. Det har varit samtal med regissör och koreograf - Hur kläderna ska vara så koreografin fungerar. Sena kvällar på scenen för att öva, öva, öva. Och jag har älskat varje sekund!!!


Nu taggar vi för dem sista timmarna innan finalen av allt jobb tar vid. Jag sätter dem sista detaljerna på plaggen, scenen byggs, borden dukas.

Dags att putsa klackarna för nu sparkar det snart igång

Happy Pride!!

Likes

Comments

En helt vanlig dag hos mig i Ateljén innebär att det alltid händer något nytt, det finns ingen dag som är den andra lik. Många galna upptåg och märkliga kreationer avlöser varandra i tät följd. Det är ofta mycket skratt, glädje och passion.
Ibland händer det ju ändå att jag får uppdrag som sticker ut lite extra ifrån mängden och om ett sådant uppdrag vill jag berätta för er nu.

I Juni strax efter det fruktansvärda dådet i Orlando fick jag ett samtal från en man som inte är helt okänd i gay Malmö. Han berättade för mig om hur djupt han hade berörts av all terror som riktas mot HBTQ, han känner sorg, förtvivlan och frustration, han beskrev det som att känslorna äter upp honom och att han vill göra något för att hedra alla offer från HBTQ terrorn. Han har själv blivit misshandlad enbart för att han är gay.

Han hade en storslagen idé för Pride paraden i Malmö, en manifestation för att hedra och han vill att budskapet ska synas. Jag fick i uppdrag att skapa denna kreationen och vi har träffats för att mäta och planera hur det ska genomföras. Det är inget vanligt klänning jag ska svänga ihop utan det krävs lite mer kreativa lösningar för att få till form och utförande, vi fick klura lite på det. Även alla detaljer ska till för att helheten ska bli rätt. När han sen skulle gå så säger jag till honom att han ska fixa tältpinnar och spetstrosor tills nästa gång.

Mycket skratt blev det när vi insåg hur kul det lät och vilken märklig kombination det var. Men i detta fallet är det en självklar kombo för att få till helheten.
Vi har även varit och köpt tyger, ett val som pendlat från vitt till svart. Det har varit ett fantastiskt projekt och vi har skrattat nästan så tårarna har runnit, glädjen har varit enorm över hur bra det har blivit, över hur väl budskapet kommer att komma fram. Men bakom denna glädjen finns det djupaste allvaret som ger mig gåshud bara av att tänka på det.
Mannen ifråga har skrivit några rader om sina tankar som jag ska dela mer er här nu.


"Vi har blivit misshandlade, skrattade åt, blivit kallad namn, inte vågat gå ut eller älska öppet. Detta pågår just nu, idag, i Sverige och i världen. Vi ser och hör idag i tidningar och på nyheterna att bögar, flator, transpersoner och queerpersoner blir trakasserade och mördade för att vi älskar samma kön eller lever utanför heteronormen. Vi får höra att vi har det så bra idag jämfört med förr. Men hur kan vi ha det så bra när vi blir trakasserade och mördade?!! Det är dags för ännu en revolution! Det är dags att stoppa hbtq-våldet!"


Jag hoppas att hans ord inte lämnar någon oberörd!!

Inte många dagar kvar nu till paraden. På lördag den 6 Augusti kl 15:00 på Stortorget i Malmö kommer jag att vara där tillsammans med mannen i form av hans alter ego som dragqueen och denna kreationen, vi hoppas att så många som möjligt av våra vänner och bekanta kommer och sluter upp och följer oss i paraden eller bara kommer och hejar på.
Ta gärna en bild och sprid budskapet

Det är dags att stoppa hbtq-våldet!

Amor vincit omnia et nos cedamus amori

Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Likes

Comments

Dragshowgalan i malmö firar 5 år den 5/8 på Tangopalatset

I år kommer Dragshowgalan i Malmö att vara lite utöver det vanliga. Extra omsorg har lagts vid hela planeringen och kring alla som på olika sätt är involverade i galan.

17 dragqueens och 25 dansare kommer förgylla våran kväll med strass, glitter, glamour, dans och galna upptåg!!!! Något man helt enkelt inte får missa!

