Header

Blogglistor/utmaningar, 3 bra och 3 dåliga

Veckans 3 bra och 3 dåliga;


Bra:
* Pierre har hållt sig frisk
* Pierre gjorde risk 1 & 2
* Fått nya ytterdörrar

Dåliga:
* Svea och jag sjuka
* Alldeles för mycket vab
* Pierre har det tufft på jobbet

° Har helt under dessa sjukdoms veckor glömt veckans 3 bra och 3 dåliga, men nu skall jag försöka få till det igen °

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vänner/Familj, Skola/Jobb, Viktnedgång, Mat, Ekonomi, Ofrivillig barnlöshet

Idag gjorde jag min första arbetsdag på nya avdelningen samt första dagen på 4 veckor. Det gick bra, lite seg i huvudet efter dålig sömn i natt men dagen rullade på. Så nu jobbar jag 7:45-16 både imorgon och onsdag. Sedan har jag semester på torsdag och fredag.  Då jag skall till gynekologen och spola äggledarna på torsdag och man kan få väldigt ont så tog jag semester på fredagen också. Sedan är det jobb 7:45-14:30 på måndag nästa vecka då S skall till tandläkaren 15:20. Så får ta vab mellan 14:30-16. Det kändes bra tillsammans med nya kollegorna och jag tror det kan bli jätte bra, även om de bara är fram till sommaren.  Klart jag saknar kollegorna på Hallonet,  och jag hoppas jag får komma tillbaka dit till hösten. Men det vet man ju aldrig.

Svea var hos dagmamman för första gången på 1,5 vecka. Hon hann ju gå 2 dag i mellan sjukdomarna. Så hon har ju typ varit hemma i 4 veckor hon med. Så nu hoppas jag hon håller sig frisk ett bra tag framåt.

Jag skall även ta tag i maten och träning igen, har liksom blivit dåligt med mat dessa sjuk veckor. Varit riktigt dålig på att äta överhuvudtaget, vilket har vad jag tror gett mig yrsel. Men är orolig för att det kan vara blodtrycket också. Funderar på att boka tid på vårdcentralen för att kolla det.

Nä nu skall jag ta mig ur badkaret och försöka få lite mat i mig. Trevlig måndag!

Likes

Comments

Vänner/Familj, Hälsa

Som rubriken: vabruari har verkligen börjat. Eller Ja, vi började redan i januari. Idag går vi in på vecka 4 med sjukdomar på mig och Svea. Är dock Svea som är sjuk igen; nu fått starkare antibiotika eftersom penicillinet inte riktigt har funkat. Då hon nu även har fått öroninflammation. Stackars min lilla sessa, när skall detta sluta?

Jaja, får hoppas det är över snart.

Likes

Comments

Vänner/Familj, Hälsa, Irritation, Ofrivillig barnlöshet

Dags igen för ett besök på gynakuten, så trött på detta nu. Fick till mig att jag skall börja äta full dos med Ipren och Alvedon min första mens dag pga endometrios. Får se om det hjälper nästa gång, hon kunde även se att cystan de hittade i december när jag låg inne på sjukhuset i typ 5 dagar fortfarande var 5 cm i diameter. Kändes inte alls kul då hon var säker på att de kommer vilja operera och det finns en risk för att äggstock eller äggledaren kan skadas. Inte kul för en med PCOS att höra, då cystan sitter på min "friska" sida. Jag hoppas innerligt att det skall gå bra och inget händer.

Denna gången fick jag åka hem samma dag, det var skönt. Min storebror var snäll och hämtade mig så jag kunde komma hem.

Så tack mamma för att du kom och tog Svea, tack M för att du hämtade mig på sjukhuset ❤.

Likes

Comments

Hälsa, Tankar och funderingar, Ofrivillig barnlöshet

Trots positivt ägglossningstest förra månaden så blev det ingen bebis denna gång heller. Min mens kom i morse, och denna gång trodde jag verkligen det gick vägen; pga att min bröst har varit ömma (precis som sist), haft konstigt stickande känsla i livmodern och fick faktiskt ett svagt positivt test igår. Men nix, blev inget. Så nu hoppas vi att spolningen av äggledarna den 21 februari ska visa varför äggen inte kommer som de skall.

