Header

Det är med sorg i mitt hjärta som jag måste berätta att jag kommer ta en bloggpaus på obestämd tid. Låter säkert dramatiskt eller kanske till och med löjligt att utrycka sig som att det känns sorgligt att behöva ta en paus från bloggen. Men ni ska veta att bloggandet har varit en del av mitt liv sedan 2010. DU som läser min blogg, DU som kommenterar och ger mig uppmuntran till det jag gör, får mig att vilja fortsätta. Fast hur mycket jag än vill fortsätta... går det inte längre, inte just nu.


Tidigare under min bloggpaus har jag känt mig tom. Har liksom känt att något saknats. Fast nu inser jag verkligen att en bloggpaus behövs för att orka med allt annat. Jobbet och att kämpa vidare med mitt examensarbete!


Jobbet är så pass nytt och det finns inte mycket energi kvar efter jobbet. Får dock börja tvinga mig själv att sitta med mitt examensarbete. Hur kan jag ens tro att det ska gå att driva bloggen? Det handlar om att jag avskyr att begränsa mig. Har fått inse att det behövs om jag inte vill hamna ännu en gång i utmattningssyndrom. Det är en sak att driva en blogg med halvdana inlägg, men en annan sak om du vill leverera inlägg med kvalitet. Jag väljer helt klart det sistnämnda. Då kan förhoppningsvis ni gilla det ni läser och jag kan känna mig nöjd med vad jag gör.


Minns under min förra bloggpaus att mamma sa något liknande: "Jamen, du behöver ju inte ställa frågor efter typ varje inlägg utan tänk mer på dig själv och att inte behöva svara på så många kommentarer." 


Där och då var jag redan beslutsam om att jag inte är en sådan person. Det var anledningen till min första bloggpaus. Jag ville veta mer om mina läsare och skapa en relation till dem. Det fanns och finns inte på kartan att jag bara ska köra mitt eget race. Vi gör denna blogg tillsammans. Bästa läsare! ♡


Så ja, det är med sorg i mitt hjärta som jag på obestämd tid kommer avsluta denna resa. 


Ni kan följa mig på Instagram: @veronicaapettersson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Gårdagen bestod av en photoshoot tillsammans med brorsan vid Säveån. Vi fixade bilder till hans YouTube-kanal och hans fan page på Facebook. Givetvis ställer syrran upp! Haha, vi hade riktigt kul men höll nästan på att "drutta" i ån båda två när vi balanserade på stenarna. Denna söndagskväll har jag lekt lite med Photoscape. Tycker resultatet blev grymt! Vad tycker ni? Det enda som känns segt är att bildernas kvalite försämras här på bloggen. Funderar på om man slipper det om man blir premium-medlem?

Btw, imorgon blire att dra till jobbet. Kommer ha frukost i skolan redan klockan halv 8. Det är ännu tidigare än annars. Så blir snart att lägga sig och sova så man orkar upp, men först tänker jag fixa frukost för morgondagen. Då kan jag sova lite längre. :) Thihi

Hoppas att ni haft en fin helg! Min har varit toppen! Puss och kram

Likes

Comments

Jag har en hel del bilder från min semester i Kristinehamn. Kan be att få tala om att jag verkligen hade det toppen där! Så himla skönt att inte tänka på alla måsten, utan bara få vara. Göra det man känner för. Det blev mycket serietittande. Jag blev dessutom bortskämd med att min kompis Evelina fixade åt mig. Denna gång bjussade hon på brunch. En annan dag fick jag frukost på sängen, hur lyxigt?!

