Onsdag

Britt-Maries heta gulaschoppa
· 4-5 potatisar
· 1 paprika
· 2 gula lökar
· 2 msk olja
· 500 g köttfärs
· 6 dl vatten
· 2 köttbuljongtärningar
· 500 g krossade tomater
· 1 msk tomatpuré
· 1 vitlöksklyfta
· Salt, peppar och gärna chilipulver

Min finaste vänskap

Hela mitt liv har varit fyllt med människor. Ständigt har de funnits runtomkring mig, och för mig delade vi på ordet vänskap. Hela mitt liv har jag trott mig veta vad ordet verkligen innebär, men det är nog inte föränn nu som jag verkligen förstår.

Vänskap är mer än att sitta och prata om ett prov man ska ha imorgon. Vänskap är mer än att ha sällskap hem från skolan. Vänskap är mer än än att spela i samma fotbollslag, och mer än att ses en gång i veckan.

Det handlar om att finnas där i vått och torrt. Att erbjuda en axel då någon behöver gråta ut och inte bry sig om att den blir våt. Att inte förvänta sig att någon annan alltid ska finnas där för dig, utan att du ska finnas där för den. Att känna att inga ord är meningslösa, och att klockan aldrig kan bli för mycket för ett samtal.

Du blev den som fick ta del av mina hemligheter. Då tårarna rann och känslorna tog över, då fanns du där och tröstade. Då panik över livet då delade du med dig av av dina visdomsord. Jag beundrar dig för att du alltid hittar orden som får mig att se saker från ett helt annat perspektiv. Jag beundrar dig för den fantasiska och underbara människa du är.

Jag vet inte om du förstår att du är en av de viktigaste personerna jag har i mitt liv. Att du är en av de få som verkligen förstår mig, och ser mig in på djupet. Att du är den jag vänder mig till då jag behöver prata ut om allt eller ingenting. Den som får mig att skratta genom att dra ett dåligt skämt och den som får mig att känna glädje inuti.

Du ska veta att allt det du har gjort för mig, det vill jag även göra för dig. Jag önskar att jag kunde göra ditt liv så som du vill ha det, för du om någon förtjänar det allra bästa. Men önskningar slår inte alltid in, och jag besitter inte den kraft som jag önskar att jag hade.
Men jag har en famn du kan ty dig till, och jag har två öron som kan lyssna. Vilken tid på dygnet det spelar ingen roll, för det är det som vänskap handlar om - att finnas där då motvinden blir starkare, men även att fortsätta gå hand i hand då blåsten till slut har lagt sig.

Tack.
Tack för att du är min bästa vän,
och tack för att du fått mig att förstå vad vänskap verkligen handlar om
❤️

Gillar

Kommentarer