Jaja, bara att fortsätta se alla andras lycka och hoppas det blir vår snart.

Likes

Comments

Vänner/Familj, Hälsa, Mat

Nu är februari här, tycker detta året går för fort. Alldeles för fort faktiskt, vad hände med januari?

Förra veckan vaba kg hela veckan med dottern, denna veckan började med att jag är sjuk. Och idag är dottern hemma igen för hosta och feber igår kväll. Hur skall denna vabruari sluta?

Mannen är dålig men på jobbet, han har känt sig öm och ont i kroppen så hoppas det är något annat än sjukdom på gång. Hela familjen kan ju inte ligga sjuka, hur skulle det gå?

Nu ska jag försöka få i mig och dottern lite mat.

Likes

Comments

Hälsa, Skola/Jobb, Irritation

Dumt av mig att gå in på jobbmailen på fredagskvällen, får så klart se schemat min chef gjort - jag jobbar alltid 7:45-16 förutom rullande på fredagar. Tycker de är lite elakt att göra så, varför liksom? Jaja, får bita i de sura äpplet tills måndag.

Likes

Comments

Hälsa, Ofrivillig barnlöshet

I onsdags fick jag ett positivt ägglossningstest för första gången på månader. Betyder ju dock inte att det ens sker någon ägglossning men man kan ju hoppas. Så både onsdag och torsdag hade jag maximal på fertilitetsmonitorn, så nu får se om det ens skedde en eller inte. Och om vi kan lyckas med detta.

Vi var också på Göteborgs Kvinnoklinik igår (torsdag) för uppföljning. Han kunde se vad han trodde va en äggblåsa på 4 cm som borde varit min ägglossning som skulle ske. Och hade tydligen väldigt hög äggkvalitet - låg på 12,3 och 2-3 är mycket i vanliga fall. Detta kan ju bero på min PCOS, då har man oftast väldigt bra kvalité på äggen, bara svårt att få kroppen att släppa dem. Men nu skulle jag iaf inte äta letrozole om mensen kom om ca 2 veckor, för att kunna göra en spolning på äggledarna om 4 veckor. Han prata om att IVF kanske var det vi behöver för att kunna få fler barn pga att han misstänker att jag även har endometrios. Så där blir chanserna ännu mindre att lyckas själva. Men tyvärr skulle det kosta oss allt mellan 33000-68000 beroende på vad som behövs. Och de pengarna finns verkligen inte. Känner lite att min dröm om fler barn försvinner längre och längre bort. Men nu försöker jag tänka och hoppas att detta blir en ägglossning denna gången och barn av det. Men hoppas ändå inte för mycket, vill inte bli besviken.

Likes

Comments

Igår åkte bilen inför service och hade tur att han kunde fixa besiktning på den idag också. Så allt blev klart på två dagar. Det bytes och fixades en hel del på den och summan hamna på 3500 men nu är den redo för ett år framåt. Är så glad att vi byte bil och fick en större och bättre än den lilla vi hade.

Det som gjordes på bilen var:

 • Byte av oljefilter - 115:-
 • Byte av luftfilter - 225:-
 • Oljebyte - 510:-
 • Byte av tändstift - 375:-
 • Byte av spindelled - 685:-
 • Besiktning - 390:-
 • Arbetet - 1200:-

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

veckans 3 bra och 3 dåligt

Bra;
* Jobbet gick bra
* Tog beslut om att byta avdelning
* Pierre hade bra information från jobbet

Dåligt;
* Fick kort tid för flytt till nya avdelningen
* Jag och Pierre va osams
* Började bli förkylda hela familjen

Hur var eran vecka?

Likes

Comments

Idag är det 4 år sen jag träffade min man, 4 år sen han kom in i mitt hem och liv och aldrig lämna. 4 år sen ett liv jag aldrig trodde skulle ske startade. Början på ett liv som gift och mamma, början på det liv som jag idag aldrig skulle vilja byta bort mot något.

Älskar dig min knäppa make ❤.

Likes

Comments

Igår hade vi kalas för Svea, hon fyllde ju tre i veckan. Det har: morbror J och M, kusinen S, mormor och morfar samt G.a morfar och M. Hon fick en massa kul saker;

* Springcykel
* Målarbok
* Kläder
* Saker till sitt lekskök
* Kläder till Skrållan
* En massa Bamse böcker och filmer samt en hög med alla Pettson och Findus böcker.