Så här kunde en brunch se ut:


Alltså hur gott? Det var supergott! Vi käkade... äggröra, bacon, toasts och drack mjölk och vatten. Snacka om en lyxig brunch. Efter brunchen fixade vi oss för att dra till Skärgården. Kommer bilder på det framöver. :)

Förresten... nu har första veckan på mitt nya jobb varit. Det har gått så sjukt fort, till och med när jag gjorde övertid så kändes det knappt. Då har man hamnat rätt. Nu har jag fått allt som jag behöver: nycklar + tag, jobbdator och schema. Min första vecka har varit så kul!! Men ja, det blir konflikter... men det är helt fantastiskt att se tiden som man lägger ner på eleverna lönar sig. Fast otroligt glad över att jag jobbade som fritidsledare innan jag fick jobbet som fritidspedagog. Vet ärligt talat inte om jag annars hade orkat det på samma sätt. Ser fram emot nästa vecka, det enda jag inte gillar med jobbet är att gå upp tidigt, haha. Ibland kan det även bli lite för många konflikter, men det positiva tar ut det negativa. Jag älskar mitt jobb! <3

Denna vecka har jag jobbat 100%, men nästa vecka blire att jobba 75% för att skriva färdigt mitt examensarbete. Tyvärr kommer bloggen bli lidande, eftersom jag behöver fokusera och vila mellan varven. Nåväl, nu vet ni hur det ligger till. Nu äre dags att försöka hitta motivationen till att bli helt klar med mitt examensarbete. En av mina motivationer är att jag får högre lön och dessutom kan släppa det och fokusera på mitt jobb.


Likes

Comments

Bild från min Instagram @veronicaapettersson

On my way for work. Fast nu kom jag precis till personalrummet. Tänkte käka lite mer frukost, sedan borsta tänderna och gå upp till mitt arbetsrum.

Haha, det tar lite tid att vänja sig vid att gå upp tidigt. Men allt handlar ju om rutiner. Cyklar till bussen varje morgon. Det är härligt!

​Önskar er en grym onsdag! Puss och kram

Likes

Comments

Tjabba tjena hallå!

Hur är läget? Här är det fint, dock trött. Började mitt nya jobb som fritidspedagog igår. Fick en riktigt grym start! När jag gick in klassrummet var det en kille som frågade om jag var deras nya fröken - svarade: "ja, jag är er fritidspedagog". Han bara: "Shit, vad nice" och sedan gjorde vi high five.

Jag har verkligen längtat att få jobba med äldre barn, är hos en 3:a. Fast just imorse var jag i förskoleklassen, i brist på personal. Det var kul det också! Sedan när jag drog över till 3:an så gick jag in själv med eleverna i klassrummet, eftersom min kollega behövde finnas någon annanstans vid det tillfället. Då märkte jag att det började bli lite oroligt i gruppen... så, då körde vi spontant leken "Hänga gubbe". Jag hade dock glömt av en del, så då tog jag hjälp av eleverna. Jag anser att det är viktigt att vi visar eleverna att vuxna är mänskliga, vi kan inte allt. Det blev lite tykna kommentarer, men med tanke på att jag jobbat som fritidsledare var det inga problem. Mina erfarenheter från fritidsgården har gett mig otroligt mycket "kött på benen". Jag är van vid att handskas med tykna kommentarer och leda grupper. Förutom tykna kommentarer var det riktigt kul att få hålla i en lektion med eleverna och jag kände mig ännu stoltare när min kollega kom in i klassrummet och smilade jättestort. Att se ett behov och att ta egna initiativ har jag lärt mig mer och mer. Känns som att det här kommer bli en riktigt kul och spännande resa! Jag ser fram emot att se elevernas utveckling på deras skoltid och fritid.

