Samhällets oskrivna regler.

God kväll mina goingar!

Nu är det dags för mig att köra igång mitt nya koncept, inget mindre än Sunday mindset. Jag kommer reflektera över något som jag anser att vi borde tänka på lite extra inför en ny vecka och kan även lova er att ni får lär känna mig ännu bättre. Hoppas ni är lika taggade som jag! För... nu kör vi!


Fotograf: Peter Engström


Jag har reflekterat över att vårt samhälle handlar om prestation, det är många som slänger sig med uttrycket "många bollar i luften" och det ses snarare som något positivt än negativt.
Det har blivit status att ha ett fullt schema, har man INTE det anses man i andra människors ögon ofta vara lat. Been there done that. Jag älskar att hitta på saker, spontanitet är en av mina största egenskaper. Däremot har jag på sistone börjat inse hur viktigt det är med återhämtning när man har olika projekt på gång och vill gärna vara överallt. När jag började heltid som förskollärare kände jag mig nästan tvungen att hitta på något under helgen... karaokebar, kompishäng eller det som jag ville göra i stunden. Eftersom tröttheten i veckan efter jobbet var ett faktum, tror nog vi alla kan känna så. På ett eller annat sätt. Därför kände jag ett stort behov av att ha kul helgplaner att se fram emot för att inte känna att det enda jag gjorde var att jobba med något som dränerade mig på energi. Jag tvingade mig dessutom x antal gånger efter jobbet att dra in till Göteborg och hitta på saker. Så ja, jag har fått jobba mycket med att kunna finna harmoni med att bara vara hemma (även på helger) och ägna mig åt mina intressen samt att fixa saker. Att känna mig nöjd med mig själv även om jag inte är produktiv hela tiden. Det är okej att kolla på Netflix eller läsa osv. Fast jag mår inte bra av att heller inte göra något, en hel dag. Jag behöver en balans mellan produktivitet och återhämtning. Jag tror att det är nyckeln till framgång. Well, om vi återgår till att hitta på saker ute på helger, det är något som förväntas av oss - samhällets oskrivna regler. Därför blir det lätt att man kan möta negativa kommentarer om man till exempel säger att man inte har lust att träffa någon, känns som att dessa kommentarer uppstår i större utsträckning när det är helg. Det anses konstigt att hellre köra en hemmakväll framför film och käka godis eller liknande. Ja, alltså att man bara vill vara hemma och ta hand om sig själv.


Fotograf: Peter Engström


Till er som känner den pressen utifrån, vill jag bara att ni ska tänka hur DU till slut kommer må om DU är alla till lags. Jag kan redan nu säga att det kommer kväva dig. Du kommer känna dig instängd, men förhoppningsvis hittar du en väg ut. Mitt råd till dig är att försöka skita i vad andra tycker och tänker. Oavsett om du gör bra eller dåliga saker kommer folk ha åsikter. Varför inte då istället leva det livet du vill leva? För mig är det rent logiskt, fast det kan vara en lång väg att gå. Men tro mig... det är verkligen värt allt motstånd i världen att gå sin egen väg.

Gillar

Kommentarer

Carolina
Carolina,
Ja, att ha många bollar i luften är det nog många som anser är bra. Stressigt och jobbigt håller jag med om 😉knaset.com
Angelix
Angelix,
Håller med dig! www.devote.se/Angelix
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229