Min mysiga (går)dag

Allmänt, #nouw30daychallenge

Godkväll fina ni! Dagen idag har bestått av jobb (7.45-16.30) så inget vidare har hänt. En typisk vardag skulle man väl kunna säga. Så, i och med att min gårdag innehöll lite mer, vad ska man säga, variation, så tänkte jag dela med mig utav den.

Jag började faktiskt dagen med 5 minuters meditation innan jag gick upp ur sängen, älskar att ta tid till sånt. Det påverkar verkligen ens humör och liksom state of mind. Efter det gjorde jag frukost och laddade för att köra ett pass på gymmet! Morgonträning tycker jag är så otroligt skönt! Man känner sig produktiv tidigt på dagen, piggare och gladare!

Om jag gillar rosa? Njae vaddå då?

Efter det satte jag mig på bibblan för att skriva på min religionsuppgift som jag aldrig (!) blir klar med, gah. Så svårt!

Hur fint var det inte ute när jag gick in mot stan för att mötta upp...

... Hanna för lite catch-up på Babettes som för övrigt är mitt favvis-café. Jag tycker det är så mysigt. Och för att inte tala om denna människa- hon är mer än guldvärd! Men efter någon timme var hon tvungen att ge sig iväg på en föreläsning och jag drog fram datorn igen för att skriva vidare.

Såhär såg jag ut igår! Älskar hur scarfen piffar upp hela outfiten!

Jag sprang in på H&M en snabbis och blev riktigt sugen på dessa två, en blus och en gosig tröja. Måste även införskaffa mig ett par sådana här glasögon, kunde dock inte bestämma mig för vilken modell...

Efter middagen plockade jag fram och pusslade lite och oj vad bra tålamod man måste ha. Jag lär väl få om inte annat. Men kul och liksom avkopplande är det!

Jag avslutade dagen med att börja läsa en bok innan det var dags att sova. Måste bli bättre på at lägga ifrån mig telefonen och slappna av utan skärm innan jag ska sova.

Nu ligger jag här med boken framför mig igen och ska läsa tills ögonen blir tunga, det lär inte dröja länge om jag säger så... Sov så gott, så hörs vi imorgon!

love, V

Gillar

Kommentarer

Red & pink

Innehåller affiliate-länkarMode och skönhet, #nouw30daychallenge, Allmänt

Okej, jag trodde ALDRIG att den här dagen skulle komma. Mycket har jag ändrat mig kring när det kommer till kläder och trender men att tycka att rött och rosa är snyggt tillsammans, det trodde jag inte. Men jag gillar det mer och mer och tycker numera att det är riktigt ballt! Jag bara måste våga mig på det.

Jaha hej på er! Dagens planer framåt:

1. Plugga på biblioteket

2. Träffa Hanna för en fika och catch-up (välbehövligt)

3. Plugga vidare

Yes, där har ni dagen i kort. Jag kom precis till bibblan och ska väl sitta här nån timme eller två och få lite saker gjorda. Tycker det är så mycket lättare och jag känner mig så mycket mer produktiv när jag tar mig hemifrån och pluggar. Det är så mycket annat som tar min uppmärksamhet annars. Tips om du har svårt att koncentrera dig!

Nej, nu ska jag sätta fart, ha en bra tisdag!

love, V

Gillar

Kommentarer

Gör 2018 till ditt bästa år hittills

Inspiration, #nouw30daychallenge

Kikade igenom bloggen för att få lite inspiration vad gäller inlägg och ramlade över ett jag skrev för ganska exakt 1 år sedan. Kände att jag ville dela med mig utav det igen, fast med en del ändringar.

Här kommer mina tips för att 2018 ska bli så bra som möjligt!

You do you:

Försök att fokusera på dig själv, det här är ett utav mina löften eller det jag strävar efter under 2018. Försöka att inte jämföra dig med andra och försöka hitta en inre styrka och ett inre lugn. Det är inte lätt, men det kan vara något att sträva efter och någonting som är otroligt viktigt.

Testa eller lär dig någonting nytt:

Det är otroligt lätt att ramla tillbaka och bara göra det gamla vanliga, man orkar liksom inte anstränga sig och dagarna och veckorna bara går. Testa eller lär dig någonting nytt eller ta upp en ny hobby, du kommer upptäcka nya sidor av dig själv och kanske hitta den där hobbyn som ger så otroligt mycket glädje och energi. Personligen skulle jag vilja lära mig att spela ett nytt instrument eller börja måla.

Våga:

Våga gå ur din comfort zone, våga göra det där du alltid velat göra. Vad det än är, stort som litet. Det är bara du som vet vad det är. Det kan vara att söka det där jobbet, åka själv på den där resan eller våga tro på dig själv. Våga våga!