Förresten... här har ni ytterligare ett gäng bilder från studiofotograferingen:

Foto: Michael Andersson

Hoppas att ni gillade bilderna! Jag tyckte det var sjukt kul att köra denna studiofotografering. Under fotograferingen kände jag extra mycket att jag verkligen älskar att stå framför kameran! <3

Btw, ikväll blire Idol! Det hade ju premiär igår och auditions är något jag sannerligen älskar att kolla på. Haha, tycker det är allra roligast att kolla på sådana som inte ens är musikaliska. Det kallas TV-underhållning! Så kul att Anders Bagge är tillbaka, han är bäst och goast. Gillar ni också Idol? :D


Likes

Comments


Gårdagen bestod av ett kul och mysigt besök på IKEA med mamsen. Vi kände att vi behövde en utflykt, haha... vi båda hade vänt på dygnet. Så ja, i början kände man sig rätt mör i huvudet. Fast sedan kom man igång (efter vår matpaus) och då blev det en del shopping. Bara saker till lägenheten. För några år sedan hade jag inte ens känt ett nöje att sätta en fot innanför IKEA:s dörrar. Skämtar inte när jag säger att i tonåren när mamma gick in i en inredningsbutik så stod jag helst ute och surade och bara väntade på att hon skulle komma. Det är la änna tur att man förändras. Intresset för inredning dök upp när jag fick min första lägenhet. Nu älskar jag att titta på inredning!

Jag har förresten goda nyheter... jag och mamsen ska hämta brorsan vid Landvetter om en stund. Alltså, jag har inte träffat honom på evigheter så det ska bli fantastiskt kul! :D Andra nyheten är... att imorgon börjar jag mitt nya jobb! Sjukt taggad! Häromdagen läste jag ur ´"Fritidspedagogik" från Lärarförbundet som jag haffade under Professionsdagen senast.
Läste en superhärlig intervju om en 8-åring.

Här får ni en liten snutt:

Lyssnar vuxna lika mycket på barn som på andra vuxna?
- De lyssnar bättre på vuxna, för de kanske har viktiga möten. Men barn är faktiskt också ganska viktiga här. Fröknarna har ju sitt jobb här, om de inte lyssnar på barnen kanske de får sparken. Men jag tror verkligen att de vill att vi ska ha det bra här efter skolan.

Jag är helt kär i meningen: "om de inte lyssnar på barnen kanske de får sparken." Haha, störtskön unge!

Hoppas att ni haft en riktigt fin helg! Nu äre snart ny vecka med nya möjligheter. Jag tänker ta veckan med storm!

Likes

Comments

God kväll/god natt på er mina goingar!

Hoppas allt är bra med er, här är det fint förutom trötthet. Haha, det här inlägget tog sin "lilla" tid och har även vänt på dygnet. Det är sådant som händer när man har semester. I torsdags var jag på ett spännande och roligt event! Förra året var jag en av deltagarna i utbildningen "Drivhuset sommarföretagare 2016", men det här året satt jag i publiken och lyssnade på deras olika affärsideér under deras pitch-tävling och avslutningen på utbildningen. Alltså, woow vad jag älskar inspirerande och kreativa människor!


Här har ni Ingrid Nyman som är en av projektledarna på Drivhuset som ännu en gång gjort projektet möjligt. Hon berättar att det är tredje året i rad utbildningen har funnits. Jag tycker det är grymt! Att vi får chansen att lära oss om entreprenörskap. Kreativitet och passion skulle jag säga är ledorden för en entreprenör.

Första ut var Johan Lyberger med en av mina hjärtefrågor...


... nämligen fritidsgårdar, jag har ju jobbat som fritidsledare i nästan två år, hade varit inne på mitt andra år nu i augusti. Så ja, barn och ungdomar ligger mig sannerligen varmt om hjärtat. Det är i denna ålder som barnen skapar sin identitet och behöver därför lyhörda vuxna omkring sig, som lyssnar och samtalar. Det finns tyvärr barn och ungdomar som har svårt att lita på vuxna. Då är det otroligt viktigt att vi som fritidsledare finns där för dem.

Johan tog upp aktiviteter som han vill ska finnas på en fritidsgård, bland annat läxhjälp. Det är något som är skitviktigt, eftersom det finns barn och ungdomar som kanske inte får det stöd som de behöver eller kanske inte vågar be om hjälp i skolan.


Andra ut var Roza A. Goeini med en inredningsidé...

