Prokrastinering ligger i människans natur.

God kväll mina hjärtan <3

Hur har veckans utmaning gått? Jag kan börja...

* övningskört efter en paus
* gått på event och pratat i rummet trots att jag var lite nervös'
* bakat banankaka
* fått in nya rutiner
* testat en ny karaokebar


It's Sunday! Jösses, vad veckan har gått med en rasande fart... well, är ni redo för ett Sunday Mindset? Nu kör vi! Håll i hatten!

En sak som jag har insett gör STOR skillnad är att få in bra rutiner. Att lägga sig och gå upp ungefär samma tid varje dag. Jag försöker gå upp strax efter 07:00 på morgonen, meditera, planera min dag och käka frukost till YouTube - sedan bocka av min to-do-list. och sover oftast klockan 22... brukar läsa cirka en timme innan jag somnar och sedan reflektera över dagen - skriver i min kalender och tacksamhetsdagbok, det är riktigt mysigt.


Förut under veckan när jag vaknade kollade jag ALLTID telefonen, men nu ger jag mig själv tid att känna efter hur jag mår utan att ta in information från höger och vänster, det har helt klart varit välbehövligt och jag har dessutom minskat min användning av sociala medier - det är en befrielse. Fått tid till så mycket annat, det handlar om att kunna begränsa sig. För jag tror nog vi alla vet hur lätt det är att fastna framför Instagram, Facebook och sedan undrar man hur det redan gått två timmar? Jag kan erkänna att jag är beroende av min telefon, på ett ohälsosamt sätt. MEN jag tror på att så länge vi är medvetna om saker och ting kan en förändring ske. Ifall vi tar action och gör något åt våra rutiner och mönster.


Det är SÅ viktigt att vi är ärliga mot oss själva, att vi faktiskt vågar inse att vi troligen behöver ändra våra rutiner och mönster för att få ett nytt resultat och ger oss möjligheten att uppnå våra mål. Jag har förresten inte berättat att jag under tiden när jag lånade min kompis Eves lägenhet skickade in mitt examensarbete (igen). Nu håller jag både tummar och tår för att det en gång för alla blir godkänt. Det jag vill få sagt är att jag la ner tid på att sitta och skriva på mitt examensarbete då och då. Insåg till slut att jag måste skriva på det varje dag för att bli klar. Innan dess hade jag prokrastinerat som TUSAN, för jag var så jävla trött på skiten. Prokrastinering ligger i människans natur, vi skjuter upp saker som vi tycker är jobbiga och gör istället andra saker för att må bättre, men vi lurar oss själva... det är ingen varaktig glädje utan det blir som en ond cirkel. Been there done that. Det här är en rutin som jag jobbar på dagligen, man mår så mycket bättre när man får gjort saker. Så funkar i alla fall jag, jag känner att jag kommer framåt i livet.

Hur ser ni på rutiner och prokrastinering?

Gillar

Kommentarer