Totalt är det 60 personer inblandade för att få till denna helt fantastiska gala och jag är en av dem. Förutom dragqueens och dansare är det koreograf, regissör, tekniker, fotografer, makeup artister mm

Dem sista månaderna och framförallt dem sista veckorna har jag jobbat för fullt inför galan.
Jag har anlitats av High Heels Entertainment, Div-Izza och Sharday inför galan. Mer info om det kommer senare.

Vad är då Dragshowgalan?

Dragshowgalan bjuder in till en scen där olika artister inom dragshow får framföra några av sina nummer. En sammankomst där alla på lika villkor delar scenen och får sprida glädje och kärlek till publiken och världen.

Dragshowgalan är ett självständigt företag som lägger sin själ i att det ska bli en fantastisk gala för alla och allt överskott på intäkterna går till HIV-Sverige

Amor vincit omnia et nos cedamus amori

​Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Likes

Comments

Den fantastiska avslutningsshowen med Cabaret Moulin!!!!!
Del 3 Babushka & Carina - The winner takes it all

Tredje delen av den fantastiska showen med Cabaret Moulin
Babushka och Carina gestaltar samma person i detta nummer och tävlingsinstinkten kickar in!!!
Alla har vi väl hört ABBA´s låt The winner takes it all
Först ut på scen är Babushka som med sin bästa förmåga börjar framföra denna makalösa sång!

Endast ett par rader in i texten dyker Carina upp och tar över sången

Som synes så tycker Babushka inte alls om att Carina dök upp i en nästan likadan klänning

Det skiljer tydligen lite på formerna......

I ren panik kastar sig Babushka på golvet och börjar göra situps

Babushka kämpar allt hon kan för att göra rörelserna ännu bättre och ännu högre upp än vad Carina gör!

Carina tittar ödmjukt på Babushka och försöker förmedla att dem är lika bra och att dem kan avsluta detta tillsammans som vänner. Motvilligt och med något tjurig min tar Babushka Carina i handen. Som ni kan se på bilden här under till höger så tappar Babushka humöret och laddar upp......

PANG!!!
Babushka gav Carina en rejäl högersving så hon damp i golvet!!!
Triumferat gör hon en segergest och verkligen känner in melodin "The winner takes it all"

Men säg den lycka som varar....

Hämnden är ljuv!!!
Känns som det var Carina som tog hem denna segern.

Resan genom avslutningsshowen fortsätter så häng med!!

Likes

Comments

Det blev en mysig morgon och mycket känslor tillsammans med en blivande brud!

Jag kan inte med ord eller bilder beskriva hur mycket jag älskar mitt jobb!!!

Och vissa dagar är extra speciella! Idag är en sådan extra speciell dag!!

Till att börja med så har jag dem sista veckorna jobbat på lite extra för att kunna vara lite ledig i sommar. Det har även varit fullt upp som mamma i och med att det är mycket som ska falla på plats inför skolavslutning och sommarlov. Några sena kvällar har det blivit och inatt kom jag i säng strax efter kl 02, sen var det upp igen kl 07!!! Men vad gör man inte för dem blivande brudarna!!

Dagen eller kanske snarare morgonen för att lämna en fantastisk brudklänning var kommen. Strax efter kl 08 kom den blivande bruden.

Jag hade ställt upp en provdocka mitt i ateljén och klätt på brudklänningen och fixat till så allt satt som det skulle. Det var givetvis det första hon såg när hon klev in genom dörren. Att få se dem blivande brudarnas reaktioner när dem ser sin klänning helt färdig är oslagbar. Glädjen och alla känslor. Idag var det även lite chock över att jag faktiskt hade lyckats få det precis så som hon hade drömt om.

Så jag tycker jag gör själ för min slogan

"Där drömmar blir verklighet"

Eftersom det enbart är jag och bruden som vet hur klänningen ser ut och det ska bli en överraskning för alla på bröllopsdagen så kan jag inte visa några bilder än. Jag kan dock avslöja att jag använt en hel rulle tyll, mer exakt 38 meter tyll, till enbart underkjolen!!

