Interior faves- Indiska

Innehåller affiliate-länkarAllmänt, Inredning

Interior faves and monday update

Indiskas utbud just nu är bara helt magisk! Om ni inte varit inne i deras butik eller hemsida måste ni in och kika. Jag vill helt seriöst utan svekan ha typ allt. Här nedan har jag samlat mina faves:

Jag verkligen tokälskar allt här ovan, funderar starkt på att införskaffa den vita väggdekorationen... Risken är dock att den smälter in när den sitter på väggen då jag har vita väggar. Jag vill dessutom fixa några prydnadskuddar till min säng. Det ända är att de måste passa min matta vilket är lite svårt kanske...

God eftermiddag! Är precis hemkommen, mjukiskläderna är på, teet är gjort och det brinner i kaminen, mys-mode deluxe. Det behövs efter en grå dag som denna, usch vädret har ju verkligen varit bättre... Jag ska sätta mig en stund nu och förbereda inför morgondagens svenskskrivning. Är det bara jag som tycker att det är lite taskigt av alla lärare att lägga saker direkt efter lov? Annars då- vanlig måndag i skolan med vanliga lektioner, dock så var min filosofilektion inställd vilket gjorde att jag slutade en och en halv tidigare, tackar tackar. Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi!

love, V

Gillar

Kommentarer

Fullt ös- medvetslös

Allmänt

Sunday funday

Hej! Oj, idag har det ekat tomt här. Dagen har gått i ett, inte en enda vilostund. Klockan ringde klockan sju och jag satte mig direkt med samhällskunskapsuppgiften och en kopp kaffe. Där satt jag i några timmar tills jag var tvungen att hoppa in i duschen och göra mig i ordnings för vår första balträning! Det gick faktiskt väldigt bra, i och för sig gick det betydligt långsammare än vad det ska göra på själva balen men för att vara första gången så tycker jag ändå att det gick galant, haha! Lite trampningar på fötterna får man tåla... Efter två timmar i idrottshallen var det raka vägen till gymmet för en timmes bodypump, riktigt skönt nu efteråt kan jag garanterat upplysa er om.

Nu sitter jag, lite småstressad och nervös, dels för min samhällsredovisning, men också för en bok som ska vara färdigläst tills imorgon men som inte är det. Ugn, orkar inte. Det enda jag vill nu är att typ gå och läggs mig. Min kropp är så trött... Jaja, det är bara att kämpa på. Repetera och börja läsa. Hoppas er söndagkväll blir härligare än min!

love, V

Gillar

Kommentarer

Gör 2017 till ditt bästa år

Inspiration

How to make 2017 your best year so far

Godmorgon! Klockan ringde för lite snart en och en halv timme sen och nu sitter jag med en kopp kaffe och njuter av tystnaden. Det är bara Måns som halv-spinner som hörs och lite fågelkvitter utifrån. Jag hade världens bästa kväll igår med fina vänner. Skratt, kortspel samt både djupa och mindre djupa samtalsämnen bestod kvällen av. Så himla härligt!

Jag vet att vi snart redan är inne i mars av det här året vilket är helt galet, men det är aldrig försent för förbättring och förnyelse. Jag har samlat ihop åtta tips som jag ska ta till för att få mitt bästa år hittills. Hoppas ni kan och vill ta efter några eller iallafall få lite inspiration!

