Emelina 9 (snart 10) månader.

Hur mycket kan egentligen hända i utvecklingen på en bebis på några månader? Svar: En heeel del. Det är som vi har en helt annan bebis här hemma. Om två veckor är hon 10 månader och de senaste månaderna har hon lärt sig att sitta helt själv utan att ramla bak och åt sidan lite då och då. Nu kan man liksom sätta ner henne på golvet och så sitter hon still(säkert, vem försöker jag lura??) där. Hon kan sitta och pilla med saker själv, om någon annan är i rummet då annars är det gallskrik.

Hon kan krypa, eller ja hon ålar sig som en marinsoldat, men hon tar sig fram själv iallafall. Så ja, när man sätter ner henne på golvet så ska hon direkt åla sig där ifrån, helst till ett eluttag, en sladd eller bästa av allt tvn. För hon har även lärt sig att ställa sig upp mot saker. Så helst av allt, bästa av allt är ju att ställa sig upp mot tv-bänken och lägga handen på tvn eller ta tag i den. Hon har inte bara lärt sig allt det, hon har även slutat lyssna. Hon VÄGRAR lyssna när man säger till henne. Har provat med allt, bara för att testa henne, har sagt till henne med min vanliga röst, har sagt till riktigt på skarpen, har gjort min röst mörk och obehaglig, har rynkat ihop ögonbrynen och sett otäck ut, har till och med provat skrika på henne bara för att testa, och hon blir inte ens rädd utan skrattar hysteriskt och fortsätter. Blir ju tokig på ungen.

Kan nog nästan lova att hon kommer gå till sommaren, iallafall som det ser ut nu. Hon ställer sig upp mot möbler och traskar sakta längst kanterna, byter från soffan till bordet och till tv-bänken och så håller hon på så. Hon vill helst av allt stå heeeela tiden. Vilket är så gulligt. Så stor tjej ju! Hon sätter sig även själv när hon ligger på¨mage. Vilket är på gott och ont. Superbra när hon ålar runt i lägenheten, inte lika roligt att man kan vakna mitt i natten och så sitter hon eller har först satt sig och sen ställt sig upp i sängen. Vilket resulterar i att hon blivit jättepigg och inte vill somna om.

Sen har hon även börjat säga "dadda" och ibland låter det som hon säger "daddy". Mamma vägrar hon lära sig haha, har hört att det brukar vara så? Något som jag inte riktigt ser skillnad eller förbättring på är maten dock, det finns en burkmat hon kan äta hur mycket som helst av. Resten äter hon några skedar av sen vägrar hon, även om hon fortfarande är svinhungrig. Men hon har iallafall lärt sig att om man lägger fram brödbitar eller rån framför henne, så är det något att äta. Innan har hon ju alltid stoppat ALLT hon hittar i munnen förutom mat man ger henne. Pannkakor provade vi med, det sitter hon bara och pillar med och sen slänger på golvet. Förra veckan började hon stoppa bröd i munnen som jag skurit i små bitar. Så nu kan man lägga ett litet rån framför henne så äter hon det utan problem, vilket är så skönt. Hon älskar nämligen att sitta och pilla med något och smaka. Det kan ho sitta med hur länge som helst.

Sen tänderna, åh herre min skapare. Första tanden kom upp natten mellan 17 och 18 november. Sen dess har det bara ploppat upp en efter en. Nu har hon 6 tänder, 4 uppe och 2 nere, och nu kommer det inga fler vad man kan känna eller se iallafall. När de fyra första börja komma var hon extremt gnällig sen var det nästan som att hon blev van det på något sätt, för alla kom verkligen efter varandra, inte ens det, innan den första riktigt kommit upp började nästa och så höll det på tills alla 6 var ute. Stackars liten. Nu är alla ute iallafall, så väntar bara på nummer 7 haha.

Igår provade vi sittdelen för första gången i vagnen, något hon skrikit direkt av när vi provat här inne bara. Så igår drog vi på overallen och jag satte henne i där, spände fast henne och ut direkt, hon gnölade och protesterade tills vi kom på utsidan haha. Sen satt hon och var allmänt putt bara hela vägen. Pratade jag med henne så kollade hon bara, himlade lite med ögonen och kollade bort. Lilla prutt, envisare unge får man nog leta länge efter. Men hon verkade iallafall lite mer nöjd när hon fått sitta lite i den, är nog bara lite ovant tror jag. Hon är ju för lång för liggdelen så har inte direkt något annat val heller. Vi har för någon månad sedan även bytt från babyskydd till bilbarnstol i bilen, DET älskar hon dock, mest på grund av att hon kan se ut och ser allt när man åker i dagsljus tror jag, sen somnar hon som en stock efter någon minut. Så bort med babyskyddet.

Stora tjejen, känns verkligen som det börjar komma fram en egen liten människa. Man märker något nytt varje dag och det går inte en enda dag utan att vi skrattar ihop. Hon har så extremt lätt till skratt, verkligen alltid glad, förutom när hon varit sjuk och helt täppt i näsan, men även då fanns det alltid lite glädje och skratt inuti henne på något vis. Glada lilla skiten!


Bebis-bildbomb men vi har inte bara lärt oss massa nytt här inte utan även gjort massa nytt. Vi har varit i badhuset för första gången, vilket blev en stooor succé, hon älskade det verkligen. Vi har även åkt pulka för första gången vilket också var en jättestor succé, skrattade och flaxade med armarna hela tiden. Har åkt buss för första gången, inte lika stor succé på den, vilket jag mest var på grund av att stolarna i bussarna var stenhårda, men nu har vi testat det iallafall. Har har även börjat med minen på tredje bilden, gubbminen. Det gör hon och så går hon runt och smackar med munnen hela tiden haha. Sen har vi även köpt första skorna, så himla fina, dock är hon väldigt nyfiken på dom när hon sitter ner. Försökte gå med henne med dom på men det gick inte så bra haha, släpade fötterna eller gick och sprätte som när man sätter skor på en hund. Sötaste!!

?Kram!?

  • 498 visningar

Gillar

Kommentarer

Instagram @veroengelstad