Försök få en bra start på dagen:

I inlägget för 2017 så skrev jag att man ska gå upp 30 minuter tidigare, det ingår fortfarande i punkten men själva kärnan skulle jag ändå säga är att sträva efter att få en så bra start på dagen som möjligt. Jag älskar morgnar, det har väl ingen missat och mycket av det beror på att jag ofta lyckas göra de så mysiga som möjligt. Morgnar när man snoozar, stressar iväg och inte hinner äta någon frukost- sådana morgnar gillar väl ingen. Testa istället att sätta klockan tidigare, njut av lugnet, ladda inför en ny dag, fyll kroppen med ny energi med en frukost och drick en kopp kaffe. Ni kommer märka att det gör skillnad på hela dagen.

Rensa runtomkring dig:

Nytt år, nya möjligheter. Eller..? JA! Passa på att rensa garderoben och fyll på med nya fräscha kläder, möblera om hemma och köp nya inredningsprylar för att få ett helt "nytt" hem. Det gör så stor skillnad om du vaknar eller kommer hem till ett hem eller en garderob som du trivs med. Det behöver nödvändigtvis inte alls göra hål i plånboken utan det går att hitta begagnade både kläder, accessoarer och inredningsprylar second hand, både i fysiska butiker eller på nätet. När det kommer till att rensa din omgivning handlar det inte bara om materiella ting utan även människor runt omkring dig och dina egna tankar. "Rensa bort" de personer som inte känns hundra procent rätt, eller åtminstone ta tag i det och försök hitta en lösning för att kunna komma fram till en lösning på problemet. När det kommer till jobbiga tankar och dåligt mående- försök prata med någon. Hitta någon du har/ får förtroende för och våga öppna upp dig. Oavsett om det är en kompis, förälder, kusin eller psykolog/ kurator- att prata om problem är det bästa man kan göra.

Umgås med människor och personer som ger energi:

Det här är otroligt viktigt. Det är så viktigt att umgås med personer som inte suger energin ur dig. Jag tycker att det är extremt viktigt att omringa sig med positiva personer som inte bara ser det negativa i livet, de människorna kommer bara att påverka dig och göra att du hamnar i samma negativa tankemönster. Umgås med peppande och inspirerande personer som lyfter dig och som får dig att må bra och inte med sådana som får dig att tvivla och tveka på dig själv. Det är viktigt att du kan våga vara dig själv i deras sällskap utan att de dömmer.

Planera mer:

Det är lätt att tiden bara går, dagarna och veckorna liksom försvinner. Plugget eller jobbet äter upp tiden och det känns som att det inte finns någon tid att göra andra saker. Därför är ett bra tips att planera in den där kompis-dejten, träningspasset eller vad det nu kan vara. Är det inbokat så är det lättare att komma iväg. Har jag jobbat en hel dag och är trött är det otrolig stor chans att jag bara åker hem och lägger mig i sängen och kollar youtube, men har jag bokat in en träff med en kompis så är jag liksom inställd på det.

Var mer spontan:

Yes, kanske lite motsägelsefullt- I know. Samtidigt som det är nödvändigt att planera och strukturera livet när det kommer till skola och jobb så är spontanitet extremt viktigt när det kommer till andra saker i livet. Man måste kunna gå efter känsla och lust och inte alltid vara eftertänksam. Säg ja lite oftare, var inte så bekväm utan även om det känns jobbigt i stunden så kommer du inte ångra en sekund när du väl gör det- oavsett vad det är. Att vara impulsiv och spontan är viktigt för vårt välmående, tro mig.

Gör sådant som får dig att må bra:

När man tänker på saker man tycker om och som får en att må bra tänker man ofta på större saker, sånt som man kanske inte riktigt kan göra eller anordna en onsdagskväll, typ resa till något varmt ställe eller åka på spa. Visst, dessa saker gör att man mår extremt bra men de små lätta sakerna som gör en på bra humör är minst lika viktiga- om inte viktigare. Att ta ett varmt bubbelbad, prata i telefonen med sin bästa kompis, meditera, lyssna på din favoritpond, köp en tidning och gosa upp dig i soffan- ja listan kan göras lång med saker som inte alls behöver vara svåra att fixa men som gör att man mår så mycket bättre. Små saker i vardagen är värda så mycket för ens välmående.

Ta hand om dig själv:

Den här punkten är såå så viktig och väldigt individuell. Men kom ihåg, om inte du mår bra och tar hand om dig själv så är det svårt för dig att ta hand om andra.

love, V

Gillar

Kommentarer