Tror att influencers är gratis.


I lördags drog jag och brorsan till Lerum, jag köpte solkräm och ansiktskräm på Apoteket. Får se hur dessa produkter är, har än så länge bara använt solkrämen... ska smörja in mig med ansiktskrämen innan jag kryper till sängs. Blir spännande att testa! Väl hemkommen från Apoteket badade jag och brorsan i Säveån, det var sjukt skönt och vi simmade i forsen. Haha, vi satt också på stenar... då sa vi ett x antal "det här är livet". Vi kände oss som riktiga livsnjutare.


Förra månaden började jag läsa
"Yrke:influencer - så gör du karriär på nätet". Den är så jävla bra! Så jag har snart läst ut den. En sak jag har reflekterat över på senare dar är hur en del företag behandlar oss influencer. Jag tycker att många företag är snåla med att ge betalt till influencers. För man måste komma ihåg att influencers är ett sätt för företag att öka sin kundkrets och ändå ger inte samarbeten alltid det vi vill ha (pengar eller ett rättvist erbjudande) om vi inte förhandlar oss till ett erbjudande. Många företag tror att influencers är gratis, produkter är det vanligaste företag använder sig av för att locka influencers att ingå i samarbeten.. Företag måste förstå att vi lägger ned tid och energi på att skapa ett kreativt innehåll till våra kanaler samt bygga upp en trovärdig relation med våra följare, och att marknadsföring genom influencers är motsatsen till köpta annonser i tidningar. Därför tycker jag ärligt talat det är oförskämt och snålt av företag som bara erbjuder gratisprodukter eller betalar för dåligt, eftersom när du tar emot gratisprodukter och uppnått en viss inkomst behöver skatta för produkterna. Så i själva verket blir det inte gratis i slutändan. Detsamma gäller dåligt betalt utifrån det jobbet vi lägger ned, ingen vill väl jobba gratis? Jag brukar dock utgå ifrån vad samarbetet kan ge mig och mitt varumärke. Jag kan välja att göra ett samarbete i vissa lägen även om jag inte får betalt. Men då ska det vara något som småningom kan leda till pengar.

Jag vet hur viktigt det är att skapa ett trovärdigt och hållbart varumärke. Därför väljer jag mina samarbeten med omsorg. Kommer aldrig vilja lura mina följare. Det finns ingen anledning, sådan är jag inte som person. Har aldrig varit och kommer aldrig bli. Om det är produkter som jag aldrig testat förut så kommer det framgå.. Punkt och slut.

Gillar

Kommentarer

Eline
Eline,
Du behöver ha en betydligt större följarskara än du har idag för att kalla dig influencer 😂
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229