Skolan är inte för alla.


En sak ni kanske inte visste om mig... jag hittade till Viktor Frisks blogg som 17-åring och blev helt fast. Hans kloka tankar och hans snygga klädstil. Tror nog han är en anledning till att mitt modeintresse växte till en stor passion, fast givetvis när jag började fotografera mina outfits till min blogg som senare blev en mode- och livsstilsblogg. Jag har hittat min nisch.

Jag insåg med tiden att mode och kläder var ett sätt att uttrycka min stil, vem är jag? Dessutom var det sjukt kul! Särskilt när mina outfits fick mycket uppmärksamhet, det gav mig bränsle att fortsätta och i och med utbildningen Sommarföretagare 2016 hos Drivhuset tog jag beslutet att fokusera på just mode. Så ja, där är vi idag och jag har inga planer på att sluta blogga eller Instagramma. Så länge jag tycker det är kul kommer jag bara tuta och köra! Mina sociala medier har gett mig möjligheter jag inte ens trodde fanns. Så otroligt tacksam för allt det ger mig.

Haha well, för att återgå till Viktor Frisks bok... jag läste ut boken på knappt två dagar. Den var verkligen sjukt bra! Tycker det är så fantastiskt hur han inspirerar människor till att våga vara sig själva, våga gå sin egen väg och vägra ställa sig i ledet. Han kände inte att han passade in någonstans, han sårade många omkring sig och de flesta skyllde allt på honom, både lärare och elever. Det som han senare fick veta berodde på hans ADHD. Han var den där "jobbiga ungen" som ingen ville vara med. Hans klädstil gjorde inte heller saken bättre, i korridorerna och på skolgården fick kan ofta höra "bög" efter sig. I detta skede blev hans blogg hans räddning, hans läsare blev hans vänner. I bloggen kunde han reflektera över sitt liv och få respons, dock inte alltid positiv. Men han lät ingenting hindra honom, för han såg upp till de framgångsrika bloggarna, till exempel Isabella Löwengrip. Han beskriver i sin bok att han har sin ADHD att tacka för att han orkade kämpa, eftersom när han har velat något har han ALDRIG gett upp. Idag ser han sin ADHD som sin superkraft. Det där djuret som ständigt springer i skallen på honom har gjort att massa ideér fötts till liv som senare blivit till handling.

Det är så kul att det har gått så bra för Viktor och trots ALLA käftsmällar han fått ta. Han har ALDRIG gett upp. Viktor, du är GRYM! Sluta ALDRIG vara du, för du inspirerar mig och många andra till att våga gå vår egen väg.

Man brukar säga att skolan är för alla, men det är ärligt talat bara bullshit. Skolan är inte för alla, skolan är för de som INTE har koncentrationssvårigheter - INTE stör i klassrummet genom att tala rakt ut eller sticker utifrån mängden och blir stämplad som den där "jobbiga ungen" för att eleven har svårt för att räcka upp handen innan de talar eller sitta still under en längre tid. Tro mig, jag har sett det med egna ögon. Klandrar inte dessa elever som tar uppmärksamheten... utan det krävs mer tid, resurser och engagemang för att veta hur vi kan bemöta varje enskild individs behov. Kan säga att det sannerligen inte är lätt att räcka till som lärare. Du har som uppdrag att se och lära ut till varje enskild individ, i ofta ett kaos av olika personligheter. MINNS att barn/ungdomar när jag jobbade på fritidsgård berättade för mig hur mycket bråk det kunde vara i skolan och att det därför brister i lärandet. Trodde givetvis dem, men kunde inte föreställa mig HUR det kunde vara. MEN nu när jag sett det med egna ögon förstår jag deras berättelser.

Till er som känner att det är en kamp att gå till skolan och vara där, ni som känner en klump i magen när ni ska gå till skolan. Jag vet den känslan. Idag är mobbning ett faktum. Det är en hårdare tid än när jag växte upp och gick i skolan, fast mobbning fanns då också. I alla fall, till er vill jag säga att det kommer bättre tider. Fortsätt kämpa och ge ALDRIG upp!
Låt INGEN stampa på dig och kom ihåg att mobbare mår själva dåligt och försöker därför trycka ned dig för må BÄTTRE. Sist men inte minst, sluta ALDRIG vara DU, För DU är unik! Glöm ALDRIG det.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229