Roza hade ett företag som säljer persiska mattor genom e-handel. Innan pitch-tävlingen drog igång började vi ett samtal och vi snackade mesta dels om eget företagande. Haha, jag ställde massa frågor. Fick några tips hur jag kan förhålla mig till samarbeten med olika företag. Så himla spännande! Frågar man inget, får man inget veta.

Roza hade en väldigt proffsig Power Point, presentationen var väldigt bra upplagd. Hon fick med många delar, det märktes att hon idag har ett företag sedan sju år tillbaka. Fick nämligen veta det under vårt samtal. Lycka till med ditt företag! Hoppas du når dit du vill.

Tredje ut var Marie Ottosson med en miljömedvetenhet...

Marie värnar om miljön och därför har hon sytt en ekologisk barnkollektion. Hon trycker själv, för att det inte ska bli någon onödig transport. Ibland glömmer man faktiskt bort hur vi påverkar miljön med klädindustrin. Det är aldrig fel med en tankeställare.

Jag minns att hon i detta ögonblick berättade om sin hjärtefråga. Minns dock inte vad det var... förmodligen miljön. ;)

Fjärde ut var John Lindskog med ett brinnande intresse för IT...

John berättade hur viktigt IT är för din affär, att han är den som hjälper dig med IT. Det fanns massa andra saker han tog upp, men jag minns ärligt talat inte... och det var inte för att jag var ointresserad utan det var så sjukt många ideèr så hjärnan tog lite semester efter ett tag.

Trots att min hjärna tog lite semester, kommer jag ihåg att han hade många bra ideér och lösningar.

Nu blev det en paus mellan pitcharna... skönt tyckte min hjärna.


Här har ni juryn för pitch-tävlingen. En salig blandning. Allt från Borås Stad till Swedbank Sjuhärad.

Äta bör man, annars dör man... men ändå dör man. Vart ligger logiken? Svar: finns ju faktiskt ingen. Well, käkade korv och vindruvor.


Nu var pausen slut... dags att placera röva på stolen igen.

Femte ut var Emma Hedlöf med en praktisk idé...

Emma hade nämligen utifrån egna erfarenheter blivit trött på försenad färdtjänst och därför tagit fram en app med funktioner som gör att resenärerna vet om förseningarna. Tycker det är väldigt konstigt att Borås Stad inte tänkt på det tidigare, med tanke på att Göteborgs Stad har en sådan app. Helt klart en idé som skulle underlätta för många.

Dessutom ligger ju en app i helt rätt tid, med tanke på att nästan alla äger en smartphone.

Sjätte ut är Niclas Hjelm med en idé som spar tid och pengar...

Niclas snackade utifrån sin farsas erfarenhet av att köpa bil. Hans farsa hade köpt en bil som inte passade i hans garage. Det var så sonen kom på en lösning om att kunden kan spara tid genom att låta honom leda oss till rätt bil. Jag som inte ens har ett körkort eller bil, fångades av hans erbjudande. Just för att man själv inte är bilintresserad och därför inte kan ett skit om bilar. Hur smidigt hade det inte då varit att få stöd i bilsökandet? Tid är ju ändå pengar.

Känns inte ens som att erbjudandet finns ute på arbetsmarknaden. Det är ju inte helt fel. Nytänkande är en bra strategi.


Sjunde ut är Julia Andreasson med ett viktigt budskap...

Julia hade en färgstark presentation och personlighet. Jag älskade hennes stil! Hon tog upp min andra hjärtefråga. Hennes idé var att starta ett kvinnligt nätverk inom IT. Hon anser att IT-branchen är mansdominerad, men att det finns många framgångsrika kvinnor inom IT. Fast de får inte synas i samma utsträckning. Jag håller verkligen med och det borde bli ändring på det!

Ball tjej helt enkelt med en grym idé! Just love it!

Vinnaren av "Drivhuset sommarföretagare 2017" är...

