vänner som består

Vänskap är lite utav en lyx. Det är ingenting som man tar för givet och många, om inte alla, har någon gång upplevt att de saknar någon. För hur ska man göra när man fått sitt hjärta krossat av en vän? Linda har denna vecka skrivit en text om hur man alltid har någon, sig själv!

Jag har fått mitt hjärta brutet många gånger. Inte av någon kille, utan av vänner. Det är ironiskt med tanke på att alla tjatar så om att vännerna är de enda som är där för en, för alltid, för evigt, i vått och torrt etc. bla bla bla. Man brukar faktiskt säga att ”killar kommer och går, vänner består”, inte sant?

Men faktum är att man aldrig kan veta vilka vänner som kommer att bestå, och man kan aldrig veta hur länge de består och om de sedan kommer tillbaka. Jag har glidit ifrån och ihop med min bästis i många år och i många omgångar nu. Vid varje uppbrott gör hjärtat lika ont, vid varje försoning bultar det extra glatt. Det sliter på en, och det sliter på förtroendet, för vissa människor är det svårt att tro att man kan glida ifrån.

Och jag förstår om det känns som att jag raserar din värld när det låter som att jag påstår att du inte kan lita på dina vänner, men så ska du inte se det. Om du anser att du kan lita på dina vänner så ska du göra det.

Men i första hand ska du lita på dig själv.  För vänskap kommer och går, men du består.

Äkta vänskap kräver inte någon daglig översyn för att man ska veta om den består eller om den har runnit ut i sanden. Äkta vänskap formas med hjälp av magiska sammanträffanden där man också erbjuder frihet och utrymme. Relationer stärks av förtroende och ärliga känslor. Det är samma sak som att utan ord säga ”jag är inte skyldig dig något och jag är skyldig dig allt” och ”jag finns alltid här om du behöver något”.

En vän för mig är inte någon du försöker förändra, du accepterar dem som de är. Det går inte att ställa villkor på vänskap. Vilka olikheter som än finns kan vänskapen alltid hitta en medelväg där medkänsla, kompromiss och acceptans visas. En vän är någon som inte bara finns där under goda tider. En riktig vän är någon som står vid din sida i motgång, någon du kan förlita dig på, vända dig till och dela dina bekymmer med, och samtidigt skratta tillsammans med tills tårarna trillar ner för dina kinder. Men, det skulle naturligtvis inte vara vänskap om du aldrig kände dig frustrerad eller irriterad på dina vänner. I vänskapen finns det också stunder när vi behöver be om förlåtelse för medvetna eller omedvetna förseelser. Om dessa aspekter inte finns i vänskapen hur vet du då att du har

Det  finns en relation som aldrig du kan lämna.
det är relationen  med dej själv!
var rädd om dej❤

Vilken dag idag.

Inatt så vaknar jag av min minsting var slemmig så och fick inte behålla maten. Alltid likadant när hon är slemmig. så vi la oss 02 och vaknade kö 11 dagen efter alla tre. Så fel att vakna så. Men jag ska jobba imorgon . Hon ska Barbara börja äta igen så är de fsk.

Nu är man megabyte seg och ont i huvudet för man sovit länge.

Lilla tös helt slutkörd.

Gillar

Kommentarer