Vi åt glasstårta och drack kaffe. Hon var mest lycklig över att få leka med kusinen så länge i sitt rum. Det var ett lyckat kalas får jag säga.

Likes

Comments

Veckans 3 bra och 3 dåligt;

Bra:
* Första veckan tillbaka på jobbet efter semestern
* Min prinsessa fyllde 3 år ❤
* Haft kalas

Dåligt:
* Händelse på jobbet, skrivet om den senare
* Haft mycket huvudvärk
* !

Hur var eran vecka?

Likes

Comments

Grattis min älskade sessa på 3 årsdagen!

Vart tog tiden vägen? Känns som om det var igår hon föddes, hon är inte så liten längre.

Likes

Comments

Idag avslutade jag min omgång med letrozole, detta är egentligen tredje omgången men fick ju avbryta andra. Så räknas väl då som andra nu. Så nu skall vi bara se om det blir någon ägglossning eller inte, ska ändå ta och ringa gynekologen, behöver svar på en del frågor. Jag hoppas innerligt att detta skall funka men man vet aldrig.

Har även börjat ta tag i maten igen efter jul och nyår, så nu jäklar ska kg försvinna.

Likes

Comments

Detta året har väl börjat bra, eller iaf bättre än hur förra började. Är tillbaka på jobbet, känslorna är blandade - är glad över att vara tillbaka men samtidigt orolig för att min hälsa skall hålla. Tiden får ut se hur det blir, kanske går ner och blir föräldraledig igen. Inget som är säkert men funderar på det men det blir inte förrän möjligen hösten. Svea är tillbaka hos dagmamman och är super glad för de, som hon längtat. Pierre kämpar på med jobbet och hoppas han får information snart om vad som sker.

Nu får vi hoppas att vi håller oss friska och krya, vadruari kommer ju snart.

Likes

Comments

Veckans 3 bra och 3 dåligt;

Bra:
* Blivit friskare
* Haft massor av mys med Svea
* Pierre tillbaka på jobbet

Dåligt:
* Oroar mig för jobbet
* Pierre orolig för sitt jobb med vad som sker
*

Hur var er första vecka på året?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta året skall jag göra en hel del, behöver ta tag i saker och en del som jag vill göra/kunna göra!

 • Bli frisk från utmattningssyndrom
 • Tappa 20 kg i vikt och få till träning/promenader
 • Komma tillbaka ordentligt till jobbet
 • Skaffa mig en hobby
 • Spendera mer ensamma tid med min make - typ en dejt i månaden
 • Resa utomlands med familjen
 • Tatuera mig
 • Ta emot mer hjälp av familj och vänner
 • Spendera mer tid med de vänner som faktiskt vill och radera alla som bara tar energi
 • Ta bättre hand om mig själv - gå till frisören osv


Jag kommer säkerligen skriva mer på listan under året och då kommer jag att publicera om den. Även när något på listan är avklarat kommer den publiceras på nytt. Så den följer med hela året runt.


Publicerad: 2017-01-01

På nytt: Hobby - måla 2018-01-03 På nytt:

Likes

Comments

Idag tog jag upp en ny gammal hobby. Ritade, målade, skissade och höll på jätte mycket förr men har liksom tappat det. Så idag tog jag upp det igen. Ska bli kul och se om jag kan komma tillbaka till den nivån jag hade innan jag sluta.

Får tacka min kollega för boken, vilket gjorde att jag kicka igång det igen.

Likes

Comments

Idag började en resa som kanske blir av, men också kanske inte. Och jag har blandade känslor. Det är så att vi kanske kommer göra ett lägenhetsbyte, men jag vill först verkligen veta hur sliten den var och hur mycket "fonder" det finns att fixa med. De som bor där sa själva att den är sliten och en del behöver göras, men då vill jag ju veta att det faktiskt kommer göras av hyresvärden. Men är ändå glad för att chansen kommit upp, velat bo där länge. Så är glad för det men samtidigt vemodigt för gillar lägenheten vi har nu. Men som sagt det kanske inte blir något, de va här och kolla idag och skulle höra av sig. Så får vi se utifrån det sedan.