Marie Ottosson som designat en ekologisk barnkollektion. Juryns motivering: "En färgstark inledning som satte nivån på resten av presentationen. Tydlig, vältalig och medveten. Världen kommer bli en bättre plats med denna entreprenör."

Stort grattis Marie! Så kul ju!! Helt klart välförtjänt. Men allas idéer var grymma! Kul att det var en mer blandad kompott i ålder än när jag deltog.

Här har ni ett glatt gäng:


Holy shit!! Det var tänkt att inlägget skulle dyka upp igår, men det tog längre tid än jag trodde. Kan ju vara för att jag är perfektionist när det kommer till bloggen. Nåväl, nu är det publicerat. Hoppas ni gillade det! :D

Likes

Comments

Söndagen bestod av en fika tillsammans med Daniela, en ny vän som jag träffade och lärde känna på "Språkcafeét" när vi möttes upp i stan. Vi slog oss ner på deras uteservering, vi hade underbart väder! Solen strålade!

Efter fikan kom vi till Trädgårdsföreningen...

Då köpte vi glass och satte oss i gräset, riktigt chill. Vi fick en jordgubbe på köpet!

På väg hem från en riktigt trevlig och rolig söndag i Göteborg. Inte nog med det så visste man att hemma väntar en som har följt mig enda sedan jag låg i min mammas mage och hans flickvän var också där när jag landat hemma, himla kul!. Helt klart en toppen söndag! :D

Btw, jag tror att allt har en mening i livet. Det komiska var att jag imorse hade möte hos Arbetsförmedlingen. Senare fick jag besked om att den första chefen valde att inte anställa mig. Några timmar sneare kom det ett jobberbjudande från gårdagens intervju. WOOP WOOP. Så nu är jag inte längre arbetssökande, utan har jobb som både fritidspedagog och förskollärare. Tjänsten är som fritidspedagog, men kommer även hoppa in i förskolan om det saknas pedagoger. Gissa om jag är glad? Jag är verkligen asglad!
För det var det här jobbet jag ville ha allra mest. Vill testa något nytt och nu blire att jobba i förskoleklass och fritidshem. Känns sååå kul! Det här var meningen.

Min tid är här.


Likes

Comments

I SAMARBETE MED PIXERS

I samhället vi lever idag, med sociala medier nära till hands. En dator kan jag väl tänka mig att de allra flesta har i sitt hem. Hur kul är det inte då att dekorera sin dator? För vi allra flesta människor använder trots allt vår dator regelbundet. Personligen älskar jag kreativitet, i alla dess former. Kanske du också gör. Så ja, vad sägs som ett lyft i vardagen? Liksom att du själv ger dig ett lyft i vardagen. Kan väl även din dator få ett lyft med ett snyggt omslag! Ni kan se andra saker som erbjuds hos Pixers-Dekorer.

Här kommer några tips:


Tyckte ni inte om mina tips, eller helt enkelt skulle vilja se mer av vad som finns att tillgå. Då gör ni det lättast HÄR. Ni ska veta att ni även kan lyfta andra saker i vardagen, inte bara ge er dator ett lyft. Nej nej, hos Pixers finns det tapeter, tavlor och posters... you name it. Varför inte sätta upp en ny tapet eller slänga upp några sjyssta tavlor/posters där hemma? Det livar garanterat upp tillvaron. Jag skulle säga att det finns lite av varje för en kreativ själ. Ett av mina favoritcitat är: "Endast fantasin sätter gränser".

Jag hade lätt velat dekorera min dator. En supersnygg detalj!

Tack för ert samarbete Pixers! Kul att ni valde just mig. :)


Likes

Comments

Bild från min Instagram @veronicaapettersson


🔺 Monday's outfit 🔺

Denna måndag kör jag på rutig skjorta, vida byxor tillsammans med min fruktansvärt snygga skinnjacka! Vad tycks?

Btw, on my way for adventure!

Likes

Comments