Klänningen skulle även provas för att se att allt verkligen satt som det skulle och den satt som en smäck! Bruden stod med händerna på kinderna och beundrade sin spegelbild och kunde knappt tro det var sant att klänningen blev allt det hon önskade och att hon fick så fin figur i den. Som för alla andra blivande brudar så har det varit nervöst och även lite stressigt mellan varven. Har jag valt rät modell? Kommer jag se tjock ut i klänningen? Kommer någon tycka den är ful? Hinner den bli färdig? Men nu stod hon här i sin färdiga klänning och kände sig fantastiskt fin och tacksam för att hon och jag hade hittat varandra.

Känslorna var översvallande! Jag känner nästan lika mycket som mina kunder gör när dem testar sina färdiga plagg. Att se deras lycka, se deras känslor, är så obeskrivligt stort!

Hon sa att hon hade en sak åt mig och gav mig ett litet guldskimrande kuvert. Innan jag hann öppna det så sa hon att hon kände att vi har fått så bra kontakt och att jag har delat hela resan med henne kring brudklänning och vi har pratat mycket om hela bröllopet att hon känner att hon vill ha mig där för hon kommer inte klara sig utan mig på bröllopet.
Ni kan tro att jag fick gåshud hela jag och tårar i ögonen. Med lätt darrande hand öppnade jag kuvertet och läste inbjudan till hennes bröllop!
En sån enorm känsla och bekräftelse!

Hon är ingen kund längre, hon är numera en vän. Vem hon är och hur vi kom i kontakt med varandra kommer jag berätta mer om sen. Hon är inte på något vis en vanlig tjej......
Hon och hennes blivande har också en sagolik historia om hur dem träffades, jag ska be att få berätta om den.

Tidig morgon som det var och vi hade lite tid över innan hon skulle till frisören så satt vi och drack kaffe och småpratade om dem sista detaljerna inför bröllopet, jätte mysigt.

Om alla dagar började så här skulle jag gärna gå upp extra tidigt varje dag!

Fortsättning följer.....

Likes

Comments

Den fantastiska avslutningsshowen med Cabaret Moulin!!!!!
Del 2 Babushka byter om.....

Alla som varit på någon av Cabaret Moulin´s shower vet att dem gör själv för sin slogan
"Där allt kan hända"

Efter det fantastiska öppningsnumret så stannade Babushka kvar på scenen och som alltid hälsade hon publiken välkommen till Cabaret Moulin´s show och berättade både att det är hon som är Babushka och att hon heter Babushka och blev sen något förvirrad över vad det egentligen var hon sa precis men för att inte hänga upp sig över formuleringen så började hon ropa på Askungen istället.

Askungen som är en mycket ordentlig och lydig pojke kom givetvis springande så fort han kunde!
Det är säkrast för honom själv att skynda sig när den elaka styvmodern....eh..nä...när Babushka ropar.
Babushka hade nu fått den briljanta idén om att hon plötsligt skulle byta om till klänning och dessutom mitt på scen inför publiken!!
Ja, jag vet inte riktigt hur genomtänkt detta beslutet var......
Men Askungen gjorde allt han kunde för att få av Babushka den tajta byxdräkten samtidigt som hon haglade ur sig svordomar och andra spydiga kommentarer om vem som sytt den förbaskade klänningen så tajt om benen.

Jag får nog förklara skillnaden för Babushka mellan en byxdräkt och en klänning......

Till slut kom dräkten av och Askungen sprang och hämtade en klänning som Babushka smidigt (läs klumpigt) drog på sig och sen ansåg att hon varit jätteduktig och att allt varit väldigt väl inövat

Ja, för den trodde vi på allihopa......

​Tadaa!!
Babushka nöjd med sina egna prestationer av att ha gjort ett mycket smidigt och graciöst ombyte på scen!!

En annan dag ska jag visa henne hur man får ner klänningen hela vägen......

Resan med den fantastiska avslutningsshowen fortsätter så häng med!!
Nästa gång är det Babushka och Carina i en...... ja de får ni se!!!

