tack

att få tid med dom finaste är så värdefullt. det går inte att beskriva med ord. jag är så tacksam att just  dessa människor  finns i mitt liv och jag får vara  dej av dom.

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

utan er är jag inte hel.  ni  ger mig men än  det dubbla  i energi.  jag ser fram enot träffas snart igen. då barnen  ha blivit större.
Ska planer till nästa  träff hos oss i vårt hus.

älska höstenden inspirerar mitt fitit sinne med dess färger. jag får helt galna ideer. jag ska  fixa min fotostudio som är hemma. ska fica en bid sedan  förverkliga  min dröm.  då jag ska fota  så det glöder. alla ger mig inspiration.

En blogg om familjeliv av kärlek.

jag har en vägg i hallen som ja  inte gjort något med sedan vi  flyttat in, den ska vara tom, tråkig och livlös. tills  jag hitta ett sätt  att upp min ide❤

Nu har jag bestämt mig för att det blir en tavelvägg på den väggen, en tavelvägg med olika storlekar på posters, posters med olika mönster, färger och foton..
jag har dock inte kommit fram till hur själva väggen ska se ut, om den ska målas i någon färg eller få fortsätta vara vit!

Jag skulle nog egentligen vilja ha den vit ,men vi får se!

jag behöver  tips och idéer  om hu en fondvägg  kan se ut❤❤❤

Svart te

U.S National library of medicinelistar en rad positiva egenskaper som kopplats till svart te. Bland annat visar tidig forskningsresultat att de, främst kvinnor, som dricker svart te verkar löpa mindre risk för åderförkalkning. Kvinnor som dricker svart te drabbas också av njursten i något mindre utsträckning.

Dessutom finns det indikationer på att svart te förhindrar Parkinsons, hjälper mot diarré och inte minst hjälper dig tappa kilon!

Grönt te

Grönt te har en del oväntade användningsområden förutom att bli drucket på traditionellt sätt. Bland annat finns det en speciell salva gjord på grönt te som kan användas för att behandla vårtor i underlivet.

Vissa använder grönt te för att motverka Chrons sjukdom, Parkinsons, diabetes och karies även om forskningen är lite oklar över om det hjälper. Tidiga forskningsresultat visar att en lösning framställd på grönt te även kan hjälpa mot akne.

Grönt te har också en lugnande effekt tack vare ämnet teanin. Teanin är även känt för att få oss att sova bättre.

Vitt te

Det vita teet kommer från färska vårskott till skillnad från grönt te som görs av äldre blad. Studier har visat att de färska vårskotten har ett par hälsofrämjande fördelar.

Eftersom de bara utsätts för kortvarig ångning och ingen oxidation när vitt te framställs blir flera av de nyttiga ämnena bevarade.

Det innehåller bland annat en högre halt antioxidanter än grönt te

Örtte

Örtteer är gjort på örter som exempelvis kamomill, lavendel eller rooibos. Men de innehåller inte koffein vilket gör dem lämpliga att dricka på kvällen.

Kamomillte har en välkänd lugnande effekt samt minskar både illamående och matsmältningsbesvär.Lavendel har flera bra användningsområden och används till exempel för att motverka sömnlöshet och stress. Te på lavendel kan, som kamomillte, ha en lugnande effekt samt hjälpa matsmältningen.Rooiboste, populärt kallat rött te, är rikt både på mineraler och på antioxidanter. Det hjälper även blodcirkulationen och kan hjälpa att förhindra hjärt-kärlsjukdomar. Att dricka mycket rooiboste har också kopplats till minskat blodtryck och minskad total .

Allt te kommer från torkade blad från samma träd, Camellia sinensis. Undantaget är örtteer som huvudsakligen består av örter, även om spår av torkade teblad kan vara med i blandningen.

Det finns mycket forskning som bekräftar teets hälsofrämjande effekter. Alla olika sorters te innehåller till exempel antioxidanter som skyddar kroppens celler. Precis som kaffe innehåller flera sorter även koffein som hjälper till att hålla oss vakna och alerta.

Men olika tesorter har också egna fördelar, trots att de kommer från samma blad.

sista utflykten  med familjen sedan väntar  tåget.  vilken fantastiskt  tiläd jag fått  dessa dagar  värt  allt.❤❤❤❤

när vi kom hem  så väntade farfar.
vi åt kvällsmat. sedan kallade sängen på mina  ängar.

Gillar

Nya inlägg