Likes

Comments

Nyårsaftons natten är snart slut, och dottern har sovit sen igenom hela natten fram tills nu. Precis nu när vi skall gå och sova, tuff dag imorgon. Nyårsafton spenderades hemma i myskläder, med tacos till middag och sedan en massa spelande på Nintendo switch och Playstation 4 VR tillsammans med maken och lillebror. Precis en sån lugn och skön nyår som jag vill ha och behöver med denna förkylning och hosta.

Hur spenderade ni nyår?

Likes

Comments

Veckans 3 bra och 3 dåligt;
(blir dock dubbel denna gången, då jag missat)

Bra;
* Jobba hela veckan
* Gå på semester 22 dec för att vara tillbaka på jobbet 8 januari
* Allt inför julen är klart, förutom maten
* Julen och nyår var mysig och lugn
* Haft tid att fundera på min hälsa och kropp
* Tagit en hel del beslut

Dåligt;
* Vi blev hela familjen mer eller mindre sjuka
* Svea har varit uttråkad när vi inte orkat mycket
* Jag blev värst sjuk och helt utslagen i ett par dagar
* Haft ångest inför 2018
* Varit ledsen till och från och känt mig deprimerad
* ?

Detta var blandat med vecka 51 och 52, hur var eran veckor?

Likes

Comments

Nu är jag så trött på denna jävla sjukdom, har varit sjuk sedan 21/22 december. Och idag är värsta dagen hittills, sovit nästan hela dagen. Hostar så hela kroppen gör ont och huvudvärken blir bara värre. Fattar inte vad detta kan vara!?! Vill bara bli frisk så jag orkar göra saker. Pierre börjar jobba den 2 januari och då ska jag vara hemma själv med Svea. Kan inte ligga såhär sjuk då.

Någon som har mirakel kur att dela med sig av?

Likes

Comments

Nu är snart julen helt över och skall plockas bort. Det nya året är runt hörnet och då tänker man ofta på året som varit: Ett skit år helt klart men så klart med sina ljusa stunder. Men överlag ett år som kunde gått betydligt mycket bättre, och har svårt att tro att 2018 kommer bli bättre på en del punkter. En del saker som lösa sig och bli till det bättre så fort året kommer, en del problem kommer bli jobbigare ju längre in i året vi kommer och en del nya problem kommer att komma. Men jag hoppas ändå en del saker skall bli bättre eller att jag själv skall komma till insikt över dem och få det att fungera. Har inte förväntningar på nästa år men jag hoppas det skall bli ett ok år i alla fall.

Jag har inga löften men en del mål under 2018;
* Gå ner i vikt så jag mår bättre och blir piggare
* Få till träning på ett naturligt sätt
* Klara av att jobba 100%
* Ge mig själv mer tid för mig
* Spendera mer tid med min make, bara han och jag men också spendera mer tid med dottern

Har ni några löften/mål inför 2018? Och hur tror ni ert nya år blir?

Likes

Comments

Jisses, det är bara 2 dagar kvar till julafton. eller ja 1,5 denna dagen har ju gått en del på. Och vi är inte klara här hemma, städningen är klar; bara ugnen kvar samt tvätta golven. Men vi ska handla, fixa kläder för julen, slå in alla paket och ja just det ja, byta lakan i alla sängar. Och visst det är inte mycket, men idag vakna jag med halsont, ingen röst, super trött och svidande ögon. Hur ska jag orka detta?

Likes

Comments

Har gjort min första jobb veckan på typ evigheter, eller ja min längsta iaf. Och det är även sista innan julledigt. Jobbar bara imorgon 7-12 sedan går jag på semester fram till den 8 januari. Ska bli hur skönt som helst faktiskt, förberedda mig inför våren och att gå upp på 100%. Är både spännande och nervöst, mycket för att Svea kommer få längre dagar hos dagmamman.

Jag är även nervös då vår dagmamma skall gå i pension till sommaren, vad händer med Svea då? Får den andra dagmamman var kvar eller plockas hon bort? Måste jag placera min dotter på en förskola?

Hoppas vi kan få information så fort det går, så man kan börja planera och fundera.

Likes

Comments