Likes

Comments

Den fantastiska avslutningsshowen med Cabaret Moulin!!!!!
Del 1 Öppningsnumret

Fredagen den 22 April var dagen för den stora och fantastiska avslutningsshowen med Cabaret Moulin

Det hela utspelade sig på Moriskan i Folkets Park i Malmö. Stämningen var som alltid på topp! Det är så mycket värme, glädje och kärlek när det är show med Cabaret Moulin. För att inte tala om vilken hög förväntan det alltid är! Dessa stjärnor lyckas alltid leverera till MAX!!!

Har du inte sett någon av deras shower så har du verkligen missat något!!

För dem som som missat showen och för dem som vill återuppleva den igen ska jag ta er med på en resa med mina bilder av dem nummer jag skapat kläderna åt och mina upplevelser av showen.

Häng med nu så kör vi!!

Detta är det fantastiska öppningsnumret!

Hela gänget kom ut på scen till karnevalsliknande musik i knalligt blå och gröna dräkter.
Carina, Elecktra och Babushka i byxdräkter med kappor och danstruppen i matchande toppar.

Dem körde ett fartfyllt nummer där dem satte varje steg o rörelse perfekt synkat när det skulle vara så.

Delar av numret var väldigt fartfyllt och det var inte helt lätt att hänga med när jag skulle ta bilder men å andra sidan brukar det resultera i lite mer komiska bilder.

"Strike a pose"

Detta numret har även en twist och här börjar förvandlingen, medan dem dansar runt och går i cirklar så knyter dem upp sina bälten och kastar iväg dem.

Snurrar runt och kapporna faller ut och förvandlas till en himmelsk dräkt med vingar.

Det var helt magiskt att se dessa dräkter få liv på scenen!!

(Hoppsan! Krullan tog visst ett skutt så tröjan åkte upp)

​Med ett sådant fantastiskt öppningsnummer får man givetvis en fantastisk avslutningspose!

Det här var 1:a av flera delar av min resa genom den fantastiska avslutningsshowen med Cabaret Moulin. Hoppas att ni vill följa med på resten av resan!

Likes

Comments

Kan man få plats med två timmars fantastisk show med Cabaret Moulin i ett blogginlägg??!!

Nej verkligen inte!!

Det händer så otroligt mycket under en show och även i varje nummer dem framträder med. Dessutom är jag väldigt flitig med kameran och det blir enormt mycket bilder från alla shower.

Därför tänker jag dela upp showen och presentera varje nummer med flera bilder istället för att försöka packa ihop nåt så storslaget till ett ynka inlägg.

Dem förtjänar att få en rättvis presentation efter allt jobb dem lägger ner.

Bilden ovan är slutposen ifrån Cabaret Moulins öppningsnummer i senaste showen den 22 April.

Dem tre divorna tillsammans med sin fantastiska danstrupp

Från vänster: Vivi, Samira, Carina, Elecktra, Babushka, Krullan & Cia!

Alla kommer även få vars en presentation!


Likes

Comments

Tiden går fort när man har kul!

Det har redan hunnit gå 3 år sedan jag startade företaget!

2013 04 14 var dagen då alla papper och registreringar var färdiga och företaget officiellt igång.

Min dröm blev verklighet och nu jobbar jag med att uppfylla andras drömmar!

Väldigt mycket har hänt under dessa 3 åren och det är mycket som händer hela tiden. Jag har tyckt att det har varit svårt att lyckas visa och berätta allt med enbart hjälp av Facebook, Instagram och min hemsida, så jag har valt att starta bloggen för att kunna samla och visa mina bilder på alla fantastiska kreationer som skapas i min Ateljé.

Framförallt jobbar jag med artister och show inom dragshow men även dans, teater, revy och liknande. Även allt inom Bröllop, fest, vardag och heminredning skapas hos mig

Följ mig så ska jag ta dig med på en fantastisk resa som är färgsprakande, gliitrande, vacker, sensuell och aningen galen ibland. Det kommer bli en resa genom planering, produktion, "bakom kulisserna", fotografering, presentationer av artisterna, företagande, kreativitet på hög nivå och ett och annat personligt.

Finns inget att vänta på, så nu kör vi!!

Ett litet axplock med bilder på vad jag har gjort


Likes

Comments