onsdag

dröm, en vision, en längtan efter något de vill uppleva, förverkliga i sitt liv. Oftast blir den drömmen starkare i perioder då livet inte känns så bra. När vi längtar bort från en tillvaro vi inte trivs med kan drömmen och visionen synas tydligare. Men vad är det då som hindrar oss mest att verkligen göra det vi vill? Tvivel. Tvivel på om det verkligen går.Men tvivlet kan också handla om annat. Om vad andra ska tycka. Om jag verkligen har förmågan att lyckas. Om själva förändringen i sig. Om att jag vet vad jag har men inte vad jag kan få. Om att jag gömmer mig bakom olika praktiska hinder; någon i din omgivning är sjuk, barnen är för små, barnen är för stora osv.
Hinder som kanske har andra svar och lösningar än det första jag tänker på.
det handlar ofta om att vara kreativ, finna nya typer av lösningar.
Och att ha en stark och tydlig vision, en känsla av hur jag vill leva mitt liv.
Inte egentligen exakt vad jag vill göra, var jag vill bo eller vilka jag har omkring mig. 
Känner du igen dig? Vad behöver du för att lyckas förverkliga det du drömmer om?

sjölvskänsla

Självkänsla: Hur du ser på dig själv

Två otroligt viktiga faktorer för vår personliga framgång och välmående är att ha både bra självförtroende och god självkänsla. De allra flesta har bra koll på vad självförtroende handlar om, vilket kan sägas är vår tro på vår prestation och hur vi klarar av att göra saker. Men självkänsla då, vad handlar det om och varför är det så viktigt att ha just bra självkänsla för att vi ska må bra och vara lyckliga?

Man brukar säga att självförtroende är vår tro på oss själva och vår förmåga att prestera. Du kan säkert själv komma på massor av situationer i ditt liv där ditt självförtroende satts på prov. Tänk dig till exempel att chefen på jobbet frågar om du kan hålla i en presentation på nästa möte. Eller du kanske tränar någon lagsport och tränaren kommer fram och frågar ifall du kan tänka dig att vara lagkapten.

I båda dessa situationer kommer ditt självförtroende ställas på prov, och beroende på om du har ett bra eller dåligt självförtroende kommer du känna olika inför situationen. Om du har ett gott självförtroende så kommer du se detta som världens chanser, en möjlighet att visa vad du går för och växa. Har du å andra sidan ett skadat självförtroende så kommer du kanske istället känna en viss ångest inför dessa uppgifter och helt enkelt inte tro på din förmåga att klara av dem.

Sluta jämföra dig med andra - våga vara dig själv är en vän du kan ta hjälp av när du har svårt att se dina valmöjligheter och när älska dig själv känns som en klyscha du bara blir förbannad över.

Gillar

Kommentarer