planering inför....

Tidigare har många trodde att kaniner kan lagras i små burar ute i kyl och hål, medan vi nu vet att detta inte är fallet. Den optimala temperaturen för arten ligger mellan 15-21 grader, vilket motsvarar en nordisk sommar. Det är ändå möjligt att ge utomstående ett gott liv året runt, men det kräver lite mer planering och planering än många tror. För att ge kaninerna så gott ett liv som möjligt vill jag framhålla följande externa krav.

Hus och värme

Kaniner som bor utanför bör ha ett isolerat hus som skyddar mot extrema temperaturer. På vintern bör det vara mildt tempererat och optimalt bibehålla en temperatur på cirka 5-7 grader. Då är temperaturskillnaden inte lika stor som kaninen går in och ut, men kaninerna kommer fortfarande att undvika frost och kan koppla av inuti.

Utegård

Utomhushönor måste alltid ha tillgång till ett rovdjur. Det måste också säkras i taket, eftersom fåglar, svindlande katter och andra köttätare kan smyga in och skada och döda bytet.

SKUGGA

Se till att kaninerna alltid har tillgång till skugga. Kaninerna är lätta varma på sommaren och får aldrig fångas i direkt solljus, men har alltid möjlighet att söka upp svalare områden.

Rinnande vatten

Det får aldrig bli så kallt att vattnet fryser. Kaniner bör alltid ha tillgång till rinnande vatten.

FÖRETAG

Det är särskilt viktigt att kaniner som bor utanför har en kaninvän att spendera tid med. Det är ensamt och ledsen att leva ensam

så här ska mina kaniner få det när jag är färdig.
jag ska börja fixa material.  ska bli kul.

nu har den stora tjejen varit på BVC för sista gången nu när hon har fylla 5 år så är det dags för henne gå vidare och skolan ska ta över.
Hon tog spruta idag och det är hur bra som helst inte en enda tror hon är mycket roligare än sin mamma
Jag kan inte fatta att hon ska börja skolan nästa Det är helt orimligt i min lilla gärna men sant att jag kommer få ha min lilla skatt på samma skola som jag själv jobbar på Som det ser ut nu men det har ju med plats för att göra men adress mässigt.

Gillar

Kommentarer