måndag

Detta är jag en del av är så tacksam
Idag ska jag få avsluta första grundkursen är själavård men jag har varit en så intressant resa. jag började läsa själavård så tänkte jag att ja det blev som alla andra kurser man läser och sen så om man vidare och läser något nytt. men fel hade jag har fått så mycket av den här kursen bara ettan så vi ska haka på grundkurs två som handlar om samtal. sedan ska jag försöka ha ett samtal.

GRUNDKURS 1

Grundkurs 1 ger en introduktion i ämnet själavård och om den bibliska grunden för själavård. Den handlar om att förstå människan och hennes inre, samt beskriver hennes förmåga att längta, tänka, välja och att känna. Den tar också upp en beskrivning om hur problem uppstår i människans liv utifrån fyra olika modeller samt vägar till lösningar på problem. Kursuppgifter ingår. (20 x 45 minuter)

GRUNDKURS 2

Kursen handlar om en analys av själavårdsprocessen med betoning på själavårdarens syfte, strategi och metodik vid själavårdssamtal. (20 x 45 minuter)

GRUNDKURS 3

Kursen handlar om en genomgång av några vanliga problem som människor kämpar med. Problemens ursprung och hantering behandlas under kursen. Problem som tas upp är fruktan, ängslan, självbild, vrede, bitterhet, skuld, skam och förakt, ensamhet, depression och självmordstankar. (20 x 45 minuter)

GRUNDKURS 4

Kursen ger en inblick i ursprungsfamilj med hjälp av genogram. Kursdeltagarna får utforska sina egna familjerötter i syfte att upptäcka de egna sätten att relatera till andra och de egna försvarsstrategierna. Del 1-10 x 45 minuter) Del 2-Varje kursdeltagare får möjlighet att samtala över sin egen bakgrund med hjälp av ett genogram i en samtalsgrupp. (2 x 45 minuter för varje kursdeltagare)

idag på jobbet så har vi gjort film var utmaning var att göra en film efter att ha haft två grupper på elevens val så det var spännande Vi kom på ganska bra och jag fick musiken perfekta Jag vill ha det så jag är supernöjd och jag hoppas att mina kollegor också är det för detta ska vi visa eleverna vi får vila lite på oss själva.

Nu ska jag gå ner och duscha sedan gå och lägga mig lyssnar på en riktigt bra ljudbok Det tycker jag var efter denna dagen.❤❤❤❤

Gillar

Kommentarer