Kopiera - Vänskap

Jag   är så tacksam  att jag har min familj som jag kan ge min kärlek  till.

Jag är så tacksam  att jag har ett mina nära vänner  som finns i mitt liv.

Jag är tacksam att jag  är adopterad för att mamma gav mig den chansen  som hon inte hade  till livet. Jag  och mina  systrar ha ett värdigt liv  idag så   vad skulle få mig att inte vara tacksam.
Jag har  mina systrar  som jag hade  vid min sida  vid min bröllop  för 5 år sedan.  Det var ett sätt att  säga tacka och a5t jag ta ansvar  för det hon gav mig  i mitt liv.  Dom är min mina diamanter.
Tacksam av hela mitt liv.

Jag är tacksam att jag  har en tro  där jag kan lätta mig på när livets alla  situationer.   När ingen  ser så ser  gud mig och när jag känner  mig ensam och allt vi människor kan känna, så kasta jag  mig på honom när  människor inte orkar  med mig.

Ni är en och samma fast ändå olika

Med bara en blick, ett tonläge eller ett uttryck vet ni precis vad den andra tycker och tänker. Ni skulle kunna vara syskon. Men ni lär er även nya saker och växer av varandra och er vänskap varje dag. Du skulle helt enkelt inte vara den du är i dag utan er relation.
. Ni behöver inte umgås jämt

Er vänskap är inte beroende av att ni umgås jämt och ständigt. För även om ni ses en gång i veckan, månaden, eller om året så är det exakt samma sak varje gång ni ses. Äkta glädje, trygghet och stöd.

Ni vill dock umgås jämt

Och även om ni inte har den chansen så vill ni ta alla tillfällen ni kan till att spendera tid med varandra. Allt du gör blir nämligen tio gånger roligare när din bff är med.
Ni delar det ni skäms för

Allt det där som du skäms för delar du med din vän. Det kan vara både jobbiga, roliga och obekväma saker. Oavsett vad kan du säga allt till hen. Även de saker du ibland inte ens vill berätta för din familj.

Ni har ingen censur

Det finns ingen censur i er relation. Ni kan berätta om alla sjuka och oklara tankar, gå runt topless och vara allmänt konstiga med varandra. Ni framstår ofta som extremt speciella, men det är det som är de bästa med er vänskap.

Ni unnar varandra världen

Det finns ingenting du inte vill ge till den här personen. Vännen  betyder allt för dig. Och tacksamheten du känner för att ha personen i din liv kan aldrig förklaras i ord. Så tack.

Ni offrar allt för varandra

Att göra uppoffringar för varandra kommer naturligt och du erbjuder dig alltid att hjälpa till om något behövs. För du vet att din vän skulle göra exakt samma sak för dig. Tusen gånger om.


Prata
Kommunicera dina tankar och känslor
Du kanske tror att din vän redan vet vad du tänker och känner, men där har du oftast fel. Du måste med andra ord kommunicera med din vän  – på ett bra sätt! Vid vilka tillfällen brukar ni prata bäst med varandra? Vissa gör det bäst när de promenerar, andra när de åker bil eller myser i soffan. Alla par har olika vanor – vilken är er? Inled med att säga att du tog dig lite tid att faktiskt gå in i dig själv och fundera, och att du kom fram till så mycket bra grejer som du bara måste berätta. Utgå hela tiden från dig själv och lägg aldrig någon skuld på din partner. Börja alltid med det positiva!


Positivitet

Du strävar efter att alltid försöka vara positiv, trevlig och glad. Ni ser till att leta efter möjligheter och lösningar, snarare än fel och problem.

Öppenhet

Ni pratar öppet med varandra om hur ni tänker och känner, både kring vardagliga saker och de lite djupare frågorna.

Ge förlåtelse

Se till att ni förlåter varandra, för både små och större saker. Olösta konflikter och bittra känslor kan ta död på vilket förhållande som helst.

Ge stöd och hjälp

Du finns där när din vän  behöver ditt stöd eller din hjälp, när det gäller allt från att låta din vän  gråta ut i din famn efter en jobbig dag, hjälpa vännen  att storhandla eller stötta vännen ett svårt beslut.

Uppmuntra till utveckling

Du uppmuntrar din vän till  att utvecklas, både när det gäller att växa som människa och att lära sig saker eller bli bättre på saker vännen redan kan. Byt ut kritik mot att istället uppmuntra och förstärka allt som är bra.

Behåll lekfullheten

Se till at ni hela tiden hittar på nya, spännande och trevliga aktiviteter tillsammans. Var tillsammans  och ha roligt, bara för att  man blir vuxen  betyder inte det att ni behöver vara allvarliga och seriösa hela tiden.

tid tillsammans
Ha tid tillsammans. Skriv in i kalendern när bara ni två ska träffas. Och då ska ni inte träffa andra.

Egentid
Låt din vän ha sitt eget liv
En del förstår hur viktigt det är men egentid men är det självklarhet – nej det är långt ifrån alla! Att dela på sig ganska ofta, och inte göra allting tillsammans, är ett bra sätt att komma närmre varandra. Så träffa dina vänneroch din familj på egen hand då och då. Och testa olika träningsformer, gå med i föreningar, gå på föreläsningar och haka på oftare ut med jobbet. Den energin och de nya intryck du samlar in tar du sedan med dig in i relationen – vilket ger den nytt liv. Uppmana dina vänner   till att göra detsamma!

Gillar

Kommentarer