Torsby-Mârten 2018.

Sååååå ny vecka nya tag. Låtsas att detta ska motivera mig att börja blogga mer. Vad händer ens? Skriver ju till och med upp det i min lilla kalender. Ja jag har köpt en kalender, inte för att jag har NÅGOT att skriva i den eftersom jag aldrig har något planerat för jag är världens loney och tråkigaste person, utan köpt en för att det ser så proffsigt och häftigt ut när alla andra sitter och fyller dagarna med to do list’s och sakta bockar av. HA.
Försöker iallafall, på dagens sida i kalender står det: posta tackkort från dopet och blogga. Check och check, snart.

I helgen var det hur som haver marknad här i byn. Fasen vad töntigt det låter när man säger ”här i byn”? Eller? Är ju iof en by, heter ju Torsby... skitsamma.
Marknad, eller som man säger här mârten, med ett tak på a’t. Japp. Helgen då dom flesta tonåringar/ungdomar har sin första fylla, helgen då dom flesta par bråkar, helgen då pizzeriorna i Torsby jobbar så rövarna brinner, helgen där allt kan hända så att säga. En helg om året äger det rum, och ska något gå åt skogen så är det oftast på den helgen. Inte ens ett skämt!!

Alltså fredag, lördag och söndag. Vi tog en tur med vagnen och lillan alla tre dagar, mest för att få komma ut lite, för våran och hennes skull. Fredagen blev det bara en snabb tur genom allt för att kolla vad för saker som fanns i år.

Lördagen kom även storebror med barnen över dagen så vi hade bokat bort på kinarestaurangen vi har här, nio pers. Tog över en och en halv timma att få maten, men gött vare.

Söndagen gick jag en tur med mamma och bestämde mig för att faktiskt köpa två par mössor och ett par vantar till Emelina. Hon har ingen höstmössa eller vad man ska säga. En som inte är för tjock helt enkelt, så fick bli två såna, suuuupermjuka och jättefina. Handsydda från Orust. Vantarna är väl vanliga basic tumvantar, mest nu under hösten när det kan blåsa lite. 15 spänn, räcker gott och väl.

?Kram!?

  • 136 visningar

Gillar

Kommentarer

Instagram @veroengelstad