  • Gå upp 30 minuter tidigare- Alla är kanske inte morgonpigga och för de låter detta som idioti. För mig som älskar morgnar är detta någonting som gör så otroligt stor skillnad på mitt humör och inställning för resten av dagen. Att vakna, göra sig en kopp te eller kaffe kika in på favoritbloggen eller sätta på den där peppande podden gör en så stor skillnad på mig. Jag har sett och kommit över en del framgångsrika personers tips där de går upp klockan 5 varje morgon, kanske lite väl tidigt om ni frågar mig. Därför är 30 minuter precis lagom.
  • Rensa och uppdatera din omgivning-Nytt år, nya möjligheter. Eller..? JA! Passa på att rensa garderoben och fyll på med nya fräscha kläder, möblera om hemma och köp nya inredningsprylar för att få ett helt "nytt" hem. Det gör så stor skillnad om du vaknar eller kommer hem till ett hem eller en garderob som du trivs med. Det behöver nödvändigtvis inte alls göra hål i plånboken utan det går att hitta begagnade både kläder, accessoarer och inredningsprylar i second hand- affärer eller på nätet. När det kommer till att rensa din omgivning handlar det inte bara om materiella ting utan även människor runt omkring dig och dina egna tankar. "Rensa bort" de personer som inte känns hundra procent rätt, eller åtminstone ta tag i det och försök hitta en lösning för att kunna komma fram till en lösning på problemet. När det kommer till jobbiga tankar och dåligt mående- försök prata med någon. Hitta någon du har/ får förtroende för och våga öppna upp dig. Oavsett om det är en kompis, förälder, kusin eller psykolog/ kurator- att prata om problem är det bästa man kan göra.
  • Testa, lär dig någonting nytt- Det är otroligt lätt att ramla tillbaka och bara göra det gamla vanliga, man orkar liksom inte anstränga sig och dagarna och veckorna bara går. Om man testar eller lär sig någonting nytt eller tar upp en ny hobby kommer detta göra att man mer eller mindre känner sig som en ny person. Man upptäcker nya sidor av sig själv och kanske hittar man den där hobbyn som ger så otroligt mycket glädje och energi. Jag skulle så gärna vilja börja spela något instrument eller måla och försöka få ut mer av min kreativitet!
  • Umgås med rätt personer- Det här är otroligt viktigt. Umgås med människor och personer som ger energi- inte som suger energin ur dig. Jag tycker att det är extremt viktigt att omringa sig med positiva personer som inte bara ser det negativa i livet, de människorna kommer bara att påverka dig och göra att du hamnar i samma negativa tankemönster. Umgås med peppande och inspirerande personer som lyfter dig och som får dig att må bra och inte med sådana som får dig att tvivla och tveka på dig själv. Det är viktigt att du kan våga vara dig själv i deras sällskap utan att de dömmer.
  • Planera mer- Jag vet att som studerande försvinner tiden ganska så snabbt och man känner sig ofta (läs alltid) extremt stressad. Det är inte så mycket man själv kan påverka när det kommer till mängden inlämningar och prov men genom att planera upp sina dagar och verkligen ha disciplin på sig själv så kan man åtminstone minska stressen lite grann och vem vill inte ha ett 2017 med mindre stress? Köp en ny almanacka och pimpa den så du blir motiverad av att kika in och öppna den flera gånger om dagen. En sak till, skjut inte upp saker utan gör dem direkt- här är någonting jag måste bli bättre på.
  • Var mer spontan- Yes, motsägelsefullt- I know. Samtidigt som det är nödvändigt att planera och strukturera livet när det kommer till skola och jobb så är spontanitet extremt viktigt när det kommer till andra saker i livet. Man måste kunna gå efter känsla och lust och inte alltid vara eftertänksam. Säg ja lite oftare, var inte så bekväm utan även om det känns jobbigt i stunden så kommer du inte ångra en sekund när du väl gör det- oavsett vad det är. Att vara impulsiv och spontan är viktigt för vårt välmående, tro mig.
  • Gör sånt som får dig att må bra- När man tänker på saker man tycker om och som får en att må bra tänker man ofta på större saker, sånt som man kanske inte riktigt kan göra eller anordna en onsdagskväll, typ resa till något varmt ställe eller åka på spa. Visst, dessa saker gör att man mår extremt bra men de små lätta sakerna som gör en på bra humör är minst lika viktiga- om inte viktigare. Att ta ett varmt bubbelbad, prata i telefonen med sin bästa kompis, titta på sin favoritserie, spela kort- ja listan kan göras lång med saker som inte alls behöver vara svåra att fixa men som gör att man mår så mycket bättre. Små saker i vardagen är värda så mycket för ens välmående.
  • Ta hand om dig själv- Den här punkten är såå så viktig och väldigt individuell. Men kom ihåg, om inte du mår bra och tar hand om dig själv så är det svårt för dig att ta hand om andra. Man måste ta hand om dig själv för att kunna hjälpa andra.

love, V

Gillar

Kommentarer